Om

Birgitte Sølvstein

– Jeg hjælper dig til et liv med ro og glæde på trods af udfordringer.

Hej! Hvor er jeg glad for, at du er her – lad os lære hinanden lidt bedre at kende!

Jeg er autoriseret psykolog, gift og mor til 2 børn på 7 og 11. Jeg har en del erfaring som psykolog, men først og fremmest er jeg også et menneske. Derfor er det vigtigt for mig at formidle viden og metoder på en realistisk måde, der hjælper og giver håb.

Det gør jeg via:

 • mit almindelige psykologarbejde
 • online forløb, min blog og podcasten Psykologen i Øret
 • tirsdagsmailen som mere end 8000 modtager

Føler du dig også kørt over af livet?

Måske er du et sted på din rejse lige nu, hvor du ikke har lyst til at være.

Måske er du plaget af:

 • stress
 • angst
 • depression

…måske føler du dig bare kørt over af livet. Indeni eller udenpå.

Det kan være, du har kæmpe mængder angst eller stress, en enorm sorg eller store bekymringer. Måske kæmper du med at få forholdet til de vigtigste mennesker i dit liv til at fungere. Og med dit forhold til dig selv. 

Livet er en meget stor mundfuld. Alt for stor til tider. Og det er ikke bare dig.

Du kan bruge dine udfordringer som trædesten.

Har du det også sådan, at at livet er bedst, hvis det former sig nogenlunde efter planen. Du ved; ikke noget med alvorlig sygdom, børn der mistrives, skilsmisse eller overvældende angst.

Og har du lagt mærke til, at tingene ikke går, som du vil? 

Velkommen til livet… og velkommen til en mulighed for at lære noget, du ellers ikke kunne lære. 

Har du tænkt på, at dit liv er en rejse, og at du er her for at lære vigtige ting? Det tror jeg på, vi alle er. Du er kaldet til mere end bare at være fanget i hamsterhjulet og de samme genstridige mønstre. 

Og du ved godt, hvilke mønstre, jeg taler om. Dem, der får dig til at råbe af dine børn, spise for meget, lade dit arbejde tage overhånd eller spilde tid på din smartphone. 

Og gæt hvordan livet kalder på dig. Kig på de udfordringer, du står med lige nu. Det er dem, der er vejen. Det, du lige nu tænker, er dit største problem, er i virkeligheden en trædesten hen mod ægte og dyb forandring. 

Det du egentligt har brug for er: dig selv

Livet er ikke én lang række af problemer, der kan eller skal løses. Nogle ting må vi lære at leve med på en god måde.

Og ofte er vores problemer indre problemer. Indre bjerge, der skal bestiges. Det tager tid, mod og en tro på, at du kan og en fornemmelse af, at du ved, hvor du skal hen.

Jeg ved godt, man kan få lyst til at give op. Du føler måske, det er håbløst at få et godt liv. Sådan rigtigt godt altså. Og her snakker vi jo ikke om ydre ting. Bevares, det er skønt at opnå ting og sager her i livet; familie, penge, job, venner og andet. 

Men der skal mere og andet til at skabe et godt liv. Det vi gerne vil have er: 

 • Klarhed i sindet og glæde i hjertet, så du nyder dit liv i stedet for bare at overleve det og spilde din tid.
 • Styrke til at klare alt, hvad livet sender din vej. Og ja, også selvom det er netop de problemer, du står med lige nu.
 • Kontakt til dig selv og kærlighed til at dele ud af. Så du ikke konstant stresser rundt og skælder ud på din partner, din børn og dig selv. 

Hvor finder vi så vejen hen til alt det gode? Den finder vi inde i os selv. Problemet er, at vi bliver væk fra os selv.

Min fornemste opgave som psykolog er ikke at give dig en løsning men at guide dig tilbage til dig selv og dine egne ressourcer. Det er min dybeste overbevisning og erfaring, at uanset hvordan du har det lige nu, så kan du finde dig selv og få det bedre.

Du er ikke alene på rejsen

Det du til gengæld ikke kan er at klare det hele alene. Og du får aldrig et liv uden problemer. Men derfor kan du elske dit liv alligevel. 

Jeg siger ikke det er nemt. Men det er meget nemmere, når det går op for dig, du har andre ved din side.

Mig fx. Jeg er lige så meget i gang med at lære som dig. Jeg er blevet klogere men begår stadig mange fejl. Som alle mennesker gør.

Jeg gentager lige.

Det er ikke meningen, du skal klare det her liv alene. Det er én af de ting, der gør det så vigtigt for mig at dele viden og erfaring.


Dine mails er som små helende breve, der lander i min indbakke. Jeg er også psykolog – jeg er dybt imponeret over dit mod til at bruge dig selv og at du samtidig har så høj en faglighed. Imponerende og inspirerende.

Vibeke

Tak fordi du deler og tør bruge dig selv. Jeg har læst og hørt stort set alt hvad du har skrevet – det gør en kæmpe forskel.

—Sidsel

Tusind, tusind tak for dine tirsdagsmails. De er så værdifulde. Tak for dig.

— Anne

Vil du også inspireres?

Så skriv dig op til mit nyhedsbrev tirsdagsmailen, hvor jeg deler viden, praktiske øvelser og andet godt. Du får samtidig en gratis 12 minutters morgenmeditation, som mange er vilde med. 

Mit arbejdsliv i korte træk

 • Cand. psych. fra Københavns Universitet samt fra UBC, Canada i 2008
 • Autoriseret af Psykolognævnet i 2011
 • 2008-2014 ansættelser ved bla. Frederiksberg Kommunes SundhedsCenter, Arbejdsmiljø København og PsykiatriFonden
 • Selvstændig med egen praksis siden 2012
 • Psykologfaglig efteruddannelse hos bla. Jon Frederickson (ISTDP), Tara Brach (Mindfulness) og Russ Harriss (ACT)
 • Uddannet qi gong-instruktør ved Torben Riff i 2018 
 • Podcasten “Psykologen i Øret” har været én af Danmarks mest populære podcasts siden 2017
 • Udtaler mig løbende i diverse medier om psykologfaglige emner

Fire facts fra mit uofficielle CV

1 Det hårdeste job, jeg har haft, var i æblehøsten i Italien. Jeg tog derned efter gymnasiet for at lære italiensk. Jeg arbejdede side om side med punkere fra syditalien og immigranter fra Nordafrika. Vi sov i en kold lade om natten, og jeg havde konstant ondt i ryggen. Men jeg fik lært italiensk!

2 Jeg har en bachelor i Engelsk. Jeg elsker sprog! Men jeg elsker åbenbart psykologi mere, for jeg skiftede fag. Min studievejleder i gymnasiet sagde ellers til mig, at jeg godt kunne glemme at blive psykolog (Lidt for meget fest, lidt for lidt lektier.) Jeg opgav drømmen på stedet. Senere skrev jeg til hende, at hun godt kunne glemme at give min lillebror studievejledning.

3 Mit første studiejob var telefonsalg. Jeg troede, jeg skulle dø af kedsomhed, så jeg søgte et spændende studenterjob i Undervisningsministeriet, selvom jeg var aldeles underkvalificeret. Jeg tror kun, jeg fik jobbet, fordi min chef også var fra Thy.

4 Jeg har altid elsket at formidle. Som barn lavede jeg guides til det ene og det andet. Jeg har været konsulent og rejst landet rundt og undervist og superviseret. Jeg er god til det, selvom jeg ikke er specielt udadvendt. Jeg kan blive nervøs, det koster mig en del energi, og jeg er vildt dårlig til smalltalk.

Jeg har også kæmpet med livet

Jeg har lært meget på skolebænken, men af livet lærer man mest. Her får du min historie kort fortalt.

Jeg voksede op på landet i Thy, og jeg havde en barndom med læssevis af gode minder. Der var klatretræer, køer, heste og får på græs, huler i halmen, leg med kusiner og fætre og hjemmelavet mad fra den store køkkenhave. Men jeg er også vokset op med alkoholisme, og det har sat sig sine spor og har disponeret mig for angst.

Jeg fløj tidligt fra reden og efter gymnasiet tog jeg ud i verden og rejste og arbejdede i 3 år. Så tog jeg hjem til Danmark for at studere. Alt gik godt. Drømmeuddannelse, manden i mit liv, studieophold i Canada, hus, 2 børn og et spændende arbejdsliv. Jeg havde styr på mit liv og mig selv. 

Indtil jeg ikke havde styr på noget længere. Set i bakspejlet (hvor kan man altid se meget i bakspejlet…) væltede mit læs gradvist.

Én af de store belastninger har været, at jeg har et barn med en funktionsnedsættelse og epilepsi pga. en hjerneskade. Jeg undervurderede, hvad det kræver af mig som mor både rent praktisk og følelsesmæssigt. Det er en stor sorg at få et handicappet barn. Og især konstant frygt for epilepsianfald betød, at mit nervesystem efter nogle år ramte muren.

I 2014 blev jeg sygemeldt med stress og angst, og jeg var udmattet, overvældet og rædselsslagen. 

Jeg måtte grave dybt i mig selv for at finde min styrke og ro. Og holde op med at bebrejde mig selv. Det tog tid at genopbygge mine ressourcer og kæmpe mig ud af angst. Det at være så ramt blev et personligt og også fagligt vendepunkt.

Du skal finde dine egne svar

Min historie er ikke historien om, at jeg blev fikset og at stress og angst forsvandt som dug for solen. Og at jeg nu har metoden, du også kan bruge til at blive en ny og skudsikker version af dig selv.

Det ville være uærligt og urealistisk. Livet er heldigvis langt mere mystisk og storslået end det. Forandring kan ikke sættes på formel.

Når jeg formidler viden og praktiske metoder her, er det fordi, jeg selv fik hjælp af alskens lærere på min vej. Bøger, terapeuter, podcasts og andet. De havde ikke løsningen på mit liv, men jeg fik håb og hjælp til at finde mine egne svar.

Præcis som du også er her for at finde dine svar på det, du står i lige nu.

Kærlig hilsen