Bliv fri af stress. Find holdbar ro, klarhed og glæde — sådan finder du vej hjem til fornyet balance

Er du også træt af at sidde fast i stress?

10 ugers onlinebaseret forløb til dig, der er sygemeldt med stress eller kan mærke, at du er tæt på kanten. Forløbet er også til dig, der har været stressramt længe og til dig, der kan mærke, at Coronasituationen påvirker din trivsel.

Investér i din egen trivsel. Bliv guidet hjemmefra over 10 uger med korte video- og lydlektioner, der giver dig frisk inspiration, praktiske øvelser og motivation til at holde fast og ændre vaner.

Ved autoriseret psykolog Birgitte Sølvstein. Jeg viser dig vejen ud af stress og hjem til dig selv, hvor du finder ro, klarhed og glæde.

At komme ud af stress svarer lidt til at hive sig selv op ved håret. Hvordan gør man det, når man mangler de ressourcer, der skal til?

Her får du en realistisk tilgang fra en erfaren psykolog, der har været der selv. Jeg tilbyder ikke hurtige og overfladiske løsninger men langtidsholdbar og dyb forandring.

Det handler om at lære, hvad du skal gøre men også om at ændre perspektiv. Alle kan få det bedre over tid – du fortjener at få kontakt til dig selv og at have ro og glæde i din hverdag.

Ingen har lyst til at hænge fast i stress for evigt, men det kan være virkelig svært selv at ændre noget for alvor. Man får det ikke automatisk bedre, bare fordi man går derhjemme, og selvom du måske godt ved, hvad der skal til, så er det nemmere sagt end gjort at forandre noget på egen hånd.

Drop selvkritikken. Jeg ved hvor håbløs, man kan føle sig. Hvis det her var nemt, så ville så mange danskere ikke være ramt af stress, angst, depression og dårlig mental trivsel. Du er ikke alene. Der er hjælp at hente.

På denne side kan du læse mere om mit 10 ugers stressforløb, som mere end 700 tilfredse deltagere allerede har været med på. Her er, hvad du får i korte træk:

 • 10 uger med 10 moduler med inspirerende og praktiske video- og lydsessioner, der guider dig ind i nye vaner og nye måder at tænke på.
 • Et fleksibelt forløb, som du kan følge i dit eget tempo. Regn med at bruge 4-6 timer om ugen for at opleve en stor effekt. Nogle bruger mindre, andre mere. Det hele er dit til evigt eje.
 • Et stressforløb som mange – også psykologer, læger og andre med stor viden om stress og praktiske metoder – har været glade for og beskriver som livsforandrende.
 • Mulighed for at stille spørgsmål og få svar på disse gennem livesessioner (frivilligt).
 • Et forløb, som du kan deltage i anonymt. Ved livesessionerne deltager du med fornavn og uden billede eller lyd (hvis du vil), men der er ingen Facebookgrupper eller lignende.
 • Øvelser og viden der er hentet fra en bred vifte veldokumenterede metoder. Du vil opleve en helhedsorienteret tilgang, der medtænker både krop, sind og sjæl.

Brug denne særlige tid som mulighed til at forandre noget grundlæggende i dit liv

Det er nemmere sagt end gjort at få vendt en ond cirkel med stress. Og lige nu står vi i en situation, der belaster os på helt særlige måder. Det har været et hårdt år med frygt og uforudsigelighed. Dertil kommer arbejde, familie og alt det, der i forvejen kræver mange ressourcer.

Kan du virkelig få bugt med stress under de omstændigheder? Ja, det er jeg overbevist om, at du kan. Faktisk giver kriser som denne en særlig mulighed for at ændre på helt grundlæggende ting i dit liv og i dit indre.

Selvom du har følt dig stresset i årevis og måske har flere stress-sygemeldinger bag dig, så vil jeg invitere dig til at læse mere om forløbet her og overveje, om det er noget for dig. Jeg kan garantere dig, at du lærer og erfarer ting, der er nye.

Langvarig stress kan have enorme konsekvenser. Gør noget nu.

Måske tænker du, at netop nu har du ikke overskud til at passe på dig selv. At når tingene er normaliseret mere, så kan du bruge tid på at finde indre ro og styrke.

Måske mærker du:

 • at din krop siger stop med smerter og anspændthed.
 • at din søvn er dårlig.
 • tankemylder og bekymringer, der stjæler dit nærvær.
 • at din fysiske og psykologiske modstandskraft er svækket.
 • problemer med koncentration og overblik.
 • en fornemmelse af, at du ikke er dig selv og spilder dit liv, selvom du har travlt.
 • angst, der eskalerer eller kæmper med håbløshed og depression.

Jeg kan fortælle dig, at der ikke kommer noget vigtigere tidspunkt end nu, fordi du har brug for noget ekstra til at stå denne tid igennem. Men også fordi du passer på dine vigtigste relationer og dine drømme ved at investere i dig selv.

Du behøver ikke være meget syg af stress for at deltage – en del deltagere arbejder helt eller delvist

Nogle spørger mig, om de mon er stressede nok til at deltage. Og svaret er, at deltagere på dette forløb typisk er i én af følgende 3 situationer:

 • Netop blevet sygemeldt med stress og er akut og hårdt ramt.
 • Føler sig voldsomt pressede og kan mærke, at de er lige på kanten.
 • Har været ramt af alvorlig stress tidligere og bliver ved at opleve stress.

De metoder og øvelser, jeg bruger, virker uanset hvor på stress-skalaen, du befinder dig. Mange af os har brug for at finde mere ro og klarhed i hverdagen for ikke at spilde tid og energi på det forkerte.

Det kan føles egoistisk at bruge tid på dig selv, men det er den største gave, du kan give andre.

Du vil takke dig selv i fremtiden for, at du havde klarsyn nok til at fokusere på dit eget helbred. Ikke kun for din egen skyld men også fordi, at det er vigtigt for:

 • dine børn, hvis du har børn
 • din familie og dine venner
 • dine fremtidsdrømme
 • samfundet som helhed.

Det kan føles egoistisk at bruge tid på dig selv. Sandheden er dog, at du kun kan passe på andre ved at passe på dig selv først, og du kan kun bidrage positivt til samfundet, hvis du først sætter ind på din egen konto.

Vi har alle perioder i livet, hvor vi har brug for at lade op og være mere stille. Måske er det der, du er i dit liv lige nu.

Det er en misforståelse, at stress går over, bare fordi man tager den med ro

Man kunne tro, at det er enkelt at komme sig over stress og genfinde ro, glæde og nærvær. Det er det på en måde også. Du vil opleve, at i forløbet er øvelserne i sig selv konkrete, enkle og lige til at gå til.

Det, der ikke er nemt i vores samfund, er at finde dyb ro og indre stilhed. Det er heller ikke nemt at ændre vaner og gøre ting anderledes i en periode, der er lang nok til, at du opnår varig forandring.

Man kunne tro, at det var nok bare at tage den med ro i en periode, men det er ikke nok, når krop og sind først sidder fast i en stresstilstand. Her skal en aktiv indsats til – det kommer ikke af sig selv. Man kan se det som en form for genoptræning af nervesystemet.

Det er nemt at blive overmandet af håbløshed

Hvis du har siddet fast i stress og måske også angst og depression længe, er det naturligt at blive overmandet af håbløshed. Det kan være svært at bevare troen på, at noget kan hjælpe, og du tvivler måske på, om du kan gennemføre et forløb som dette.

Jeg skal være den første til at sige, at alvorlig stress ikke er noget, man bare lige fikser på få uger. Min erfaring med alvorlig stress fortæller mig, at det kan tage lang tid sådan rigtigt at finde stabil ro.

Mange deltagere er overraskede over, hvor meget det betyder, hvordan de behandler sig selv indeni. Det kan gøre det langt nemmere at ændre andre vaner.

Noget, der for mange gør en enorm forskel på kort tid, er at ændre den indre dialog. Mange deltagere er overraskede over, hvor meget det betyder, hvordan de behandler sig selv indeni. Det kan gøre det langt nemmere at ændre andre vaner, og det skaber ro i nervesystemet øjeblikkeligt.

Savner du også dig selv? Din naturlige personlighed går i dvale, når du er i en stresstilstand

Mange stressramte, jeg taler med, fortæller, at de savner sig selv. At de ikke længere kan gå til de sociale arrangementer, de før plejede at nyde. At det er svært at finde overskud til børnene. At de har svært ved at passe deres arbejde og gøre helt almindelige ting, og at de nærmest ikke kan kende sig selv.

Det er ikke fordi, du grundlæggende har forandret dig, men dele af din naturlige personlighed med fx spontanitet, nysgerrighed og glæde kan fortrænges af automatiske reaktioner, som du har med dig fra naturens hånd. Når du er i en stresstilstand, vil stress- og frygtreaktioner overtage de reaktioner, du ellers ville have i en tryg tilstand. Dem skal du tilbage til, og det kan du komme ved at hjælpe dit nervesystem ind i ro og tryghed.

Evige selvbebrejdelser og samme dårlige vaner i årevis – indtil du får nok.

Selvbebrejdelser og at gøre det, du plejer, virker ikke. Så der skal noget nyt til. Vi skal som regel havne et sted, som vi pludseligt opdager er meget langt fra, hvem vi gerne vil være og det liv, vi gerne vil være i, før vi kan forandre noget grundlæggende hos os selv.

Du tænker nok, at du bare burde gøre tingene lidt bedre. Være mere selvdisciplineret. Mere robust. Bedre til at prioritere. Sandheden er dog, at utroligt mange mennesker i Danmark er ramt af stress. Det er ikke en personlig brist, men det er dit personlige problem og dit ansvar, for det er din krop, dit sind og dit liv, som stress ødelægger.

Det er ikke din egen skyld, at du er ramt af stress, men det er din opgave at gøre noget for dig selv.

Hvis du vil have, at der skal ske noget andet, så skal du gøre noget andet. Så enkelt er det. Her inviterer jeg dig på en rejse, hvor jeg giver dig hjælp til selvhjælp. Ikke blot til at kunne håndtere stress lige med nød og næppe men til at skabe dyb trivsel, glæde og et stærkt helbred.

Tilbage til dig selv – dyb ro og mere energi

I virkeligheden er det meget enkelt. Du vil gerne tilbage til dig selv. Dyb ro i krop og sind giver automatisk mere energi og klarere tænkning.

Det gode er, at du allerede har alt det, som du skal bruge indeni. Der skal bare etableres en mere stabil forbindelse til den del af dig, der allerede har ro og klarhed. Dette giver dig følgende:

 • Evnen til at være nærværende med de vigtigste mennesker i dit liv
 • Fysisk og mental styrke og sundhed
 • Trivsel og effektivitet i dit arbejdsliv
 • Klarhed over, hvad du vil og kan
 • Fornyet mod og overskud til at forfølge dine livsdrømme
 • Evnen til at nyde det nuværende øjeblik trods udfordringer.

Løsningen er enkel

Min erfaring er, at den bedste og hurtigste forandring sker ved en daglig indsats over tid. Én af de vigtigste ingredienser i dette stressforløb er netop struktur, daglig inspiration og praktisk vejledning, som over tid skaber stor forandring.

Du kan følge med hjemmefra, hvor du guides gennem de 10 moduler – ét nyt hver uge. Hvert modul indeholder 4 lektioner på video eller lyd af 30 minutters varighed, som du selv planlægger, så det passer ind i din uge.

Du skal regne med at bruge ca 4-6 timer om ugen for god effekt. Der er dog stor forskel på, hvor meget tid og hvornår deltagere bruger tid på forløbet. Nogle bruger mere og nogle bruger mindre. Alle situationer er forskellige, og du kan følge det på din egen måde.

Udover modulerne så får du ekstramateriale og har adgang til min hjælp i de fælles spørgesessioner, der kommer undervejs i forløbet.

Forløbet hedder “RO” og er følgende:

 • En struktureret og overskuelig proces, der varer 10 uger delt op i 10 moduler med særskilte emner.
 • Viden, inspiration og praktiske øvelser formidlet via daglige sessioner på video eller lyd. 4 dage om ugen i 10 uger plus ekstra sessioner.
 • Til hele dig! Du guides ind i fysisk, mental og følelsesmæssig balance.
 • Du har mulighed for at stille spørgsmål til mig, gennem livesessioner med andre deltagere (dette er anonymt).
 • Alt hvad du skal bruge samlet på ét sted inkl. yoga, meditationer, hypnoser, og meget mere.
 • Inkl. tilfredshedsgaranti. Er du mod forventning ikke tilfreds, kan du få dine penge retur i op til 3 uger.
 • Baseret på evidensbaserede metoder, opdateret neuropsykologisk viden, østlig filosofi og lægevidenskab samt personlig erfaring.
 • Nemt at gå til. Det hele ligger på en samlet og overskuelig digital platform. Alt kan downloades til offline brug, og du har adgang til materialet fremover.
 • Anonymt. Jeg er psykolog og har tavshedspligt og bruger kun sikre digtale løsninger. Ingen Facebookgrupper.

Da jeg selv blev ramt af alvorlig stress

Jeg hedder Birgitte Sølvstein og er autoriseret psykolog. Siden 2008 har jeg arbejdet med stressramte i kommuner, i den private sektor og i privat praksis. Desuden har jeg superviseret andre faggrupper og arbejdet som konsulent for bl.a. Psykiatrifonden.

Min største lektion i, hvad der egentligt skal til for at komme sig over stress, fik jeg dog, da jeg selv blev ramt.

I 2014 blev jeg alvorligt ramt af stress (og angst) og var sygemeldt i lang tid. Mit læs væltede ikke på én gang men over en periode på flere år, hvor jeg skulle håndtere mit barns kroniske sygdom. Samtidig stillede jeg urimelige krav til mig selv arbejdsmæssigt, og en dag (hvor jeg ellers lige stod og underviste en flok mennesker) sagde min krop stop med store bogstaver. Jeg var sygemeldt i lang tid.

Jeg opdagede, at det ikke er så nemt bare lige at komme sig over alvorlig stress. Det tog mig tid, og jeg begyndte at stille spørgsmålstegn ved de overfladiske metoder, der ikke virkede. Jeg blev klogere i processen som menneske og som psykolog og fik en meget bedre forståelse for, hvad der egentligt skal til, hvis man skal hele sin krop og sit sind efter alvorlig og langvarig stress. 

Det motiverede mig til at skabe et tilgængeligt og struktureret forløb, der kan være en støtte på daglig basis. 

Hvad indeholder forløbet?

 • Undervisningslektioner om vigtige emner. Det svarer lidt til, hvad jeg ville fortælle dig bid for bid, hvis du kom og satte dig i stolen i min praksis.
 • Meditationer og praktiske øvelser der genoptræner dit fokus og bringer ro dit sind og dit nervesystem.
 • Yogavideoer med Simon Krohn samt qi-gong flows. Qi gong er en enkel bevægelsesform, som skaber balance i krop og sind.
 • Compassionfokuserede meditationer og øvelser – du lærer at elske dig selv i praksis.
 • Naturterapeutiske øvelser og meditationer – bl.a. sansevækning.
 • Særlige sessioner målrettet angst og depression.
 • Hjælp til hvordan du bedst muligt genoptager dit arbejde, plan for raskmelding, tjekliste til arbejdsgiver m.m.
 • En sektion med hypnoser specifikt til stress og til bl.a. problemer med hukommelse og koncentration.

… Og mere.

Vi bruger Simon Krohns yoga

Simon Krohn er en af landet mest erfarne yogalærere, og vi bruger to typer af yoga – en meget beroligende og groundende yoga og en mere dynamisk og styrkepræget yoga.

Vi bruger Ane Kathrine Becks hypnoser 

Ane Kathrine Beck er psykolog og specialiseret i hypnoser mod bl.a. stress. Hun er kendt fra DR, og i “RO” bruger vi to hypnoser målrettet ro i nervesystemet, koncentration og hukommelse.

Qi gong – en ældgammel kinesisk bevægelseskunst

Jeg er uddannet qi gong-instruktør og har lavet 3 flows specielt til deltagere på forløbet. De 3 flows er:

 • Flow for calm and strength
 • Flow for joy and energy
 • Sunrise flow

Qi gong gavner nervesystemet, krop og sind og er “meditation i bevægelse”.


Ekstra! Pga. Corona har jeg produceret 4 særlige lydsessioner inkl. øvelser og arbejdsark

 1. Coronapandemien: Frygt, angst og forsvarsmekanismer
 2. Om OCD, sygdomsangst og angst for smitte – hvad du skal være særligt opmærksom på
 3. SLD-åndedrættet: Stille, dybt og langsomt åndedræt til ro, antiviral effekt og bedre iltoptag
 4. Brahmari-åndedrættet: Åndedræt med vibration for ro i nervesystemet og antiviral effekt

Til dig der er klar til forandring

 • Dette er ikke en hurtig løsning. Det er til dig, der er klar til forandring. Du kæmper med stress og dårlig trivsel og er evt. helt eller delvist sygemeldt.
 • Du skal være parat til at investere tid i dit eget psykologiske og fysiske helbred.
 • Du skal være klar til at være åben overfor en helhedsorienteret tilgang, hvor vi arbejder med både psykologfaglige metoder og principper hentet fra andre traditioner.

Forløbet er OGSÅ til dig, der

 • Er ramt af alvorlige eller langvarige symptomer på stress.
 • Går hos en psykolog, læge eller psykoterapeut, men som gerne selv vil gøre yderligere for at genvinde fysisk og psykisk trivsel*.
 • Lider af angst, depression eller andre psykologiske problemer*.
 • Er belastet pga. andet end dit arbejde.

* Kontakt mig eller tal med din læge eller psykolog, hvis du er i tvivl, om forløbet er det rette for dig

Det får du ud af de enkelte moduler

MODUL 1

STRESSBASICS & KROPSBEVIDSTHED

Du får vigtig viden om stress, og hvorfor kropsbevidsthed er vigtigt. Du lærer om, hvordan du bliver nærværende og bringer kroppen i helingstilstand. Derudover fokuserer vi på self compassion i praksis.

MODUL 2

HELENDE BEVÆGELSE, ÅNDEDRÆT & ENERGI

Du lærer om, hvilke former for bevægelse din krop og dit nervesystem har brug for, og du vælger din egen praksis. Du lærer om effekten af yoga, om qi gong og om at arbejde med kroppens energi samt åndedrættet, som en vigtig vej til ro i nervesystemet.

MODUL 3

NATUREN SOM MEDICIN MOD STRESS

Her arbejder du med praktiske øvelser, der giver dig en oplevelse af, hvordan naturen kan hjælpe dig med at finde bevidst nærvær og ro. Vi arbejder med jordforbindelse, med sanserne og med at få nydelse og glæde tilbage i livet.

MODUL 4

VANENS PSYKOLOGI & DIGITAL TRIVSEL

I dette modul lærer du om vaners betydning, og du identificerer dine egne røde og grønne vaner, så du ved, hvilken nøglevane du skal begynde med at ændre. Du lærer også om, hvordan digitale medier kan øge stress og får enkle tips til at skabe gode digitale vaner.

MODUL 5

MEDITATION & PSYKOLOGISK FLEKSIBILITET 

Du lærer om psykologisk fleksibilitet og robusthed og arbejder med forskellige former for meditation. Du lærer, hvordan du får et godt forhold til dine tanker og følelser, så du mindsker indre stress. Her får du essentielle værktøjer til at stoppe tankemylder og bevare nærvær.

MODUL 6

ANGST & DEPRESSION

Du får vigtig viden om angst og depression, samt om sammenhængen med stress. Du lærer en effektiv øvelse til intense følelser som angst, og så lærer du om effektive midler mod depression, så du kan øge din livsglæde og vitalitet.

MODUL 7

LEV FRA DIT HJERTE

Her arbejder du med at åbne op følelsesmæssigt, og du udfører øvelser, der hjælper dig med at leve fra dit hjerte. Du lærer om det paradoksale i sårbarhedens styrke og at praktisere kærlig venlighed overfor både dig selv og andre.

MODUL 8

SELVVÆRD & STYRKE

I dette modul arbejder du med dit selvværd og din indre kritiker, så du ikke længere saboteres af negative tanker og selvkritik. Du identificerer dine styrker og udfører en øvelse, hvor du opdager dine kvaliteter set med andres øjne, hvilket kan være en øjenåbner.

MODUL 9

PRIORITETER & BESLUTNINGER

Her arbejder du med at finde dine sande værdier. Du arbejder også med kommunikation og grænser og laver en visualisering med “din indre mentor”, der kan give dig vigtige svar på konkrete spørgsmål.

MODUL 10

ARBEJDSLIV & LIVETS FLOW

I dette afsluttende modul arbejder du med dit arbejdsliv og dit “indre og ydre kald”. Du lærer også et vigtigt princip, der handler om at følge glæden i dit liv, som øjeblikkeligt vil gøre dit liv nemmere og sjovere.

 Udover modulerne får du bl.a. også:

 • Hypnoser til dyb ro, forbedret koncentration, søvn og selvværd.
 • En enkel guide til kost og kosttilskud, da maven er en vigtig del af nervesystemet.
 • Yoga- og qi gong-videoer. Fysisk træning, hvor du arbejder med at bringe ro, stabilitet og god energi til dit nervesystem.
 • Min personlige historie med stress og angst.
 • En hel sektion med alt det praktiske omkring sygemelding; samarbejde med jobcentret, tilbagevenden til arbejdspladsen og meget mere.
 • Guide til en bedre søvn – enkle men virkningsfulde midler, der vil hjælpe dig ind i en god døgnrytme.
 • En ekstra sektion særligt rettet mod frygt, angst og stress under Corona.

DET SIGER TIDLIGERE DELTAGERE!

Efter min deltagelse i forløbet har jeg fået ro i hovedet og kroppen. Jeg føler måske for første gang i mit liv, at jeg er den, jeg skal være, og der, hvor jeg skal være. Jeg er god nok, som jeg er. Under forløbet gik det op for mig, hvor hård jeg har været ved mig selv, og det er mig selv, der har stillet en kæmpe forhindringsbane op for mig selv. Jeg har nu fundet en glæde ved igen at mærke min krop, en glæde ved at være til stede og en glæde ved naturen.

Inden jeg købte forløbet, havde jeg mine forbehold for, om jeg som stressramt ville finde det uoverskueligt, men alle modulerne er interessante og giver én noget, så uanset hvor meget tid man investerer, så er det værdifuldt.

– Marianne, 2021

Jeg har fået mere ro i hverdagen og en oplevelse af, at jeg kan finde hjælp i øvelserne, hvis kroppen kommer ud af balance. Jeg har opdaget, at bare ved at sætte ord på en dårlig følelse, så mister den noget af sin magt. Det har resulteret i, at jeg har mere overskud og styr på min krop. Jeg er mere modig ift. at sige min mening og er mere ærlig overfor mig selv.

Jeg var ikke sikker på, om jeg kunne tillade mig og min familie, at jeg brugte de penge bare til mig, men der var fuld opbakning og pengene gik jo også til familien, i og med at jeg fik det bedre.

Tusind tak for hjælpen! Er yderst taknemmelig!

– Anette, 2021

Den største udfording, der er sket efter min deltagelse i forløbet, er, at jeg taler venligere til mig selv. Jeg er blevet overrasket over, at det er ok at have det, som jeg har det, at mange har det på amme måde, og at det måske ikke er nødvendigt at lave helt om på sig selv!

Det er blevet lettere at stoppe grublerier, og åndedrætsøvelserne er gode redningsplanker, når kroppen laver postyr. Jeg er slem til at evaluere alt, når jeg har været i selskab med andre, men jeg er blevet bedre til at sige, at jeg gjorde det godt nok. Det føles trygt og godt at have materialet liggende. Tak!

– Britta, 2021

Jeg er blevet meget mere mig selv, har fundet ro og dømmer ikke mig selv og andre, som jeg gjorde før. Min største aha-oplevelse var, hvor Birgitte sagde: “Når du er dig selv, kan andre også være sig selv”. En øjenåbner – tak 🙂 Efter forløbet er jeg blevet meget mildere mod mig selv. Jeg kan mærke, hvis mine tanker er ved at gøre mig stresset og prøver så at sætte bremsen i.

Jeg havde inden forløbet forbehold for, om det nu også ville ændre noget eller virke for mig sådan at være med i så langt et forløb, der foregik online. Jeg troede det ville blive upersonligt, men følte det så absolut ikke. Og det har sandeligt ændret mig. Jeg synes også, at dine egne historier er rigtigt gode, og at du derfor er i stand til at sætte dig i mit sted. Man kan godt mærke, at du har lagt et stort arbejde i forløbet – jeg er simpelthen så glad for, at jeg var med.

– Hanne, 2021

Den største forandring, der er sket efter min deltagelse i forløbet, er, at jeg har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at møde sig selv på en omsorgsfuld, positiv og kærlig møde. Det gør en verden til forskel. En aha-oplevelse for mig var, hvordan de kropslige og mentale øvelser hjalp mig såsom Qi gong og forskelllige meditationsøvelser. Jeg havde det så frygteligt dårligt, da jeg startede på forløbet, og selvom jeg endnu ikke har fuldført det hele, så har det hjulpet mig så ubeskriveligt meget.

Jeg har aldrig været til mindfulness og meditation. Jeg syntes ikke, det virkede de gange, jeg har prøvet. Men jeg er blevet meget klogere og er så taknemmelig for, at jeg kastede mig ud i det. Jeg vil anbefale forløbet til alle og er varm fortaler for, at alle stressramte skal deltage i dit forløb. Det har været en kæmpe støtte og hjælp for mig, og det synes jeg, alle, der har det dårligt, fortjener. Tak for hjælpen. Jeg er godt på vej.

– Randi, 2021

Efter min deltagelse i forløbet føler jeg mig mere som mig selv, og jeg ved, når jeg er på vej væk fra mig selv. Jeg hviler simpelthen mere i mig selv. Dét, der overraskede mig mest, var den måde mine tanker, følelser og handlinger påvirker hinanden. Forløbet har givet mig både ro, følelse af ægte glæde og taknemmelighed.

Inden forløbet var jeg nok nervøs for, om jeg kunne ændre mig. Men jeg vil anbefale det til alle, for flere af modulerne handler om nogle menneskelige ting, som jeg tror, at alle folk ville få gavn af. Stressede eller ej. Man kan altid lære sig selv bedre at kende.

Jeg vil bare sige tak. Jeg er så glad og taknemmelig for det materiale, jeg har fået af dig.

– Louise, 2021

Den største forandring, jeg har oplevet undervejs, er mit forbrug af digitale medier. Jeg var overrasket over, hvor meget jeg kunne skære ned på digitale medier uden at savne det ret meget.

Efter forløbet er jeg blevet endnu mere nærværende i krop og med naturen. Jeg er så glad for at have fundet mine vigtigste værdier, så jeg kan prøve at leve efter dem. Jeg er også blevet bedre til at håndtere og lytte til min angst.

Jeg tænker, de fleste ville have gavn af forløbet – især delene med nærværs- og koncentrationsøvelserne og naturøvelserne. Men jeg vil især anbefale det til dem, der føler sig stressede, eller som bare løber rundt i hamsterhjulet.

– Julie, 2021

Jeg oplever ro i mit nervesystem og dermed mere nærvær med min familie og mere overskud og overblik i mit arbejdsliv. Jeg er begyndt at se praktiske gøremål som en mulighed for at meditere fremfor en sur pligt. Jeg accepterer i højere grad tingene, som de er, og jeg har fået en daglig yoga- og/eller meditationspraksis.

Jeg havde forbehold indenfor forløbets start om, om det var for dyrt, og om jeg måske kunne nøjes med bare at lytte til dine podcasts og læse dine blogindlæg i stedet for. Men jeg vil anbefale forløbet til alle mine venner, bekendte og kollegaer, der oplever stresssymptomer, fordi det er så dybdegående og motiverende! Det giver en meget bedre forståelse for, hvordan man kan komme videre. Det er nuancerede og veldokumenterede metoder og værktøjer til at komme ud af en stresstilstand. Det er samtidig håndgribelige og konkrete hverdagsmetoder.

Jeg har været meget glad for forløbet og vil bare gerne sige tusind tak for din hjælp! Du er dygtig til dit arbejde! Jeg anbefaler dig til alle, der gider at lytte.

– Stine, 2021

Efter forløbet har jeg fået en ny og bedre forståelse for min kroniske stress-tilstand, der har varet ved rigtig længe. Forløbet har givet mig mere fred i sindet i forhold til at forstå min tilstand, og derved undgår jeg at bebrejde mig selv, at jeg er havnet her og på den måde holde stressen i live.

Jeg har haft gavn af de forskellige redskaber til at få struktur på hverdagen, få hold på tankerne, og komme tilbage ned i kroppen og væk fra to-do-listen. Jeg har fået bedre forståelse og accept af stress og har fået en uddybet forståelse for, hvordan meditation udføres, så man opnår en god effekt. Jeg har også fået indsigt i, at råd og vejledning er én ting, men at den vigtigste forudsætning for, at en psykolog når ud til mig som modtager, er måden, hvorpå tingene formidles. Det vigtigste for mig i forløbet har været din rolige og meget sympatiske måde, hvorpå du er i stand til at overlevere din viden – i øjenhøjde og helt nede på jorden. Det får mig til at slå ørene ud. Du formår at levere viden og råd på en god og tryg måde. Der virker, som om du har dybde bag ordene – og det gør en verden til forskel for mig som modtager, fordi jeg virkelig forstår det – og ikke kun på et teoretisk plan.
Jeg synes også, det er godt, at du ikke opfordrer alle til at gøre det i samme tempo, men at man tager det i eget tempo, og at vi alle er forskellige.

Prisen var et forbehold, jeg havde inden forløbet, og jeg overvejede, om forløbet var det værd – men det har det vist sig at være. Jeg vil anbefale forløbet til andre, der er i samme situation – sygemeldt pga. stress – fordi jeg synes, det er meget helhedsorienteret. Det har virket bedre for mig end de psykologforløb, jeg har gået i under min stress-sygemelding.

– Pernille, 2021

Efter forløbet er jeg blevet klar over, at jeg bliver nødt til at ændre radikalt på min hverdag, hvis jeg skal kunne slippe stress og angst. Jeg har indset, at der ikke er noget quick fix og fået indsigt i, hvor meget det betyder at være nærværende i naturen og bruge alle mine sanser for at få ro på nervesystemet. Jeg har i mange år løbet ude hver dag men uden at have opmærksomhed på ret meget andet end tankerne i mit hoved og kvaliteten af mit træningspas.

Jeg har fået mod på at meditere selv og kan nogle gange finde ro i det. Jeg har altid givet op, fordi jeg hele tiden blev afledt af tanker og derfor ikke syntes, at jeg kunne finde ud af det. Da du introducerede meditation, fremhævede du, at dét, at man blev afledt af tanker, ikke betød, at meditationen ikke hjalp, men at fokus skulle være at hente opmærksomheden tilbage til åndedrættet. Det fik mig til at give meditation en chance til og allerede efter en uge, kunne jeg mærke, at jeg fik nemmere ved at holde fokus.

Skriveøvelserne har også været rigtig gode og virkningsfulde for mig. Det har både givet indsigt og ro at få tankerne ned på papir og på den måde lidt mere ro i hovedet. Endelig har jeg fået mere klarhed over, hvad det er, jeg skal arbejde med for at få mindre angst og mere ro i hverdagen

Inden forløbet tænkte jeg meget på, om jeg kunne overskue det og samle mig tilstrækkeligt til at få noget ud af det. Men jeg synes, det fungerer rigtig. Jeg vil mene, det kan anbefales til alle, der er ramt af stress. Det er en stor fordel, at man kan tage det i sit eget tempo og holde en pause, hvis man har en dårlig dag eller periode. Jeg har haft glæde af at vende tilbage til flere af øvelserne i takt med, at jeg har fået det lidt bedre og overskud. Det er et meget gennemarbejdet forløb, og det har fungeret rigtig god sideløbende med det samtaleforløb, jeg har hos en psykolog.

– Anja, 2021

Forløbet har gjort, at jeg har fået fokus på egen omsorg, og at det ikke handler om egoisme men en grundlæggende nødvendighed for mig selv og mine omgivelser. Jeg har altid arbejdet med og været klar over, at jeg havde min egen indre dommer i form af min indre kritiker. Men at lave skriveøvelsen ift. den indre kritikers stemme og derefter mit sande selv, var en voldsom og meget stor øjenåbner for mig. Det blev meget tydeligt for mig, hvor meget jeg har levet efter den indre kritiker og lukket ned for min egen stemme. Jeg var efter øvelsen ikke i tvivl om, hvad jeg skulle gøre og, hvad der var det rigtige for mig.

Jeg er blevet bedre til at sige fra overfor mennesker, opgaver og forventninger, når jeg kan mærke, at overskuddet ikke er der. Jeg er også blevet bedre til at vise min sårbarhed overfor andre og mig selv.

Jeg vil anbefale det til alle, der både af private eller arbejdsmæssige belastninger føler sig pressede. Jeg vil egentlig ønske, at vi tog forløbet, inden vi blev syge af stress. De redskaber, man præsenteres for, er helende og genopbyggende men kunne bestemt også være forebyggende. Det handler for mig at se lige så meget om selvudvikling og selvindsigt, som det handler om stressbehandling.

Jeg har været utrolig glad for forløbet og den fleksibilitet, der har været. Jeg har særligt haft brug for, at det netop italesættes, at der ikke er nogen forventning om, hvor hurtigt eller hvor meget man får det prioriteret. Det har været med til at gøre det nemmere for mig at være i.

– Karen, 2021

Jeg har oplevet en gennemgående transformation eller netop tilbagevenden til noget, som krop og sind godt vidste var sandt, men som jeg var kommet ubegribeligt langt væk fra. Den største overraskelse lå for mig i modulet om angst og depression, som jeg var lige ved at springe over, fordi det jo slet ikke vedkom mig! Jeg blev klogere.

Jeg vil anbefale det til ALLE. Det har været helt afgørende for, at jeg kommer tilbage på arbejdet på en ny måde, hvilket var mit vigtigste udgangspunkt. Det er så gennemarbejdet et forløb med masser af gode, tilgængelige referencer, mange rigtig gode øvelser og den ret rigtige kadence, mængde af info og fornemmelse af at være nået ud i de allervigtigste aspekter af det meningsfulde liv.

Birgitte, jeg må sige dig en kæmpe stor TAK for det her forløb! Jeg er fuld af taknemmelighed, håb og fortrøstningsfuldhed. Aldrig havde jeg troet, at et onlineforløb som dette kunne skabe så stor forandring på så mange planer – og i virkeligheden også på så kort tid. Det har været dagens højdepunkt i denne stresssygemelding at åbne dagens modul og blive både rørt, ramt og ufattelig meget klogere.

Du har en fin balance ml. at være personligt og professionelt til stede. Det er så sagligt og nærværende på samme tid. Du er ikke kun eminent god til at forklare men også til at præsentere argumenter for, hvorfor det hænger sådan sammen. Det eneste gode ved, at forløbet er ovre, er, at jeg kan starte forfra igen. Jeg har lyst til at høre alle modulerne igen, for det forunderlige er, at det er som om, at krop og sind godt vidste alt det her, og nu ånder lettet op over, at nogen kunne bringe budskabet videre til den vildtfarne. Du har fem meget store stjerner i min bog! Af hjertet tak for dette berigende og opbyggelige forløb.

– Anne, 2021

Spørgsmål, jeg ofte får, inden deltagere tilmelder sig

Virker forløbet?

Mange oplever, at forløbet kan medføre en stor forandring. Mere end 700 deltagere har været med, og jeg får overvældende positive tilbagemeldinger fra de fleste. Mange nævner, at det var en rigtig god investering. Prisen svarer rundt regnet til 3 individuelle samtaler hos mig, og jeg kan på ingen mulig måde hjælpe dig lige så meget i løbet af 3 samtaler, som jeg kan i dette 10 ugers format.

Jeg yder desuden fuld garanti, fordi jeg er interesseret i glade deltagere. Så hvis forløbet – mod forventning – ikke lever op til dine forventninger, så kan du få dine penge tilbage indenfor 3 uger, efter modul 1 er begyndt.

Kan jeg tilmelde min medarbejder eller borger?

Det er også muligt for arbejdspladser eller kommuner at tilmelde deltagere. Man kan som arbejdsplads selv betale og tilmelde medarbejderen ved almindelig tilmelding her på siden, og ellers kan man kontakte mig med spørgsmål eller hvis du har brug for fakturering via EAN-faktura.

Hvad sker der, når jeg tilmelder mig?

Når du tilmelder dig, så får du en mail med adgang til introduktionen med det samme. Det er en video samt et par lydsessioner, som jeg anbefaler, at du ser og lytter til, inden vi går i gang med modul 1.

De kommende 10 uger får du hver mandag morgen adgang til et nyt modul. Hvert modul er bygget op af 4 lektioner, som du kan tage i dit eget tempo, men jeg anbefaler som udgangspunkt, at du tager en lektion om dagen fx mandag-torsdag. Herudover får du løbende adgang til ekstramateriale.

Herudover holder vi 3 livesessioner, som du kan deltage i, hvis du vil, hvor du kan stille de spørgsmål, du har til mig.

Kan jeg tilmelde mig, selvom jeg ikke er sygemeldt?

Ja, det er der er en del, der gør. Mange deltagere er sygemeldt helt eller delvist med stress og/eller angst og depression. En del deltagere arbejder dog på almindelig vis og tager forløbet for at forebygge en sygemelding og for at få generel støtte og inspiration til at få mere ro og glæde ind i livet.

Forløbet er for alle uanset årsagen til stress, og ofte er årsagerne til stress en blanding af arbejdsmæssige og private forhold. Mange har også symptomer på angst og/eller depression.

Er der en garanti?

Jeg giver en fuld tilfredshedsgaranti, hvilket betyder, at du, hvis indholdet ikke lever op til dine forventninger, kan få hele beløbet retur indenfor 3 uger, efter forløbet går igang.

Kan jeg tale med Birgitte?

Jeg er personligt tilgængelig til de 3 livesessioner, der bliver holdt i de 10 uger, som forløbet foregår. I løbet af forløbet, kan du på mail stille de spørgsmål, som du har til mig, hvilke vil blive taget op til livesessionerne. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål direkte til mig live. Disse livesessioner er anonyme.

Hver uge er der også telefontid (på nær uge 42), hvor du kan tale personligt med mig. Telefontiden er fra mandag-onsdag kl. 12:00 – 13:00.

Hvor lang tid tager det at blive fri af stress?

Hvor lang tid, det tager, afhænger helt af din nuværende situation, graden af dine symptomer og de ressourcer, som du har tilgængelige omkring dig samt din egen indsats i løbet af de 10 uger.

Min erfaring er, at gradvis forandring ofte er den mest holdbare. Det at finde nærvær og glæde i livet er ikke noget, der kan fikses på kort tid – det er på mange måder en livslang proces.

Min tilgang bærer præg af, at det ikke kun er et spørgsmål om at fjerne stresssymptomer men i høj grad at blive et helt menneske igen og leve et meningsfuldt og glædesfyldt liv på trods af udfordringer.

Mange tidligere deltagere har haft langvarige stresssymptomer og har været sygemeldt helt eller delvist i flere år, og mange har oplevet væsentlig bedring i både symptomer og livskvalitet.

Nogle har oplevet drastisk bedring, og nogle har oplevet, at de har fået energi og struktur, der har gjort dem i stand til at tage vigtige skridt i den rigtige retning.

Hvad hvis jeg er meget hårdt ramt af stress?

Min erfaring er, at selvom du er hårdt ramt og har været det i flere år, så kan du få det bedre. Når det så er sagt, så er det også vigtigt at erkende, at der er visse ting, vi skal lære at leve med. Forløbet handler ikke kun om at fjerne stressymptomer men i lige så høj grad om at trives i det liv, du nu engang har.

Min erfaring med stresssygemeldte samt forskningen peger på, at man kan accelerere bedringen væsentligt, hvis man engagerer sig i et målrettet struktureret program for at rehabilitere nervesystemet. Her er et onlinebaseret forløb optimalt.

Det er svært – hvis ikke umuligt – at komme ud af døren til diverse aktiviteteter, hvis man er hårdt ramt af stress, og ofte vil det være optimalt at begynde rehabiliteringen hjemmefra.

Desuden kan prisen holdes på et helt andet niveau, og du kan deltage i forløbet hjemmefra og altså uanset, hvor du bor.

Når det så er sagt, så anbefaler jeg naturligvis, at du – når du er klar til det – også deltager i aktiviteter med andre, da fællesskab, erfaringsdeling og ganske almindeligt hyggeligt samvær er vigtigt for din trivsel.

Virker det lige så godt som almindelige psykologsamtaler?

Det korte svar er: ja. På mange måder får du langt mere, end jeg kan give dig i et almindeligt samtaleforløb. Min erfaring er blevet, at jeg hjælper mennesker med stress langt bedre med mit onlineforløb end med samtaler alene.

På den anden side er psykologsamtaler og et onlineforløb 2 forskellige ting, og man kan også have brug for psykologsamtaler. Onlineforløbet kan enten stå alene eller være et supplement til almindelige psykologsamtaler, til samtaler med din læge og til samarbejde med din arbejdsplads eller evt. kommunen.

Kan jeg kombinere det med et psykologforløb eller anden behandling?

Det er helt individuelt, og du er velkommen til at henvende dig, hvis du er i tvivl om dit eget behov.

Du kan evt. vise din psykolog eller læge denne side og tale med vedkommende om, om det passer ind i dit forløb.

Tager Birgitte individuelle klienter ind?

Jeg har almindelige samtaler med klienter men tager ikke nye klienter ind pt. Jeg fører heller ikke venteliste, men når du deltager på mit stressforløb, og hvis du har brug for psykologsamtaler, så hjælper jeg gerne med at anbefale én i dit område.

Hvor længe har jeg adgang til materialet?

Du har adgang til al materialet for evigt. Så hvis du skal på ferie eller bare gerne vil vende tilbage til visse sessioner, så kan du gøre det. Du kan tage forløbet i dit eget tempo og mange vender tilbage til særlige øvelser eller meditationer igen og igen. Du kan også downloade materialet, hvis du vil.

Du får en mail hver mandag morgen med adgang til et nyt modul. Det hele ligger samlet på en hjemmeside, som er nem at finde rundt i. Du kan også downloade meditationerne, hvis du gerne vil have have dem samlet eller med på farten, hvor der ikke er internetforbindelse.

De 10 moduler bliver liggende, og det hele er dit til evigt eje. Du kan tage det i dit eget tempo og kan altid vende tilbage til øvelser og meditationer, når du vil.

Er det ikke for overvældende med et 10 ugers forløb, hvis man er stresset?

Det vil være meget forskelligt, hvor meget man, som stressramt, kan forholde sig til. Derfor er forløbet skruet sammen på en måde, så du kan tage det i det tempo, der passer til dig. Der er 10 moduler, men mange af de forskellige emner handler dybest set om de samme grundprincipper, og derfor gentager jeg samme budskab mange gange.

Du har desuden al materiale til rådighed for evigt, så der er ikke noget, du skal nå, og der er ikke noget krav om, at du tager et modul om ugen eller på særlige tidspunkter i løbet af ugen.

Hvilke metoder bygger forløbet på?

Forløbet er bygget op omkring nøje udvalgte metoder, der hjælper nervesystemet, krop og sind i balance efter alvorlig stress (samt angst og depression, som ofte opstår i kølvandet på stress).

Jeg trækker på flere års psykologfaglig erfaring med stress samt andre metoder, hvilket indbefatter:

 • Forskning i neuropsykologi og anden psykologisk forskning
 • Min faglige og personlige erfaring
 • Forskellige typer af stressreducerende bevægelse og meditation – jeg er selv uddannet qi gong-instruktør
 • Buddhistisk psykologi og praksis
 • Nyere kognitive terapier bl.a. mindfulnessbaseret kognitiv terapi og compassion fokuseret terapi
 • Naturbaseret terapi
 • Klinisk hypnose

Er det ikke indviklet, når det er online?

Alt du skal bruge (meditationer, yoga, hypnose osv.) er samlet ét sted på en brugervenlig digital platform. Filerne kan også downloades til offline brug.

Kan alle få det bedre?

Min erfaring er, at med den rette indsats kan selv alvorlig stress forbedres væsentligt på få uger, men alle situationer er forskellige. Nogle oplever en meget stor forandring, og andre oplever stor fremgang eller i hvert fald et godt skridt i den rigtige retning.

Er du i tvivl, om forløbet er noget for dig?

Du er altid velkommen til at ringe på 51 94 28 67 og ellers skriv til soelvstein@soelvstein.dk, og jeg kan hjælpe dig med at afklare, om forløbet er relevant for dig.