fbpx

Hvad du kan gøre, hvis du er pårørende til en stressramt

Er du pårørende til en stressramt?

Og som jeg siger i denne episode: hvem er ikke pårørende til en stressramt nu om dage? Stress har nået epidemiske højder i Danmark og mange andre vestlige samfund, og derfor kender langt de fleste en eller anden, der er eller har været ramt af stress.

Den anden dag var der én af mine gode læsere af tirsdagsmailen, der skrev til mig og spurgte, om jeg ikke kan lave noget på lyd om det at være pårørende til en stressramt.

Jeg skrev tidligere på året blogindlægget 20 ting du skal huske, hvis du elsker et menneske med stress, og det er mit mest læste indlæg. Det har jeg taget udgangspunkt i i denne podcastepsiode, hvor jeg tager fat i nogle af de punkter, jeg kommer ind på i blogindlægget.

Lyt til episoden og:

  • Oplev min 4-årige datter Lea som medvært i introduktionen
  • Hør hvordan jeg crowdsourcede viden og erfaringer til blogindlægget, som episoden bygger på
  • Lær hvordan man som pårørende skal passe på ikke at blive “smittet” af stress
  • Og meget, meget mere…

Lyt lige her:

Hvad hvis du er leder for en stressramt?

Der er stor forskel på at være leder for en stressramt og så være almindelig pårørende. Som leder er din rolle en helt anden, da du ikke nødvendigvis har en omsorgsrolle men mest af alt har ansvar for, at arbejdsmiljøet er sundt og trygt for dine medarbejdere – inkl. de, der måtte kæmpe med stress. Derudover er det vigtigt, at du som leder bla. har tjek på, hvordan kontakten er mest hensigtsmæssig under en sygemelding og hvilke aftaler, der skal i stand før tilbagevenden, hvordan arbejdsopgaverne og arbejdstiden skal tilrettelægges, hvad der skal meldes ud til kolleger osv.

Sidst men ikke  mindst er det vigtigste, du som leder kan gøre for dine medarbejdere selv at have et sundt stressniveau. Stress smitter og især smitter stress fra ledere til medarbejdere, – så at holde sig fri af (kritisk) stress er som leder en win-winsituation.

Jeg håber, du blev inspireret af det, du hørte. Del gerne, hvis du kender nogen, der kunne have gavn af indholdet.

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.