Bliv fri af stress. Find holdbar ro, klarhed og glæde — sådan finder du vej hjem til fornyet balance

Til dig der er sygemeldt med stress eller kan mærke, at du er tæt på.
Og til dig der mærker påvirkning af den særlige situation vi alle befinder os i lige nu.

Til dig der er sygemeldt med stress eller kan mærke, du er tæt på. Og til dig der er påvirket af den særlige situation, vi alle befinder os i lige nu.

Langvarig stress giver indre uro, søvnproblemer, fysiske helbredsproblemer og manglende koncentrationsevne. Angst og depression følger også ofte med.

Investér i din egen trivsel og sundhed. Få mere ro, bedre søvn og mere nærvær og glæde i løbet af få uger.

Vil du gerne inspireres og motiveres til praktiske øvelser i en periode af en erfaren psykolog? Der ved, hvad der skal til for at skabe ægte forandring. Så du ikke hænger fast i stress for evigt, og så du bruger det sidste seje stræk af coronaepidemien til at give slip på stress og finde ind til dig selv .

2975,- (inkl. moms) 

Du kan betale i 1 eller 3 rater.
Prisen er den samme uanset hvad du vælger.

Tilmeldingsfrist senest fredag d. 12. februar.

Når du tilmelder dig, får du adgang til introduktionsmodulet med det samme.

Modul 1 begynder mandag d. 15. februar 2021


Brug denne unikke tid som mulighed til at forandre noget grundlæggende i dit liv og i dig selv

Det er nemmere sagt end gjort at få vendt en ond cirkel med stress. Og lige nu står vi i en situation, der belaster os på helt særlige måder. Det har været et hårdt år med frygt, uforudsigelighed. Dertil kommer arbejde og familie og alt det, der i forvejen kræver mange ressourcer.

Kan du virkeligt få bugt med stress under de omstændigheder? Ja, det er jeg overbevist om, at du kan. Faktisk giver kriser som denne en særlig mulighed for at ændre på helt grundlæggende ting i dit liv og i dit indre.

Langvarig stress kan have enorme konsekvenser. Gør noget nu.

Måske tænker du, at netop nu har du ikke overskud til at passe på dig selv. At når tingene er normaliseret mere, så kan du bruge tid på at finde indre ro og styrke.

Måske mærker du:

 • din krop reagere med smerter og anspændthed
 • at din søvn er dårlig
 • tankemylder og bekymringer, der stjæler dit nærvær
 • at din fysiske og psykologiske modstandskraft er svækket
 • problemer med koncentration og overblik
 • en underlig fornemmelse af, at du ikke er dig selv
 • angst der eskalerer eller du kæmper med håbløshed og depression.

Jeg kan fortælle dig, at der ikke kommer noget vigtigere tidspunkt end nu. Fordi du har brug for noget ekstra til at stå denne tid igennem. Men også fordi du passer på dine vigtigste relationer og dine drømme for dit liv ved at passe på dig selv.

Du behøver ikke være akut ramt af stress

Nogle spørger mig, om de mon er stressede nok til at deltage. Og svaret er, at deltagere på dette forløb typisk er i én af følgende 3 situationer

 • Netop er blev sygemeldt med stress og er akut og hårdt ramt
 • Føler sig voldsomt pressede og kan mærke, de er lige på kanten
 • Har været ramt af alvorlig stress tidligere og bliver ved at opleve stress

Det kan føles egoistisk at bruge tid på dig selv. Men det er den største gave, du kan give andre.

Du vil takke dig selv i fremtiden for, at du havde klarsyn nok til at droppe mindre vigtige ting og fokusere på dit eget helbred. Ikke kun for din skyld men også fordi det er vigtigt for dine børn, din familie, dine fremtidsdrømme og samfundet som helhed.

Det kan føles egoistisk at bruge tid på dig selv. Men sandheden er, at du kun kan passe på andre ved at passe på dig selv først. Jeg var selv alvorligt stressramt, da mine børn var små. Jeg fortryder inderligt, jeg ikke stoppede op for og prioriterede min egen ro over arbejde og andres behov.

Det er en misforståelse, at stress går over bare fordi man tager den med ro

Man kunne tro, at det er enkelt at komme sig over stress og genfinde ro, glæde og nærvær. Og det er det på en måde også. Du vil opleve, at i forløbet er øvelserne i sig selv konkrete og enkle og lige til at gå til.

Det, der ikke er nemt, der er at ændre vaner og gøre ting anderledes i en periode, der er lang nok til, at der sker en varig forandring. Man kunne tro, det var nok bare at tage den med ro i en periode. Men det er ikke nok, når krop og sind først sidder fast i en stresstilstand. Her skal en aktiv indsats til – det kommer ikke af sig selv.

Hvis du har siddet fast i stress meget længe og tvivler på, at du kan få det bedre

Hvis du har siddet fast i stress og måske også angst og depression længe, er det naturligt, du tvivler på, at noget kan hjælpe. Og du tvivler måske på, om du kan gennemføre et forløb som dette.

Jeg skal være den første til at sige, at alvorlig stress ikke er noget, man fikser på få uger. Den erfaring jeg har med alvorlig stress fortæller mig, at det kan tage måneder og endda år for alvor at komme i den rigtige retning. Og at det kan være et vilkår, at man altid vil være ekstra følsom overfor stress.

Men du kan få det bedre leve et godt og aktivt liv, også selvom du har været meget hårdt ramt. Noget der kan gøre en enorm forskel er at arbejde med din indre dialog. Mange deltagere er overraskede over, hvor meget det betyder, hvordan de behandler sig selv. Det er en indre vane, der kan ændres, og som kan gøre en verden til forskel på meget kort tid.

Evige selvbebrejdelser og samme dårlige vaner i årevis. Indtil vi får nok.

Hvis du er overbevist om, at selvbebrejdelser og at gøre det, du plejer, vil virke for dig, så sidder du fast. Og det gør vi alle i en periode. Vi skal som regel havne et sted, vi pludseligt opdager er meget langt fra, hvem vi gerne vil være og det liv, vi gerne vil være, før vi kan forandre noget grundlæggende.

Du tænker nok, du bare burde gøre tingene lidt bedre. Være mere selvdisciplineret. Mere robust. Bedre til at prioritere. Men sandheden er, at utroligt mange mennesker i Danmark er ramt af stress. Det er ikke en personlig brist. Men det er dit personlige problem og din krop, dit sind og dit liv, stress ødelægger.

Det er ikke din egen skyld, du er ramt af stress, men det er din opgave at gøre noget for dig selv.

Hvis du vil have, der skal ske noget andet, skal du gøre noget andet. Så enkelt er det. Og her inviterer jeg dig på en rejse, hvor du jeg giver dig hjælp til selvhjælp. Ikke blot til at give slip på stress for for at skabe dyb trivsel og glæde og et stærkt helbred.

Tilbage til dig selv – dyb ro og mere energi

I virkeligheden er det meget enkelt. Du vil gerne tilbage til dig selv. Dyb ro i krop og sind giver automatisk mere energi og klarere tænkning.

Det gode er, at du allerede har alt det, du skal bruge indeni. Der skal bare etableres en mere stabil forbindelse til den del af dig, der allerede har ro og klarhed. Det giver dig:

 • Evnen til at være nærværende med de vigtigste mennesker i dit liv
 • Fysisk og mental styrke og sundhed
 • Trivsel og effektivitet i dit arbejdsliv
 • Klarhed over hvad du vil og kan
 • Fornyet mod og overskud til at forfølge dine livsdrømme
 • Evne til at nyde det nuværende øjeblik trods udfordringer

Løsningen er enkel: en lille daglig indsats over tid.

Min erfaring er, at den bedste og hurtigste forandring sker ved en daglig indsats over tid. Én af de vigtigste ingredienser i VEJEN HJEM er netop struktur og daglig inspiration og praktisk vejledning, som over tid skaber stor forandring.

Du kan følge med hjemmefra, hvor du guides gennem de 10 moduler – ét nyt hver uge. Hvert modul indeholder 4 lektioner på video eller lyd af 30 minutters varighed, som du selv planlægger, så det passer ind i din uge.

Du skal regne med at bruge ca en time pr lektion (4 timer om ugen) for god effekt. Der er dog stor forskel på, hvor meget tid og hvornår deltagere bruger tid på forløbet. Nogle bruger mere, nogle bruger mindre. Alle situationer er forskellige, og du kan følge det på din egen måde.

Udover modulerne får du ekstramateriale og har adgang til min hjælp enten i telefontiden eller via mail + der er fælles spørgesessioner undervejs i forløbet.

Pris

2975,- (inkl. moms) 

Du kan betale i 1 eller 3 rater. Prisen er den samme uanset hvad du vælger.

Tilmeldingsfrist senest fredag d. 12. februar.

Når du tilmelder dig, får du adgang til introduktionsmodulet med det samme.

Modul 1 begynder mandag d. 15. februar 2021

Vejen hjem” er:

 • En struktureret og overskuelig proces, der varer 10 uger delt op i 10 moduler med særskilte emner. 
 • Viden, inspiration og praktiske øvelser formidlet via daglige sessioner på video eller lyd. 4 dage om ugen i 10 uger plus ekstra sessioner
 • Til hele dig! Du guides ind i fysisk, mental og følelsesmæssig balance
 • Du har mulighed forpersonlig støtte fra mig personligt undervejs via telefon eller mail.
 • Indeholder alt hvad du skal bruge samlet på ét sted inkl. yoga, meditationer, hypnoser, og meget mere
 • Inkl. garanti. Er du mod forventning ikke tilfreds, kan du få dine penge retur
 • Baseret på evidensbaserede metoder, opdateret neuropsykologisk viden, østlig filosofi og lægevidenskab samt personlig erfaring
 • Nemt at gå til. Det hele ligger på en samlet og overskuelig digital platform. Alt kan downloades til offline brug, og du har adgang til materialet fremover
 • Anonymt. Jeg er psykolog og har tavshedspligt og bruger kun sikre digtale løsninger.

Hvem står bag?

Jeg hedder Birgitte Sølvstein og er autoriseret psykolog. Siden 2008 har jeg arbejdet med stressramte i kommuner, i den private sektor og i privat praksis. Desuden har jeg superviseret andre faggrupper og arbejdet som konsulent for bla. Psykiatrifonden.

Min største lektion i, hvad der egentligt skal til for at komme sig over stress fik jeg dog, da jeg selv blev ramt.

i 2014 blev jeg alvorlig ramt af stress (og angst) og var sygemeldt i lang tid. Mit læs væltede ikke på én gang men over en periode på flere år, hvor jeg skulle håndtere mit barns kroniske sygdom. Samtidig stillede jeg urimelige krav til mig selv arbejdsmæssigt, og en dag (hvor jeg ellers lige stod og underviste en flok mennesker) sagde mit system stop.

Det tog mig tid at komme mig, men jeg blev klogere i processen og fik en større forståelse for, hvad der egentligt skal til, hvis man skal ud af alvorlig stress. Det motiverede mig til at skabe et tilgængeligt og struktureret forløb, der kan være en støtte på daglig basis. 

Min tavshedspligt som psykolog gælder naturligvis og alle informationer behandles fortroligt. Det vil også sige, at man kan deltage i forløbet ganske anonymt.

Hvad indeholder forløbet?

 • Meditationer og praktiske øvelser, der genoptræner dit fokus og bringer ro dit sind og dit nervesystem
 • Yogavideoer med Simon Krohn samt qi-gong flows. Qi gong er en enkel bevægelsesform, som skaber balance i krop og sind.
 • Compassionfokuserede meditationer og øvelser – du lærer at elske dig selv i praksis
 • Naturterapeutiske øvelser og meditationer – bla. sansevækning og skovterapi
 • Særlige sessioner målrettet angst og depression
 • Hjælp til hvordan du bedst muligt genoptager dit arbejde, plan for raskmelding, tjekliste til arbejdsgiver m.m.
 • En sektion med hypnoser specifikt til stress og til bla. problemer med hukommelse og koncentration.

…Og meget mere

Vi bruger Simon Krohns yoga

Simon Krohn er en af landet mest erfarne yogalærere, og vi bruger to typer af yoga – en meget beroligende og groundende yoga og en mere dynamisk og styrkepræget yoga.

Vi bruger Ane Kathrine Becks hypnoser 

Ane Kathrine Beck er psykolog og er specialiseret i hypnoser mod bla. stress. Hun er kendt fra DR og i “Vejen Hjem” bruger vi to hypnoser målrettet ro i nervesystemet og koncentration og hukommelse.

Qi gong – en ældgammel kinesisk bevægelseskunst

Jeg er uddannet qi gong-instruktør og har lavet 3 flows specielt til deltagere på forløbet.

De 3 flows er:

 • Flow for calm and strength
 • Flow for joy and energy
 • Sunrise flow

Qi gong gavner nervesystemet, krop og sind og er “meditation i bevægelse”.

Det er enkle bevægelser, som alle kan lære, og selv få minutter på daglig basis kan gøre underværker for en stresset krop.

Ekstra! Pga. Corona har jeg produceret 4 særlige lydsessioner inkl. øvelser og arbejdsark

 1. Coronapandemien: Frygt, angst og forsvarsmekanismer
 2. Om OCD, sygdomsangst og angst for smitte – hvad du skal være særligt opmærksom på
 3. SLD-åndedrættet: Stille, dybt og langsomt åndedræt til ro, antiviral effekt og bedre iltoptag
 4. Brahmari-åndedrættet: Åndedræt med vibration, for ro i nervesystemet og antiviral effekt

Forløbet er til dig der

 • Er klar til forandring. Du kæmper med stress og dårlig trivsel og er evt. helt eller delvist sygemeldt.
 • Er parat til at investere tid i dit eget psykologiske og fysiske helbred.
 • Er åben overfor en helhedsorienteret tilgang, hvor vi arbejder med både psykologfaglige metoder og principper hentet fra andre traditioner

Forløbet er OGSÅ til dig der

 • Er ramt af alvorlige eller langvarige symptomer på stress
 • Går hos en psykolog, læge eller psykoterapeut men gerne selv vil gøre yderligere for at genvinde fysisk og psykisk trivsel*
 • Lider af angst eller depression eller andre psykologiske problemer*
 • Er belastet pga. andet end dit arbejde

* Kontakt mig eller tal med din læge eller psykolog, hvis du er i tvivl om, om forløbet er det rette for dig

2975,- (inkl. moms) 

Du kan betale i 1 eller 3 rater.
Prisen er den samme uanset hvad du vælger.

Tilmeldingsfrist senest fredag d. 12. februar.

Når du tilmelder dig, får du adgang til introduktionsmodulet med det samme.

Modul 1 begynder mandag d. 15. februar 2021

Det får du ud af de enkelte moduler

MODUL 1

STRESSBASICS & KROPSBEVIDSTHED

Her får du vigtig viden om stress og hvorfor kropsbevidsthed er vigtigt. Du lærer om hvordan du bliver nærværende og bringer kroppen i helingstilstand, og derudover fokuserer vi på self compassion i praksis, der gør det nemmere for dig at opnå forandring.

MODUL 2

HELENDE BEVÆGELSE, ÅNDEDRÆT & ENERGI

Du lærer om hvilke former for bevægelse din krop og dit nervesystem har brug for, og du vælger din egen praksis. Du lærer om effekten af yoga og om qi gong og om at arbejde med kroppens energi samt åndedrættet, som er en vigtig vej til ro i nervesystemet.

MODUL 3

NATUREN SOM  MEDICIN MOD STRESS

Her lærer du hvordan naturen kan hjælpe dig med at komme ind i bevidst nærvær og finde ro, og vi arbejder med jordforbindelse og med hvorfor det er vigtigt at bruge sanserne, når du skal bringe nervesystemet i ro og have nydelse og glæde tilbage i livet.

MODUL 4

VANENS PSYKOLOGI & DIGITAL TRIVSEL

I dette modul lærer du om vaners betydning og du identificerer dine egne røde og grønne vaner, så du ved, hvilken nøglevane du skal begynde med at ændre. Du lærer også om, hvordan digitale medier kan øge stress og får enkle tips til at skabe gode digitale vaner.

MODUL 5

MEDITATION & PSYKOLOGISK FLEKSIBILITET 

Du lærer om psykologisk fleksibilitet og robusthed og arbejder med forskellige former for meditation. Du lærer hvordan du får et godt forhold til dine tanker og følelser, så du mindsker indre stress. 

MODUL 6

ANGST & DEPRESSION

Du får vigig viden om angst og depression og om sammenhængen med stress. Du lærer en effektiv øvelse til intense følelser som angst og om effektive midler mod depression, så du kan øge din livsglæde og vitalitet.

MODUL 7

LEV FRA DIT HJERTE

Her arbejder du med at åbne op følelsesmæssigt og laver øvelser, der hjælper dig med at leve fra dit hjerte. Du lærer om det paradoksale i sårbarhedens styrke og med at praktisere kærlig venlighed overfor både dig selv og andre.

MODUL 8

SELVVÆRD & STYRKE

I dette modul arbejder du med dit selvværd og din indre kritiker, så du ikke længere saboteres af negative tanker og selvkritik. Du identificerer dine styrker og laver en øvelse, hvor du opdager dine kvaliteter set med andres øjne, hvilket kan være en øjenåbner.

MODUL 9

PRIORITETER & BESLUTNINGER

Her lærer du om hvorfor det er vigtigt at kende dine værdier og hvordan du finder dine sande værdier. Du arbejder også med kommunikation og grænser og laver en visualisering med “din indre mentor”, der kan give dig vigtige svar på konkrete spørgsmål du har i dit liv.

MODUL 10

ARBEJDSLIV & LIVETS FLOW

I dette afsluttende modul arbejder du med dit arbejdsliv og dit “indre og ydre kald” og et vigtigt princip, der handler om at følge glæden i dit liv, der vil gøre dit liv nemmere og sjovere øjeblikkeligt.

 Udover modulerne får du bla. også:

 • Hypnoser til dyb ro, forbedret koncentration, søvn og selvværd
 • En enkel guide til kost og kosttilskud, da maven er en vigtig del af nervesystemet
 • Yoga- og qi gong-videoer. Fysisk træning, hvor du arbejder med at bringe ro og stabilitet og god energi til dit nervesystem
 • Min personlige historie med stress og angst
 • En hel sektion med alt det praktiske omkring sygemelding; samarbejde med jobcentret, tilbagevenden til arbejdspladsen og meget mere
 • Guide til en bedre søvn – enkle men virkningsfulde midler, der vil hjælpe dig ind i en god døgnrytme

DET SIGER TIDLIGERE DELTAGERE!

Helende bevægelse i kombination med mindfull self compassion har nok været de primære kilder til, at min angst næsten er helt væk.

Jeg implementerede yoga som en næste daglig event og det har gjort en kæmpe forskel. Min krop var så urolig og derfor kunne det være svært at meditere. Yogaen blev en slags meditation i bevægelse – så dejligt!

— Marie, 2020

Forløbet fungerede som en øjenåbner og jeg blev klar over, hvor stresset, jeg egentligt var. Jeg har konkret fået gode input til en optrapningsplan og til, hvordan jeg kommunikerer med kommunen – enkel og konkret hjælp til at navigere i en kontekst med diverse krav, som kan virke uoverskuelig, når man er lav på energi og ressourcer.

Jeg ville ønske, at jeg havde haft forløbet mens jeg var fuldtidssygemeldt, da jeg tror det kan give en rigtig god struktur for dagene og en følelse af, at man bruger tiden til at få det bedre.

Jeg var glad for “Helende bevægelse, Åndedræt og Energi” – særligt om yoga og stress og om Qi gong. Også modulet om “Vanens Psykologi”. Jeg er blevet bedre til at strukturere min hverdag, så det bliver nemmere for mig at holde ved de nærende/grønne vaner, og jeg bruger mindre tid på tærende/røde vaner.  Derudover sessionen “Om at møde din angst og om at gå gennem muren af angst”

Jeg vil anbefale “Vejen Hjem” til andre. Dit kursus er en god “vidensbank”, som man kan hente inspiration og hjælp i ift. individuelle behov og ressourcer -og i eget tempo.

— Malene, 2020

Jeg var sygemeldt med stress fra mit job som overlæge. Havde ikke overskud til at skulle møde op på kommunens stresskursus. Jeg havde set nogle af dine videoer og læst noget af det, du havde skrevet. Synes at det ramte mig SÅ godt.

Er blevet klogere på stress og meget klogere på mig selv. Blevet bedre til nærvær og har fået det bedre med mere ro og bedre søvn.

Jeg har været rigtig glad for forløbet – det har hjulpet mig meget. Kæmpe ros til dig for et super flot online kursus og 1000 tak for nogle gode og informative uger.

Det har været en kæmpe hjælp og glæde at følge forløbet. Jeg vil helt sikkert vende tilbage til alle sessionerne og bruge dem igen.

Jeg har arbejdet fuld tid, samtidig med at jeg har fulgt med i forløbet. Derfor er det kun nogle af øvelserne jeg har lavet, men alligevel har jeg fået meget ud af at følge med og jeg har lyttet til det hele. Alle er virkelig gode og brugbare. Jeg var specielt glad for modulerne  “Naturen som medicin”, “Vanens psykologi og trivsel”, “Angst og depression” og “Arbejdsliv og mening og det med prioriteter”.

Jeg har fået energi og overskud tilbage igen – også selvom jeg stadig er udfordret i mit privatliv. Tusind tak for et fantastisk forløb som jeg klart vil anbefale til andre.

— Charlotte, 2020

Tusind tak for et super godt forløb. Da jeg var meget stresset, hjalp sessionerne omkring naturen mig godt. Har virkelig fået en ny erkendelse af, at ophold i naturen giver mig ro.

Øvelsen vedrørende taknemmelighed har hjulpet mig, selvom jeg altid har strittet lidt imod den tilgang. Men nu gav jeg det en chance. Jeg føler, jeg har mistet en del, og jeg kan mærke, at den tilgang gør mit humør bedre.

Jeg vil klart anbefale forløbet til andre, fordi det rummer ALT, hvad jeg kan forestille mig, man kan have behov for i et online stress forløb!

Du er simpelthen så vidende indenfor stress området og en rigtig god formidler!

— Mette, 2020

Jeg har mærket mig selv igen – jeg kan mærke mine følelser, hvilket jeg ikke kunne før.

Forløbet er så givende, veltilrettelagt og fuld af gode elementer, som jeg ikke ville have undværet. Du forstår at gøre klart, at man skal tage det, man kan bruge, når man er klar og at der ikke er en bestemt opskrift på heling efter stress, men at man kan få det bedre.

Jeg har allerede anbefalet det til både andre stressede og fagpersoner.

Jeg har fået en forståelse for, hvad der egentlig sker i med kroppen når den er stressramt samt hvilke værktøjer, jeg kan bruge for at give den optimale betingelser for at få det bedre. 

Noget af det, der hjalp mig mest var mindful self compassion, fordi det var det modsatte af det, der var med til at give mig stress, nemlig selv bebrejdelse og hård kritik af mig selv.

Hypnosen har jeg også haft glæde af – den var med til at give mig en utrolig dybde af ro, som jeg ikke anede eksisterede.

— Brian, 2020

Det er fantastisk at vide, at jeg har forløbet liggende og kan tage det frem når som helst. 

Dine meget konkrete redskaber hele vejen igennem forløbet er en kæmpe hjælp for mig, og jeg har anbefalet dig til mange.

Det er årevis siden, jeg har haft det så godt, som jeg har nu.

Jeg fik indtrykket af, at du tager fat på stress behandling og viden om stress på en anderledes og helhedsorienteret måde og jeg er glad for, at jeg besluttede mig for at købe forløbet. Det bliver samlet i en meget brugbar og brugervenlig ”pakke”. Jeg tænkte lige ordet ”guldgrube” af  spændende sessioner og øvelser, som jeg kommer til at vende tilbage til.

Før jeg meldte mig til forløbet oplevede jeg et stort arbejdspres – på job og i familelivet. Jeg havde en følelse af, at det ikke holdt i længden og havde et stort behov for redskaber til at gøre noget ved min situation.

Jeg har brugt tid på mig selv på en anden måde end jeg plejer – og det har været så godt. Jeg ser på mine prioriteringer og valg på en anden måde, og det har hjulpet mig med at identificere, hvor jeg kan sætte ind og ændre på vaner –  både praktiske men også personlige/mentale vaner.

Jeg vil ikke tøve med at anbefale det til andre.

— Bente, 2020

Jeg har meget at takke dig for. Det har været et fantastisk godt forløb, og du har været virkelig oprigtig og nærværende. Ingen standardsvar men altid udførlige og uddybende, kloge og empatiske svar. Det skal du have tusind tak for.

Det var et ret stort skridt for mig at tilmelde mig forløbet, da det hele mere eller mindre lige var ramlet sammen.

Jeg vil anbefale forløbet til andre. Jeg har været meget glad for, at have noget konkret at skulle forholde mig til hver dag, i forhold til mig selv og mit forløb. Det har betydet alverdens, selvom jeg endnu ikke er landet med begge ben solidt på jorden endnu.

Jeg har – mens forløbet stod på – ofte delt ud af de pointer, som jeg nu synes at jeg fik ud af de forskellige sessioner. Måske mest for mig selv, men andre har lyttet meget opmærksomt, og har vist interesse i det.

— Caroline, 2020

Jeg har tidligere gået hos psykologer som led i en stress sygemelding for flere år siden, men synes ikke jeg for alvor fik håndgribelige værktøjer. Forløbet tilbyder så mange meget konkrete og håndterbare teknikker til stresshåndtering.

Stor ros for rigtig mange gode værktøjer, som jeg kunne have haft rigtig god brug af under min stresssygemelding for flere år siden, men som jeg nu med glæde vil vende tilbage til når det hele kører lidt for stærkt, og jeg falder tilbage i gamle og dårlige vaner.

Jeg har lært, at jeg ikke skal føle skam eller skyld over at have fået stress, det gør det kun værre.  Jeg er ikke alene om situationen. 

Jeg har fået perspektiv på min situation og er klar over at det tager tid.  Har fundet mere ro og tålmodighed i min helbredelsesprocess. En perfekt kombi af både fysiske og mentale øvelser.   

Jeg har lyttet til sessionerne flere gange, da jeg hver gang lærer noget nyt. Er især glad for qi gong-videoerne og meditationerne. Jeg kan varmt anbefale forløbet som det mest komplette, nede-på-jorden og fagligt funderede kursus. 

Jeg elsker din nord-jyske facon. Du har en meget behagelig stemme og jeg har kunnet mærke at du selv har oplevet det du fortæller om hvilket har givet en særlig dybde og empati.  

— Mette, 2019

Jeg er blevet bedre til at “acceptere”, at nogle ting er som de er uden at det er et stort problem for mig.

Det har været godt, at der er et “fast program” – altså noget at gå i gang med for selv at gøre noget ved tilstanden.

Jeg tilmeldte mig “Vejen Hjem”, fordi det var det kursus, som virkede mest professionelt og hvor man kunne få mange input til at finde “hjem” igen.

Da jeg tilmeldte mig, var jeg lige startet op på arbejde igen og var meget hudløs. Der skulle ikke meget til, før jeg var overtræt og var meget lysfølsom og med støj i hovedet omkring 3-4 gange om ugen. Det er nu blevet bedre og først op ad dagen når jeg bliver træt.  

Dine bodyscan har jeg lyttet til et utal af gange Yogasessioner, qi gong og det med self compassion og teori bag stress har også været lærerigt. 

Jeg vil helt sikkert anbefale forløbet til andre, fordi det er professionelt lavet, og man får så mange værktøjer og muligheder for at plukke det som man selv kan bruge. 

 — Peter, 2019

Jeg var sygemeldt med stress og gik så på pension. Jeg troede, at når der kom ro på, ville stressen forsvinde af sig selv. Dette skete ikke. Da jeg tilmeldte mig havde jeg det forfærdeligt, og jeg synes tingene gradvist blev værre. Jeg isolerede mig socialt, havde mange fysiske symptomer og var i dårligt humør.

Nu efter forløbet er jeg stoppet med at kæmpe imod og forsøger nu at samarbejde med min krop og lytte efter. Mine fysiske symptomer er formindsket. Jeg er også kommet ret langt med at undgå bekymringstanker, og jeg har omsider lært, at det er ok at sætte sig selv i første række ind imellem.

Den teoretiske viden har været guld værd og du præsenterer det så elegant. Forståelse og indsigt sammen med det praktiske tror jeg giver mig større udbytte. Jeg vil bestemt anbefale forløbet til andre – Jeg har haft stor glæde af selv at bestemme, hvornår jeg var på. Det var rart ikke at hænge i en klokkestreng. 

— Karen, 2019

Jeg er bare så glad og taknemmelig over, at jeg tilfældigvis faldt over det her forløb.

Det faldt virkeligt på et tørt sted!

Jeg vil klart anbefale det til andre, fordi det er denne her tilgang med daglige input i ens eget tempo, som man har brug for som stressramt.

Efter at være blevet stressramt havde jeg et stort behov for at vide mere om stress.  Jeg søgte nogle konkrete værktøjer til at håndtere og komme af med stressen igen. Beskrivelsen af “Vejen Hjem”-forløbet levede til fulde op til disse behov, og jeg blev ret begejstret for, at det handlede om meget mere end “bare” at lære og trække vejret og dyrke mindfulness.

Jeg er blevet nærværende på en måde, som jeg ikke mindes at have været i lang, lang tid. Det gælder både samværet med andre mennesker, men også, når jeg går tur i skoven/naturen.

Jeg har fået meget mere ro i kroppen, og så oplever jeg, at jeg har fået bedre kontakt til mig selv – både fysisk og intuitivt. Derudover har jeg fået øjnene op for, hvordan naturen kan bruges som helende terapi, og jeg er blevet helt afhængig af en daglig gåtur – gerne i skoven. 

Og så er jeg blevet bedre til at sige fra – og det er en fed følelse.

— Kia, 2018

Det har givet mig en god struktur og et indhold i nogle af de uger hvor jeg synes det var hårdest at sidde hjemme alene i en sådan situation.

I forhold til at det har været online, har det været helt genialt. Jeg har kunne gøre det helt i mit tempo og med de småafbrydelser, som jeg havde brug for.

Tusind tak for et godt og relevant, meningsgivende og meget sjæls-styrkende forløb. Jeg glæder mig til at modtage dine mails fremover.

Jeg har fået god hjælp til at komme tilbage til gode vaner vedr prioritering af natur og rolig motion. Sover bedre i øjeblikket og føler mig mere robust og med flere redskaber. 

Nogle af de bedste elementer var spejløvelserne, self compassion øvelserne og yoga med Simon Krohn

Jeg vil helt sikkert anbefale forløbet til andre. Synes virkelig det er godt struktureret – det bedste online forløb jeg har fulgt hidtil. Kan godt lide at man bliver taget i hånden – både strukturmæssigt men også med adgangen til hjælp og feedback fra dig.

— Marta, 2018

Jeg blev meget inspireret af især din tilgang til at bruge naturen som terapi – jeg er nu ligefrem begyndt at vandre!

Jeg kan lide din tilgang til psykologi, som er teoretisk virkelig velfunderet, men også baseret på dine erfaringer, hvilket for mig gør det mere tilgængeligt, at der er et menneske bag, som selv har mærket og ved, hvad det handler om.

Jeg har fundet tilbage til min barndomsglæde ved at være i naturen og går ture de fleste dage.

Jeg har fundet indre ro ved at lave yoga de fleste dage, og jeg har fået en meget stor opmærksomhed på digital støj og mine dårlige vaner og er stadig i gang med at sortere og rydde ud i disse for hele familien faktisk.

Tak for et rigtig godt forløb med “Vejen Hjem”. Min intuition sagde mig: det skal du prøve! Og godt jeg gjorde det, for det er det bedste jeg har gjort for mig selv siden 2011.

Min situation sidste efterår var præget af nul energi, ingen lyst til at deltage i ret meget, skulle presse mig selv til til at være sammen med familien, heller ikke kreative ting kunne lokke mig, hvilket altid har været en stor del af min hverdag. Alle gamle stresssymptomer fra en tidligere sygemelding var vendt tilbage.

Jeg har nu fået energi igen, siger ikke nej til noget og fx. har jeg været afsted til 5 gode ting på en uge. Været til middag med gode venner til kl 01.30, uden at være ødelagt dagene efter. Alt i alt synes jeg det går supergodt.

Det er alle moduler der har givet mig noget. Du giver mig andre vinkler på stress, end jeg har læst mig til før. Specielt yoga, qi gong  og at lære at være i nu’et har været godt. Jeg vil klart anbefale forløbet til andre og har allerede gjort det.

Jeg har desuden for et par uger siden besluttet at begynde forfra med modulerne, er sikker på det giver endnu mere næste gang. Det glæder jeg mig til.

— Dorthe, 2019

Jeg valgte at tilmelde mig, fordi jeg følte, jeg stod fast, jeg havde snakket med 2 psykologer og jeg synes bare ikke rigtigt, at jeg fik det mærkbart bedre, og jeg var desperat for at gøre noget.Jeg havde problemer med at sove, tanker omkring et ubehageligt forløb på min arbejdsplads blev ved med at fylde. Jeg havde meget uro i kroppen og havde brug for at få af vide hvad det er jeg helt konkret kunne gøre for at få det bedre.

Jeg sover bedre nu og jeg har lært mig selv bedre at kende.Nu er jeg i fuld gang på jobbet, og er fuldt bevidst om at passe på mig selv.

Jeg har været glad for forløbet og har allerede anbefalet det til min kollega, som lige er gået ned med stress.

— Karin, 2020

Jeg fik et stresssammenbrud for tre år siden. Jeg forsøgte at passe mit fuldtidsarbejde som folkeskolelærer, men måtte give op til sidst. Efterhånden havde jeg både udviklet angst og en middelsvær depression. Jeg blev fuldtidssygemeldt i to måneder og er derfra gradvist gået op på næsten fuld tid igen.

Dit forløb er fuldt af gode ideer og en masse visdom, som jeg har suget til mig af. Jeg opfatter det som endnu en brik i min helingsproces og synes, jeg har lært rigtig meget af det. Hypnoserne er supergode! Jeg har det bare godt efter at have lyttet til sådan en – totalt fredfyldt og veltilpas.

Du har virkelig fat i den lange ende med din seriøsitet, store viden, erfaring og åbenhed over for andre tænkemåder.

— Christina, 2019

Spørgsmål, jeg ofte får, inden deltagere tilmelder sig

Virker forløbet?

Mange oplever, at forløbet kan medføre en stor forandring. Mere end 200 deltagere har været med og jeg får overvældende positive tilbagemeldinger fra de fleste. Mange nævner, at det var en rigtig god investering. Prisen svarer rundt regnet til 3 individuelle samtaler hos mig, og jeg kan på ingen mulig måde hjælpe dig lige så meget i løbet af 3 samtaler, som jeg kan i dette 10 ugers format, hvor du også har mulighed for individuel sparring.

Jeg yder desuden fuld garanti, fordi jeg er interesseret i glade deltagere. Så hvis forløbet – mod forventning – ikke lever op til dine forventninger kan du få dine penge tilbage indenfor 3 uger efter modul 1 er begyndt.

Kan jeg tilmelde min medarbejder eller borger?

Det er også muligt for arbejdspladser eller kommuner at tilmelde deltagere. Man kan som arbejdsplads selv betale og tilmelde medarbejderen ved almindelig tilmelding her på siden, og ellers kontakt mig ved spørgsmål eller hvis du har brug for fakturering via EAN-faktura.

Hvad sker der, når jeg tilmelder mig?

Når du tilmelder dig får du en mail med adgang til introduktionen med det samme. Det er en video samt et par lydsessioner, jeg anbefaler, du ser og lytter til, inden vi går i gang med modul 1.

Derudover får du en mail fra mig med et par spørgsmål, du kan svare på (men det er frivilligt), som giver mig et indtryk af din situation, så jeg kan give dig bedst mulig vejledning udervejs i forløbet, hvis du får brug for det.

Mandag d. 10. februar kl 8 modtager du en mail med et link til ugens modul. Hvert modul er bygget op af 4 lektioner, som du kan tage i dit eget tempo, men jeg anbefaler som udgangspunkt, at du tager en lektion om dagen fx mandag-torsdag. Herudover får du løbende adgang til ekstramateriale.

De kommende 10 uger får du hver morgen adgang til et nyt modul. Herudover holder vi 3 livesessioner, som du kan deltage i, hvis du vil, hvor du kan stille spørgsmål.

I løbet af de 10 uger har du adgang til min personlige sparring via telefon eller email. Telefontiden er mandag -onsdag kl. 12-13 men det kan variere efter behov.

Kan jeg tilmelde mig, selvom jeg ikke er sygemeldt?

Ja, det er der er en del, der gør. Mange deltagere er sygemeldt helt eller delvis med stress og/eller angst og depression. En del arbejder dog på almindelig vis og tager forløbet for at forebygge en sygemelding og får at få generel støtte og inspiration til at få mere ro og glæde ind i livet.

Forløbet er for alle uanset årsagen til stress, og ofte er årsagerne til stress en blanding af arbejdsmæssige og private forhold. Mange har også symptomer på angst og/eller depression.

Er der en garanti?

Jeg giver en fuld tilfredshedsgaranti, hvilket betyder, at du, hvis indholdet ikke lever op til dine forventninger kan få hele beløbet retur 3 uger fra din tilmelding forløbet går igang.

Kan jeg tale med Birgitte?

Jeg er personligt tilgængelig enten på telefon eller mail i de 10 uger forløbet varer. Jeg har telefontid man-ons mellem 12-13, så længe forløbet varer, men telefontiden udvides efter behov. Der er tale om samtaler, hvor jeg vejleder og rådgiver dig i din specifikke situation. Det kan fx. være ift. hvordan du arbejder med øvelserne i forløbet eller om du er klar til at raskmelde dig.

Hvor lang tid tager det at blive fri af stress?

Hvor lang tid, det tager, afhænger helt af din nuværende situation, graden af dine symptomer og de ressourcer, du har tilgængelige omkring dig og din egen indsats i løbet af de 10 uger.

Min erfaring er, at gradvis forandring ofte er den mest holdbare. Det at finde nærvær og glæde i livet ikke er noget, der kan fikses på kort tid – det er på mange måder en livslang proces.

Min tilgang bærer præg af, at det ikke kun er et spørgsmål om at fjerne stresssymptomer men i høj grad at blive et helt menneske igen og leve et meningsfuldt og glædesfyldt liv på trods af udfordringer.

Mange tidligere deltagere har haft langvarige stresssymptomer og har været sygemeldt helt eller delvist i flere år, og mange har oplevet væsentlig bedring i både symptomer og livskvalitet.

Nogle har oplevet drastisk bedring, og nogle har oplevet, at de har fået energi og struktur, der har gjort dem i stand til at tage vigtige skridt i den rigtige retning.

Hvad hvis jeg er meget hårdt ramt af stress?

Min erfaring er, at selvom du er hårdt ramt og har været det i flere år kan du få det bedre, men når det så er sagt, så er det også vigtigt at erkende, at der er visse ting, vi skal lære at leve med. Forløbet handler ikke kun om at fjerne stressymptomer men i lige så høj grad om at trives i det liv, du nu engang har.

Min erfaring med stresssygemeldte samt forskningen peger på, at man kan accelerere bedringen væsentligt, hvis man engagerer sig i et målrettet struktureret program for at rehabilitere nervesystemet. Og her er et onlinebaseret forløb optimalt.

Det er svært, hvis ikke umuligt, at komme ud af døren til diverse aktiviteteter, hvis man er hårdt ramt af stress og ofte vil det være optimalt at begynde rehabiliteringen hjemmefra.

Desuden kan prisen holdes på et helt andet niveau, og du kan deltage i forløbet uanset, hvor du bor og hjemmefra.

Når det så er sagt, så anbefaler jeg naturligvis, at du – når du er klar til det – også deltager i aktiviteter med andre, da fællesskab og erfaringsdeling og ganske almindelig hyggeligt samvær er vigtigt for din trivsel.

Virker det lige så godt som almindelige psykologsamtaler?

Det korte svar er: ja. På mange måder får du langt mere, end jeg kan give dig i et almindeligt samtaleforløb. Min erfaring er blevet, at jeg hjælper mennesker med stress langt bedre med mit onlineforløb end med samtaler alene.

På den anden side er psykologsamtaler og en onlineforløb 2 forskellige ting, og man kan også have brug for psykologsamtaler. Onlineforløbet kan enten være et supplement til almindelige psykologsamtaler eller samtaler med din læge og samarbejde med din arbejdsplads eller evt. kommunen eller stå alene.

Kan jeg kombinere det med et psykologforløb eller anden behandling?

Det er helt individuelt, og du er velkommen til at henvende dig, hvis du er i tvivl om dit eget behov.

Vis evt. din psykolog eller læge denne side og tal med vedkommende om, om det passer ind i dit forløb.

Tager Birgitte klienter ind?

Jeg har almindelige samtaler med klienter men tager som udgangspunkt ikke nye klienter ind pt. Du er altid velkommen til at ringe på 51 94 28 67 eller skrive på soelvstein@soelvstein.dk og forhøre dig, men hvis du er stressramt anbefaler jeg altid, at du tilmelder dig forløbet og så efter nogle uger henvender dig, hvis du stadig vurderer, du har brug for individuelle samtaler.

Hvor længe har jeg adgang til materialet?

Du har adgang til al materialet for evigt, så hvis du skal på ferie eller bare gerne vil vende tilbage til visse sessioner, så kan du gøre det. Du kan tage forløbet i dit eget tempo og mange vender tilbage til særlige øvelser eller meditationer igen og igen. Du kan også downloade materialet, hvis du vil.

Du får en mail hver mandag morgen med adgang til et nyt modul. Det hele ligger samlet på en hjemmeside, som er nem at finde rundt i, og du kan også downloade meditationer hvis du gerne vil have have dem samlet eller vil have dem med på farten, hvor der ikke er internetforbindelse.

De 10 moduler bliver liggende og det hele er dit til evigt eje. Du kan tage det i dit eget tempo og kan altid vende tilbage til øvelser og meditationer, når du vil.

Er det ikke for overvældende med et 10 ugers forløb, hvis man er stresset?

Det vil være meget forskelligt, hvor meget man som stressramt kan forholde sig til. Derfor er forløbet skruet sammen på en måde, så du kan tage det i det tempo, der passer til dig. Der er 10 moduler, men mange af de forskellige emner handler dybest set om de samme grundprincipper, og derfor gentager jeg samme budskab mange gange.

Du har desuden al materiale til rådighed for evigt, så der er ikke noget, du skal nå, og der er ikke noget krav om, at du tager et modul om ugen eller på særlige tidspunkter i løbet af ugen.

Hvilke metoder bygger forløbet på?

Forløbet er bygget op omkring nøje udvalgte metoder, der hjælper nervesystemet, krop og sind i balance efter alvorlig stress (og angst og depression som ofte opstår i kølvandet på stress).

Jeg trækker på flere års psykologfaglig erfaring med stress samt andre metoder, hvilket indbefatter:

 • Forskning i neuropsykologi og anden psykologisk forskning
 • Min faglige og personlige erfaring
 • Forskellige typer af stressreducerende bevægelse og meditation – jeg er selv uddannet qi gong-instruktør
 • Buddhistisk psykologi og praksis
 • Nyere kognitive terapier, bla. mindfulnessbaseret kognitiv terapi og compassion fokuseret terapi
 • Naturbaseret terapi
 • Klinisk hypnose

Er det ikke indviklet, når det er online?

Alt du skal bruge (meditationer, yoga, hypnose osv.) er samlet ét sted på en brugervenlig digital platform. Filerne kan også downloades til offline brug.

Kan alle få det bedre?

Min erfaring er, med den rette indsats kan selv alvorlig stress bedres væsentligt på få uger, men alle situationer er forskellige. Nogle oplever en meget stor forandring og andre oplever stor fremgang eller i hvert fald et godt skridt i den rigtige retning.

Er du stadig i tvivl om forløbet er noget for dig?

Du er altid velkommen til at ringe på 51 94 28 67 eller skriv til soelvstein@soelvstein.dk, og jeg kan hjælpe dig med at afklare, om forløbet er relevant for dig.