21 korte meditationer til din sommer

– som hjælper dig til at
give slip på stress og få en ægte
pause med nærvær, nydelse og ro.

Lyder det her som dig…

“Jeg har uro i krop og sind – det er svært at slappe af, selvom jeg har fri.”

“Jeg har svært ved at slippe mit arbejde og geare helt ned i ferien.”

“Vi har alt for mange planer og for få dage, hvor vi ikke skal noget.”

“Jeg vil gerne nå alt muligt praktisk men får ikke slappet ordentligt af.”

“Jeg føler, jeg skal leve op til andres forventninger om, hvad en god ferie er.”

“Det er svært at lægge mobilen og få børnene væk fra skærmen.”


Det er nemmere sagt end gjort at slappe af i ferien!

Vi længes alle efter en afslappende ferie, men det kan være nemmere sagt end gjort at få. Vi danskere er generelt stressede, og digitale medier gør også, at det kan være en seriøs udfordring at skabe ro og nærvær i ferien.

Desværre er der mange, der sygemeldes med stress efter sommerferien. Stress, bekymringer, digitale medier og for mange planer er alt sammen ting, der kan stjæle din ro og din evne til at slappe af i ferien.

Det er et kæmpe problem, for det er nødvendigt med en god ferie. En ægte pause for krop og sind, du kan nyde, og som kan give dig dyb ro og fornyet energi.

SommerRO har virkelig været en gave

SommerRO var en enkel og overskuelig måde at handle på min beslutning om, at denne sommerferie skulle stå på ro og opladning for hele familien. De seneste år har bekymringer og frustrationer fyldt for meget. Her har SommerRO virkelig været en gave.

Jeg har brugt meditation i flere år, men aldrig afspændingsøvelsen med at mærke åndedrættet dybere og dybere nede i kroppen. Den virker for mig, og den tager jeg med mig.

Af de små sessioner var jeg især glad for “Glæden ved at gå glip af det meste” og “Sig nej med ro”. Dem vil jeg forsøge at tage med mig fremover – sammen med en beslutning om at holde fri i hovedet, når jeg har fri, så vi kan få mere nærvær i hverdagen også.

Desuden havde vi sådan en skøn oplevelse med at lægge skærme helt væk i en uge i sommerhus og se, hvad der skete. Især øvede jeg mig i at lade være med at hive telefonen op til et billede, hver gang, der var en stund, vi gerne ville huske.

Til sidst har jeg erfaret, at blot det at formulere en tydelig intention kan gøre, at mulighederne dukker op næsten ud af det blå.

Jeg har anbefalet SommerRO til veninder og en kollega, som alle er meget på i ferien og også trænger til at komme i ro og slippe jobbet.

Jette 2022

Jeg føler mig hørt uden nogensinde at have snakket med dig

Med SommerRO fik jeg et positivt holdepunkt, som har hjulpet mig med at finde fokus, koble af og flytte tankerne i en bedre retning – eller måske slet ikke følge dem! Det med, at tanker kun bliver et problem, når jeg får overbehandlet dem og givet dem magt, er altid godt for mig at blive mindet om.

SommerRO gav mig faktisk ro på allerede før min ferie, fordi jeg vidste, forløbet kunne hjælpe mig, da det passer rigtig godt til mit temperament og behov.

For mig er din måde at italesætte ting på og give råd meget tillidsvækkende og autentisk. Jeg føler mig hørt uden nogensinde at have snakket med dig. Du har en beroligende og motiverende tilgang, og du har gjort en forskel for mig igennem nogle svære tider. Det er en stor tryghed at kunne søge i din retning, hvis jeg lige trænger til et løft eller at koble af.

Tusind tak for at dele ud af det, du kan!

Gabrielle 2022

Som at få en lille mental gave hver dag

Det var som om, jeg ubevidst tog et valg, da jeg meldte mig til SommerRO. Et valg om at prioritere mig selv, nærvær og ro hele sommeren. At jeg valgte at bruge 5 minutter på mig-tid hver morgen, har virkelig gjort noget ved min mentalitet og min tilgang til sommerferien.

Først frygtede jeg, at jeg ville stresse over, at jeg hver dag skulle finde ro og tid til en meditation. Jeg var ikke interesseret i en morgenmeditation, der lænede sig op ad bodyscan og taknemmelighed – det keder mig lidt. Men så havde du en meditation med i din podcast, hvor jeg kunne høre, det var noget helt andet og lige noget for mig.

Meditationerne var forskellige og relevante – det var som at få en lille mental gave hver dag. Hver morgen glædede jeg mig til at høre, hvad jeg mon skulle have fokus på i dag. Øvelserne har gjort mig bedre til at fokusere på nuet og lært mig at acceptere, at det er godt nok, at jeg bare ER – og at jeg bare er mig.

SommerRO har gjort op med min autotanke om, at jeg har værdi i kraft af alt det, jeg kan vise andre, jeg har gjort og har planer om at gøre. I virkeligheden elsker jeg bare at være langsom alene med mine egne sysler som f.eks. havearbejde eller håndarbejde…

Jeg gruer nu ved tanken om alle de velmenende: “Hvad har du lavet i din ferie”, jeg får fra mine kolleger. I mine øjne taler de spørgsmål ind i presset om at skulle have mange og spændende ting at rapportere.

Alle der føler et pres over, at der skal ske alt muligt i sommerferien bør tilmelde sig SommerRO. Så kan de også opnå en fred og ro i blot at være til og holde ferie på den måde, de har lyst til og kan mærke, de har brug for.

Ida 2022

Jeg blev mindet om at komme tilbage til mig selv

For mig var SommerRO mere små remindere og gode råd, end det var meditationer. Jeg oplevede, at jeg lærte noget, og at jeg blev mindet om at komme tilbage til mig selv – hver dag.

Især “Drop sammenligningerne” var spot on for mig, fordi jeg er kronisk syg og har svært ved at acceptere, at jeg ikke kan det, jeg kunne engang. Derfor kommer jeg ofte til at sammenligne mig selv med andre, og det gør intet godt for mig. Dybdeafspændingen var super dejlig at lytte til, og “55 ferieaktiviteter” gav mig mange gode idéer.

Jeg har elsket at lytte til SommerRO og anbefaler den til alle, der har brug for at blive mindet om at komme tilbage til sig selv, være til stede og trække vejret.

Ragnhild 2022

Jeg har fået så meget for pengene!

Jeg tog en lynhurtig beslutning og meldte mig til SommerRO. Det er jeg glad for. Jeg har fået så meget for pengene!

SommerRO har lært mig, at selv 5 minutters meditation om dagen er GULD værd i forhold til at tune ind på mig. Din rolige og behagelige stemme var et ekstra plus og gav mig en endnu større ro indeni.

Bonusmaterialet var skønt, og især nød jeg dybdeafspændingen, som jeg vil helt sikkert vil gøre brug af igen.

Tak for et godt forløb! Jeg har anbefalet det til min søster – hun er desværre sygemeldt med stress pt.

Majken 2022

Hvordan ser ægte SommerRO ud for dig?

Er det

… at nyde en kop kaffe en stille morgen i haven?

… at stå tidligt op før familien og have tid for dig selv?

… en god bog på stranden eller i en hængekøje i sommerhuset?

… gode måltider med god tid til at snakke og hygge?

… nye oplevelser med familien eller bare kigge på drivende skyer og lave absolut ingenting?

Uanset hvad, er der én essentiel psykologisk evne, du har brug for, for at kunne få ro i ferien. Det er evnen til at give slip på tanker og være fuldt og helt til stede i nu’et. Det handler om at kunne slippe bekymringer, lade fremtiden ligge for en stund og slappe af. Kvaliteten af dit nærvær bestemmer kvaliteten af din sommerferie. Derfor har jeg skabt noget, der kan hjælpe dig…

Lad mig introducere dig til…

Hvad er SommerRO?

SommerRO er 21 korte guidede meditationer, der på daglig basis guider dig ind i ro og nærvær. Små transportable påmindelser, der hjælper dig med at koble helt af i ferien.

Hvem er SommerRO til?

SommerRO er til dig, der gerne vil give dig selv en sommerferie med så megen ro, nydelse og nærvær som muligt.

SommerRO kan bruges hvad end

… du holder ferie hjemme eller ude

… du tilbringer ferien alene eller med familie og venner

… du arbejder eller holder ferie hen over sommeren

… du er mand eller kvinde, 25 eller 85.

Du vil have glæde af SommerRO, hvis du har brug for at slippe stress men også, hvis du kæmper med svære ting som stress, angst, depression, sorg eller krise. Det er et sommerferieforløb, der er lavet til virkelige mennesker med virkelige liv, hvor alt jo ikke altid er fryd og gammen.

Meditationerne i SommerRO er enkle mentale pauser og for alle. Det kræver ingen erfaring med meditation.

>>>> Vil du med? Så kan du tilmelde dig for blot 210 kr. lige her


Hvordan fungerer SommerRO i praksis?

Når du tilmelder dig, får du øjeblikkeligt adgang. Du kan straks se al bonusmateriale og får instruktioner i, hvordan du bruger SommerRO. Det er ganske enkelt og ligetil. Du klikker på en knap, og så er du i gang.

Indholdet ligger i en overskuelig app, og du kan lytte fra alle dine enheder.

Du bestemmer selv, hvornår du begynder at lytte til meditationerne, og du kan lytte til dem igen og igen.

Hvad koster SommerRO?

Din investering er 210 kr.

Det er 10 kroner om dagen, hvis du holder ferie i 3 uger. Med andre ord – meget billigt. Mine andre forløb koster væsentligt mere, men jeg har lavet et sommerforløb, hvor alle kan være med.

Hvad indeholder SommerRO?

Tjeklisten “Gå på ferie med sommerRO”

21 korte lydmeditationer
til daglig sommerRO

Bonusmateriale

 • Nem adgang via app på mobil, tablet eller computer
 • Du skal ikke bruge sociale medier – det hele ligger samlet og klar til brug
 • Når du tilmelder dig, får du en mail med adgang samt velkomsthilsen fra Birgitte
 • Du har evig adgang og kan lytte igen og igen

Hvem står bag SommerRO?

Jeg hedder Birgitte Sølvstein og er autoriseret psykolog og vært på den landskendte podcast “Psykologen i Øret”. Privat er jeg gift og er mor til to på 10 og 14. Jeg er født og opvokset i Thy, boede knap 20 år i hovedstaden, og nu bor vi på den skønneste plet i skoven i en lille by syd for Aalborg.

Mit speciale som psykolog er stress, angst og generelle livskriser. Med andre ord; almindelige mennesker med almindelige problemer. Jeg har lavet SommerRO, fordi jeg ved, at mange har svært ved at finde ro og nærvær i ferien. Og fordi jeg selv har oplevet, hvor svært det kan være. For 8 år siden blev jeg ramt af alvorlig stress, så jeg ved også, at dét at slappe af ikke altid er så enkelt.

Jeg håber, du vil med, og at du vil opleve, at SommerRO bidrager til mange øjeblikke med dyb ro og giver dig en ferie, som du kan se tilbage på med glæde.

Kærlig hilsen

Du kender sikkert Birgitte fra

Hvad præcis går SommerRO-meditationerne ud på?

SommerRO-meditationerne er omkring 5 minutter lange og giver dig en stund, hvor du kommer til stede, trækker vejret, finder dig selv og finder ro. Der er 21 forskellige meditationer med et nyt fokus hver dag. Herunder ser du eksempler på temaer.

Gå fra gøren til væren

Drop sammenligningerne

Giv slip på tanker

Glæden ved det enkle

Når ferien er fuld af konflikter

Langsomhed – fra hverdagstid til ferietid

Jeg har haft den bedste sommerferie

Jeg føler virkelig, jeg har haft den bedste sommerferie – det er så vildt! Ingen konflikter med familien, total afslapning (med hjælp fra SommerRO) og psykisk har jeg været meget mere rolig.

Alle meditationerne er rigtig gode, og jeg har planer om at lytte til dem flere gange. Især dybdeafspændingen på 20 minutter og den med at lave ingenting var rigtig gode. De ramte virkelig plet i forhold til, at det kan være svært at finde ro i sommerferien og give sig selv lov til faktisk bare at lave ingenting.

Jeg har anbefalet SommerRO til mine 3 søstre, og så vil jeg gerne anbefale forløbet til mine venner og veninder, da mange af dem (især på denne alder, 17) stresser på gymnasiet og kunne have brug for at trække vejret lidt dybere nogle gange.

Tak for dine dejlige meditationer og din ugentlige podcast, som jeg også synes er rigtig god!

Amanda 2022

Jeg glædede mig til at lytte hver eneste dag

Tusind tak Birgitte. Du giver så meget af dig selv, og du inspirerer og hjælper mig meget.

Med SommerRO var det som at få en lille gave hver morgen, og jeg glædede mig til at lytte hver eneste dag. Flere af meditationerne mindede mig om at være til stede her og nu og nyde de små øjeblikke.

Jeg kunne især godt lide dybdeafspændingen, som virkede beroligende, når jeg følte mig stresset eller ikke kunne sove pga. svære tanker og følelser. Ellers var SommerRO en fin variation til de mindfulness-øvelser, jeg laver jævnligt

Helene 2022

Jeg har lært at tage bedre beslutninger

Har du ikke mediteret så meget tidligere, og lider du af uro, så er SommerRO helt perfekt.

Andre der har mere erfaring kan også få glæde af forløbet, da det er en reminder om, at der findes flere måder at være med både tanker og krop. Det er en god påmindelse at give sig selv en gang imellem synes jeg…

SommerRO har gjort, at jeg hurtigere finder ro med det, som er, og jeg har lært at tage bedre beslutninger. Jeg har mange favoritter blandt meditationerne, og de har været som en lille gave til mig selv hver dag. En aha-oplevelse er helt klart, hvor vigtigt det er at være bevidst om overgangen mellem hverdag og ferie.

Diana 2022

SommerRO er et fantastisk forløb

Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle med på SommerRO, da jeg vidste, jeg havde brug for hjælp til en bedre og roligere ferie. På forløbet fik jeg gode råd hver dag, og det var rart med mig-tid og fokus på ro i ferien.

Jeg lærte at give slip på hverdagens bekymringer og lave en liste, når jeg havde brug for ro i hovedet. Det hjalp mig med at give slip og virkelig holde fri fra alt det, der fylder.

SommerRO er et fantastisk forløb, som jeg anbefaler til alle, der godt kunne bruge hjælp til at få mere ro ind i ferien (og hverdagen). Tak Birgitte – det var som om, du talte direkte til mig. Jeg har planer om at høre lydfilerne i længere tid end blot ferieperioden, da der er så mange gode, der kan bruges igen og igen, selv om ferien er slut.

Ulla 2022

SommerRO forlænger ferien

SommerRO har hjulpet mig med at tage den mere med ro og være til stede hver eneste dag. Jeg har lært at acceptere, at det er ok, at det er, som det er, og at jeg ikke behøver præstere eller holde ferie på en bestemt måde.

Det virker godt at have blot en meditation som fokus for hver dag, og som man kan vende tilbage til. Som en lille guldklump, jeg kunne gemme og lytte til flere gange. Setuppet var let tilgængeligt og overskueligt, og det fungerede super fint med app’en på telefonen.

Jeg anbefaler SommerRO til alle, der gerne vil slappe rigtigt af og have hjælp til at læne sig ind i dagene. Hvem kan ikke bruge det? Birgitte er super god til at tale lige ind i den oplevelse, man har, både ved at bruge egne erfaringer og selvfølgelig sin faglighed.

SommerRO er en ren foræring – og jeg mener faktisk, at forløbet bidrager til, at sommerferien bliver forlænget. Man strækker ligesom tiden og forbedrer kvaliteten af tiden, fordi man bliver mere til stede. Og det kommer fra en, der mistede to uger til sygdom, så der var i den grad brug for at strække tiden!

Veronica 2022

Husk, at du får disse tre bonusser med oveni

“Digital SommerRO” – miniguide til digital velvære

“SommerRO” – 20 minutters dybdeafspænding

Trin-for-trin guide:
“Fra stress til ro i ferien”

Ofte stillede spørgsmål

 • Du behøver ingen erfaring med meditation for at få glæde af SommerRO. Meditationerne er enkle og guider dig ind i ro og nærvær på forskellige måder. Alle kan være med. Der er intet mystisk i det – tværtimod er øvelserne baseret på ny psykologisk og neuropsykologisk viden ift. hvordan man bringer krop og sind i ligevægt.
 • Nej, du bestemmer selv, hvornår du lytter. Når du tilmelder dig, modtager du en mail med klare instruktioner og en guide til, hvordan du kan gøre SommerRO til en fast del af dine sommerferiedage. Du har al materiale tilgængeligt for evigt.
 • Ja, SommerRO er også til dig, der har stress, angst, er i krise eller på anden vis har det svært indeni. Det er enkle og milde meditationer, der kan bruges af alle. Der er desuden en bonus i SommerRO, som er en trin-for-trin guide til at gå fra stress til ro i ferien.
 • For evigt, så du kan lytte igen og igen.
 • Jeg anbefaler, du lytter til dem fra en ande af. Så kan vende tilbage og lytte til dem igen og igen. Men du bestemmer selvfølgeligt selv.
 • Det bestemmer du helt selv. SommerRO er designet sådan, at du har mulighed for at lytte til en 5-minutters meditation hver dag i 3 uger, men du kan sagtens springe dage over eller holde pause.
 • De er omkring 5 minutter lange på nær din bonusafspænding “SommerRO”, som er 20 minutter lang”.
 • Det er netop derfor, jeg har lavet SommerRO. For at hjælpe dig med at finde tiden og et øjeblik med ro. Du kan desuden fint lytte til SommerRO, mens du er sammen med dine børn.

SommerRO er min måde at bidrage med noget positivt til din sommerferie og til danskernes mentale helbred generelt. Intet er vigtigere end at kunne finde indre ro og have energi nok til hverdagen.

Jeg håber, du vil give dig selv den gave det er at lytte til SommerRO hver dag i ferien!

OBS!
Når du køber SommerRO, har du avig adgang til alle meditationer samt bonusmateriale. Det er en ekstraordinær mulighed for at deltage i ét af mine forløb til en pris, hvor alle kan være med. Og som du kan vende tilbage til igen og igen.