Om

Birgitte Sølvstein

Jeg er psykolog og giver dig hjælp til selvhjælp til stress, angst og alt det andet svære i livet så du kan leve et liv med ro, glæde og mening.

Hej! Hvor er jeg glad for, at du er her – lad os lære hinanden lidt bedre at kende!

Jeg er autoriseret psykolog, gift med Poul og mor til 2 på 8 og 12 år. Jeg har en solid erfaring som psykolog, men først og fremmest er jeg også et menneske. Derfor er det vigtigt for mig at formidle viden og metoder i øjenhøjde, der giver håb og ægte forandring.

Det gør jeg via:

 • Mit almindelige psykologarbejde
 • Selvhjælpsforløb til stress, angst og andet samt min blog og den populære podcast Psykologen i Øret
 • Tirsdagsmailen som mere end 11.000 modtager

Måske kender du mig fra landsdækkende medier, hvor jeg udtaler mig om forskellige psykologiske emner…

Hvis du føler dig kørt over af livet, er du ikke alene

Måske er du et sted på din rejse lige nu, hvor du ikke har lyst til at være.

Måske er du plaget af:

 • Stress
 • Angst
 • Depression

… måske føler du dig bare kørt over af livet. Indeni eller udenpå.

Det kan være, at du har kæmpe mængder angst eller stress, en enorm sorg eller store bekymringer. Måske kæmper du med at få forholdet til dig selv og de vigtigste mennesker i dit liv til at fungere.

Uanset hvad så vid, at du ikke er alene. Det er menneskeligt at kæmpe med livet. 

Du får aldrig et liv uden problemer. Men derfor kan du elske dit liv alligevel. Finde ro og glæde på daglig basis. Sove godt om natten og hvile i dig selv som standardindstilling.


Livet er én lang læringsrejse

Det kunne virke som om, livet handler om at få mest succes, tjene flest penge eller leve op til samfundets idealer. Men livet handler først og fremmest om at lære. Og det er ikke altid nemt.

Faktisk lærer de fleste af os tingene på den hårde måde. Til gengæld kan svære ting lære os noget, vi ellers aldrig ville få øjnene op for.

Dit liv handler om andet og mere end at være fanget i hamsterhjulet og de samme mønstre og tanker dag ud og dag ind. du ellers ikke kunne lære. Kig på de udfordringer, du står med lige nu. Det er dem, der er vejen frem, selvom det ikke virker sådan. Dét, du lige nu tænker, er dit største problem, er i virkeligheden en trædesten hen mod ægte og dyb forandring. 

Det kan det i hvert fald være, hvis du beslutter dig for at lade livet være en læringsrejse og er åben overfor, at tingene ikke altid går efter planen.

Ikke alt kan løses eller forandres. Nogle ting må vi lære at leve med og bære på en god måde. Sammen.


Indre bjergbestigning – alle har brug for en guide

Ofte er vores problemer indre problemer. Indre bjerge, der skal bestiges. Det tager tid, mod og en tro på, at du kan. At du ved, hvilken retning du skal gå.

Jeg ser mit arbejde som psykolog som en form for vejvisning, og vi har alle brug for en vejviser af og til.

Jeg ved godt, at man kan få lyst til at give op. Du føler måske, at det er håbløst at få et godt liv. Sådan rigtigt godt altså. Det, vi dybest set længes efter er: 

 • Klarhed i sindet og glæde i hjertet, så du nyder dit liv i stedet for bare at overleve det og spilde din tid.
 • Styrke og ro til at klare det, hvad livet sender din vej. Og ja, også selvom det er netop de problemer, du står med lige nu.
 • Kontakt til dig selv og kærlighed til at dele ud, så du ikke konstant stresser rundt og skælder ud på din partner, dine børn og dig selv. 

Hvor finder vi så vejen hen til alt det gode? Den finder vi inde i os selv.

Problemet er, at vi bliver væk fra os selv.

Min fornemste opgave som psykolog er ikke at give dig en løsning men at guide dig tilbage til dig selv og dine egne ressourcer. Og dem har du – også selvom du ikke kan mærke det lige nu.

Dine mails er som små helende breve, der lander i min indbakke. Jeg er også psykolog – jeg er dybt imponeret over dit mod til at bruge dig selv, og at du samtidig har så høj en faglighed. Imponerende og inspirerende.

Vibeke

Tak fordi du deler og tør bruge dig selv. Jeg har læst og hørt stort set alt, hvad du har skrevet – det gør en kæmpe forskel.

— Sidsel

Tusind, tusind tak for dine tirsdagsmails. De er så værdifulde. Tak for dig.

— Anne

Vil du også inspireres?

Så skriv dig op til mit nyhedsbrev Tirsdagsmailen, hvor jeg deler viden, praktiske øvelser og andet godt. Du får samtidig en gratis 12 minutters morgenmeditation, som mange er vilde med og bruger til at få en god start på dagen. 

Mit arbejdsliv i korte træk

 • Cand. psych. fra Københavns Universitet samt fra UBC, Canada i 2008
 • Autoriseret af Psykolognævnet i 2011
 • 2008-2014 ansættelser ved bl.a. Frederiksberg Kommunes Sundhedscenter, Arbejdsmiljø København og PsykiatriFonden
 • Selvstændig med egen praksis siden 2012
 • Løbende efteruddannelse hos bl.a. Tara Brach (Mindfulness), Russ Harris (ACT) samt Kristin Neff og Chris Germer (MSC)
 • Uddannet qi gong-instruktør ved Torben Riff i 2018 og Mimi Kuo Deemer i 2021
 • Skabte mit første online selvhjælpsforløb i 2016 og har blogget og podcastet ugentligt siden
 • Podcasten Psykologen i Øret har været én af Danmarks mest populære podcasts siden 2017
 • Udtaler mig løbende i diverse medier om psykologfaglige emner.

Fire facts fra mit uofficielle CV

1 Den sværeste ting, jeg har oplevet er, at min søn fik en erhvervet hjerneskade ved fødslen. Han lever med et usynligt handicap og har en kognitiv funktionsnedsættelse samt epilepsi. Det har haft store konsekvenser for hele familien og er en begrænsing i hverdagen. Samtidig har det lært mig mere som menneske end noget andet.

2 Jeg har en bachelor i Engelsk, og jeg elsker sprog! Men jeg elsker åbenbart psykologi mere, for jeg skiftede hovedfag undervejs på universitetet og begyndte forfra på psykologi. Jeg ville oprindeligt gerne have arbejdet internationalt og drømmer stadig om at se hele verden med min familie.

3 Mit første studiejob var telefonsalg. Jeg er vildt dårlig til rutinepræget arbejde og troede, at jeg skulle dø af kedsomhed. I desperation søgte jeg et spændende studenterjob i Undervisningsministeriet, selvom jeg var meget underkvalificeret. Jeg er ret sikker på, at jeg kun fik jobbet, fordi min chef også var fra Thy, men det var et fantastisk studiejob.

4 Jeg har altid elsket at formidle. Som lille lavede jeg en udførlig guide til, hvordan man bedst cykler med andre børn bag på cyklen (hav aldrig børn, der er større end dig selv, bag på cyklen!) Jeg er god til at undervise, selvom jeg ikke er specielt udadvendt. Jeg kan blive ret nervøs, og det koster mig en del energi. Ofte er de svære ting de mest meningsfulde.

Jeg har også kæmpet med livet

Jeg har lært meget på skolebænken, men af livet lærer man mest.

Jeg voksede op på landet i Thy, og jeg havde en barndom med læssevis af gode minder. Der var klatretræer, køer, heste og får på græs. Der var leg med kusiner og fætre og hjemmelavet mad fra køkkenhaven. Men jeg er også vokset op med alkoholisme, og det sætter sig dybe spor.

Efter gymnasiet tog jeg ud i verden og rejste og arbejdede i 3 år, før jeg vendte tilbage til Danmark for at studere. Alt gik fint. Drømmeuddannelse, manden i mit liv, studieophold i Canada, hus, 2 børn og et spændende arbejdsliv.

Jeg havde styr på mit liv og mig selv. Lige indtil jeg ikke havde styr på noget længere…

En dag i 2014 blev jeg sygemeldt efter en voldsom stressoverbelastning og medfølgende angst. Set i bakspejlet væltede mit læs gradvist. Én af de store belastninger har været, at jeg har et barn med en funktionsnedsættelse og epilepsi pga. en hjerneskade. Jeg undervurderede, hvad det kræver af mig.

I begyndelsen af min sygemelding var jeg udmattet, overvældet og rædselsslagen. Jeg var jo psykolog med viden om stress og angst, men jeg måtte konstatere, at det var nemmere sagt end gjort at få det bedre.

Jeg måtte grave dybt i mig selv for at finde min styrke og ro. Det tog tid at genopbygge mine ressourcer og finde mig selv. Det blev et personligt og også fagligt vendepunkt, og det er de erfaringer, jeg deler i mit arbejde som psykolog og her på siden.

Du skal ikke fikses

Min historie er ikke historien om, at jeg blev fikset, og at stress og angst forsvandt som dug for solen.

Jeg har ikke nogen metode, du kan bruge til at fjerne alle problemer fra dit liv. Det er ikke sådan livet fungerer, of ændring kan ikke sættes på formel.

Til gengæld er jeg blevet mere hel og mere mig selv, og det kan du også blive.

Du skal heller ikke fikses, for du er allerede hel. Men jeg håber, du vil finde inspiration og hjælp her på siden til at leve godt med svære ting og blive mere og mere dig selv.

Kærlig hilsen