Bliv fri af stress. Find holdbar ro, klarhed og glæde — sådan finder du vej hjem til fornyet balance

Er du også træt af at sidde fast i stress?

10 ugers onlinebaseret forløb til dig, der er sygemeldt med stress eller kan mærke, at du er tæt på kanten. Forløbet er også til dig, der har været stressramt længe og til dig, der kan mærke, at Coronasituationen påvirker din trivsel.

Investér i din egen trivsel. Bliv guidet hjemmefra over 10 uger med korte video- og lydlektioner, der giver dig frisk inspiration, praktiske øvelser og motivation til at holde fast og ændre vaner.

Ved autoriseret psykolog Birgitte Sølvstein. Jeg viser dig vejen ud af stress og hjem til dig selv, hvor du finder ro, klarhed og glæde.

Næste hold begynder til september 2021

At komme ud af stress svarer lidt til at hive sig selv op ved håret. Hvordan gør man det, når man mangler de ressourcer, der skal til?

Her får du en realistisk tilgang fra en erfaren psykolog, der har været der selv. Jeg tilbyder ikke hurtige og overfladiske løsninger men langtidsholdbar og dyb forandring.
Det handler om at lære, hvad du skal gøre men også om at ændre perspektiv. Alle kan få det bedre over tid – du fortjener at få kontakt til dig selv og at have ro og glæde i din hverdag.

Ingen har lyst til at hænge fast i stress for evigt, men det kan være virkelig svært selv at ændre noget for alvor. Man får det ikke automatisk bedre, bare fordi man går derhjemme, og selvom du måske godt ved, hvad der skal til, så er det nemmere sagt end gjort at forandre noget på egen hånd.

Drop selvkritikken. Jeg ved hvor håbløs, man kan føle sig. Hvis det her var nemt, så ville så mange danskere ikke være ramt af stress, angst, depression og dårlig mental trivsel. Du er ikke alene. Der er hjælp at hente.

På denne side kan du læse mere om mit 10 ugers stressforløb, som mere end 500 tilfredse deltagere allerede har været med på. Her er, hvad du får i korte træk.

 • 10 uger med 10 moduler med inspirerende og praktiske video- og lydsessioner, der guider dig ind i nye vaner og nye måder at tænke på.
 • Et fleksibelt forløb, som du kan følge i dit eget tempo. Regn med at bruge 4-6 timer om ugen for at opleve en stor effekt. Nogle bruger mindre, andre mere. Det hele er dit til evigt eje.
 • Et stressforløb som mange – også psykologer, læger og andre med stor viden om stress og praktiske metoder – har været glade for og beskriver som livsforandrende.
 • Mulighed for at stille spørgsmål og få svar på disse gennem livesessioner (frivilligt).
 • Et forløb, som du kan deltage i anonymt. Ved livesessionerne deltager du med fornavn og uden billede eller lyd (hvis du vil), men der er ingen Facebookgrupper eller lignende.
 • Øvelser og viden der er hentet fra en bred vifte veldokumenterede metoder. Du vil opleve en helhedsorienteret tilgang, der medtænker både krop, sind og sjæl.

Næste hold begynder til september – skriv dig på en uforpligtende venteliste øverst på siden

2975,- (inkl. moms) 

Du kan betale i 1 eller 3 rater


Brug denne særlige tid som mulighed til at forandre noget grundlæggende i dit liv

Det er nemmere sagt end gjort at få vendt en ond cirkel med stress. Og lige nu står vi i en situation, der belaster os på helt særlige måder. Det har været et hårdt år med frygt og uforudsigelighed. Dertil kommer arbejde, familie og alt det, der i forvejen, kræver mange ressourcer.

Kan du virkelig få bugt med stress under de omstændigheder? Ja, det er jeg overbevist om, at du kan. Faktisk giver kriser som denne en særlig mulighed for at ændre på helt grundlæggende ting i dit liv og i dit indre.

Selvom du har følt dig stresset i årevis og måske har flere stress-sygemeldinger bag dig, så vil jeg invitere dig til at læse mere om forløbet her og overveje, om det er noget for dig. Jeg kan garantere dig, at du lærer og erfarer ting, der er nye.

Langvarig stress kan have enorme konsekvenser. Gør noget nu.

Måske tænker du, at netop nu har du ikke overskud til at passe på dig selv. At når tingene er normaliseret mere, så kan du bruge tid på at finde indre ro og styrke.

Måske mærker du:

 • at din krop siger stop med smerter og anspændthed.
 • at din søvn er dårlig.
 • tankemylder og bekymringer, der stjæler dit nærvær.
 • at din fysiske og psykologiske modstandskraft er svækket.
 • problemer med koncentration og overblik.
 • en fornemmelse af, at du ikke er dig selv og spilder dit liv, selvom du har travlt.
 • angst, der eskalerer eller kæmper med håbløshed og depression.

Jeg kan fortælle dig, at der ikke kommer noget vigtigere tidspunkt end nu, fordi du har brug for noget ekstra til at stå denne tid igennem. Men også fordi du passer på dine vigtigste relationer og dine drømme ved at investere i dig selv.

Du behøver ikke være meget syg af stress for at deltage – en del deltagere arbejder helt eller delvist

Nogle spørger mig, om de mon er stressede nok til at deltage. Og svaret er, at deltagere på dette forløb typisk er i én af følgende 3 situationer:

 • Netop blevet sygemeldt med stress og er akut og hårdt ramt.
 • Føler sig voldsomt pressede og kan mærke, at de er lige på kanten.
 • Har været ramt af alvorlig stress tidligere og bliver ved at opleve stress.

De metoder og øvelser, jeg bruger, virker uanset hvor på stress-skalaen, du befinder dig. Mange af os har brug for at finde mere ro og klarhed i hverdagen for ikke at spilde tid og energi på det forkerte.

Det kan føles egoistisk at bruge tid på dig selv, men det er den største gave, du kan give andre.

Du vil takke dig selv i fremtiden for, at du havde klarsyn nok til at fokusere på dit eget helbred. Ikke kun for din egen skyld men også fordi, at det er vigtigt for:

 • dine børn, hvis du har børn.
 • din familie og dine venner.
 • dine fremtidsdrømme.
 • samfundet som helhed.

Det kan føles egoistisk at bruge tid på dig selv. Sandheden er dog, at du kun kan passe på andre ved at passe på dig selv først, og du kan kun bidrage positivt til samfundet, hvis du først sætter ind på din egen konto.

Vi har alle perioder i livet, hvor vi har brug for at lade op og være mere stille. Måske er det der, du er i dit liv lige nu.

Det er en misforståelse, at stress går over, bare fordi man tager den med ro

Man kunne tro, at det er enkelt at komme sig over stress og genfinde ro, glæde og nærvær. Det er det på en måde også. Du vil opleve, at i forløbet er øvelserne i sig selv konkrete, enkle og lige til at gå til.

Det, der ikke er nemt i vores samfund, er at finde dyb ro og indre stilhed. Det er heller ikke nemt at ændre vaner og gøre ting anderledes i en periode, der er lang nok til, at du opnår varig forandring.

Man kunne tro, at det var nok bare at tage den med ro i en periode, men det er ikke nok, når krop og sind først sidder fast i en stresstilstand. Her skal en aktiv indsats til – det kommer ikke af sig selv. Man kan se det som en form for genoptræning af nervesystemet.

Det er nemt at blive overmandet af håbløshed

Hvis du har siddet fast i stress og måske også angst og depression længe, er det naturligt at blive overmandet af håbløshed. Det kan være svært at bevare troen på, at noget kan hjælpe, og du tvivler måske på, om du kan gennemføre et forløb som dette.

Jeg skal være den første til at sige, at alvorlig stress ikke er noget, man bare lige fikser på få uger. Min erfaring med alvorlig stress fortæller mig, at det kan tage lang tid sådan rigtigt at finde stabil ro.

Mange deltagere er overraskede over, hvor meget det betyder, hvordan de behandler sig selv indeni. Det kan gøre det langt nemmere at ændre andre vaner.

Noget, der for mange gør en enorm forskel på kort tid, er at ændre den indre dialog. Mange deltagere er overraskede over, hvor meget det betyder, hvordan de behandler sig selv indeni. Det kan gøre det langt nemmere at ændre andre vaner, og det skaber ro i nervesystemet øjeblikkeligt.

Savner du også dig selv? Din naturlige personlighed går i dvale, når du er i en stresstilstand

Mange stressramte, jeg taler med, fortæller, at de savner sig selv. At de ikke længere kan gå til de sociale arrangementer, de før plejede at nyde. At det er svært at finde overskud til børnene. At de har svært ved at passe deres arbejde og gøre helt almindelige ting, og at de nærmest ikke kan kende sig selv.

Det er ikke fordi, du grundlæggende har forandret dig, men dele af din naturlige personlighed med fx spontanitet, nysgerrighed og glæde kan fortrænges af automatiske reaktioner, som du har med dig fra naturens hånd. Når du er i en stresstilstand, vil stress- og frygtreaktioner overtage de reaktioner, du ellers ville have i en tryg tilstand. Dem skal du tilbage til, og det kan du komme ved at hjælpe dit nervesystem ind i ro og tryghed.

Evige selvbebrejdelser og samme dårlige vaner i årevis – indtil du får nok.

Selvbebrejdelser og at gøre det, du plejer, virker ikke. Så der skal noget nyt til. Vi skal som regel havne et sted, som vi pludseligt opdager er meget langt fra, hvem vi gerne vil være og det liv, vi gerne vil være i, før vi kan forandre noget grundlæggende hos os selv.

Du tænker nok, at du bare burde gøre tingene lidt bedre. Være mere selvdisciplineret. Mere robust. Bedre til at prioritere. Sandheden er dog, at utroligt mange mennesker i Danmark er ramt af stress. Det er ikke en personlig brist, men det er dit personlige problem og dit ansvar, for det er din krop, dit sind og dit liv, som stress ødelægger.

Det er ikke din egen skyld, at du er ramt af stress, men det er din opgave at gøre noget for dig selv.

Hvis du vil have, at der skal ske noget andet, så skal du gøre noget andet. Så enkelt er det. Her inviterer jeg dig på en rejse, hvor jeg giver dig hjælp til selvhjælp. Ikke blot til at kunne håndtere stress lige med nød og næppe men til at skabe dyb trivsel, glæde og et stærkt helbred.

Tilbage til dig selv – dyb ro og mere energi

I virkeligheden er det meget enkelt. Du vil gerne tilbage til dig selv. Dyb ro i krop og sind giver automatisk mere energi og klarere tænkning.

Det gode er, at du allerede har alt det, som du skal bruge indeni. Der skal bare etableres en mere stabil forbindelse til den del af dig, der allerede har ro og klarhed. Dette giver dig:

 • Evnen til at være nærværende med de vigtigste mennesker i dit liv.
 • Fysisk og mental styrke og sundhed.
 • Trivsel og effektivitet i dit arbejdsliv.
 • Klarhed over, hvad du vil og kan.
 • Fornyet mod og overskud til at forfølge dine livsdrømme.
 • Evnen til at nyde det nuværende øjeblik trods udfordringer.

Løsningen er enkel

Min erfaring er, at den bedste og hurtigste forandring sker ved en daglig indsats over tid. Én af de vigtigste ingredienser i VEJEN HJEM er netop struktur, daglig inspiration og praktisk vejledning, som over tid skaber stor forandring.

Du kan følge med hjemmefra, hvor du guides gennem de 10 moduler – ét nyt hver uge. Hvert modul indeholder 4 lektioner på video eller lyd af 30 minutters varighed, som du selv planlægger, så det passer ind i din uge.

Du skal regne med at bruge ca 4-6 timer om ugen for god effekt. Der er dog stor forskel på, hvor meget tid og hvornår deltagere bruger tid på forløbet. Nogle bruger mere og nogle bruger mindre. Alle situationer er forskellige, og du kan følge det på din egen måde.

Udover modulerne så får du ekstramateriale og har adgang til min hjælp i de fælles spørgesessioner, der kommer undervejs i forløbet.

Pris

2975,- (inkl. moms) 

Du kan betale i 1 eller 3 rater. Prisen er den samme uanset, hvad du vælger.

Tilmeldingen åbner til august – næste hold er til september.

Forløbet hedder VEJEN HJEM, og er:

 • En struktureret og overskuelig proces, der varer 10 uger delt op i 10 moduler med særskilte emner.
 • Viden, inspiration og praktiske øvelser formidlet via daglige sessioner på video eller lyd. 4 dage om ugen i 10 uger plus ekstra sessioner.
 • Til hele dig! Du guides ind i fysisk, mental og følelsesmæssig balance.
 • Du har mulighed for at stille spørgsmål til mig, gennem livesessioner med andre deltagere (dette er anonymt).
 • Alt hvad du skal bruge samlet på ét sted inkl. yoga, meditationer, hypnoser, og meget mere.
 • Inkl. tilfredshedsgaranti. Er du mod forventning ikke tilfreds, kan du få dine penge retur i op til 3 uger.
 • Baseret på evidensbaserede metoder, opdateret neuropsykologisk viden, østlig filosofi og lægevidenskab samt personlig erfaring.
 • Nemt at gå til. Det hele ligger på en samlet og overskuelig digital platform. Alt kan downloades til offline brug, og du har adgang til materialet fremover.
 • Anonymt. Jeg er psykolog og har tavshedspligt og bruger kun sikre digtale løsninger. Ingen Facebookgrupper.

Da jeg selv blev ramt af alvorlig stress

Jeg hedder Birgitte Sølvstein og er autoriseret psykolog. Siden 2008 har jeg arbejdet med stressramte i kommuner, i den private sektor og i privat praksis. Desuden har jeg superviseret andre faggrupper og arbejdet som konsulent for bl.a. Psykiatrifonden.

Min største lektion i, hvad der egentligt skal til for at komme sig over stress, fik jeg dog, da jeg selv blev ramt.

I 2014 blev jeg alvorligt ramt af stress (og angst) og var sygemeldt i lang tid. Mit læs væltede ikke på én gang men over en periode på flere år, hvor jeg skulle håndtere mit barns kroniske sygdom. Samtidig stillede jeg urimelige krav til mig selv arbejdsmæssigt, og en dag (hvor jeg ellers lige stod og underviste en flok mennesker) sagde min krop stop med store bogstaver. Jeg var sygemeldt i lang tid.

Jeg opdagede, at det ikke er så nemt bare lige at komme sig over alvorlig stress. Det tog mig tid, og jeg begyndte at stille spørgsmålstegn ved de overfladiske metoder, der ikke virkede. Jeg blev klogere i processen som menneske og som psykolog og fik en meget bedre forståelse for, hvad der egentligt skal til, hvis man skal hele sin krop og sit sind efter alvorlig og langvarig stress. 

Det motiverede mig til at skabe et tilgængeligt og struktureret forløb, der kan være en støtte på daglig basis. 

Hvad indeholder forløbet?

 • Undervisningslektioner om vigtige emner. Det svarer lidt til, hvad jeg ville fortælle dig bid for bid, hvis du kom og satte dig i stolen i min praksis.
 • Meditationer og praktiske øvelser der genoptræner dit fokus og bringer ro dit sind og dit nervesystem.
 • Yogavideoer med Simon Krohn samt qi-gong flows. Qi gong er en enkel bevægelsesform, som skaber balance i krop og sind.
 • Compassionfokuserede meditationer og øvelser – du lærer at elske dig selv i praksis.
 • Naturterapeutiske øvelser og meditationer – bl.a. sansevækning.
 • Særlige sessioner målrettet angst og depression.
 • Hjælp til hvordan du bedst muligt genoptager dit arbejde, plan for raskmelding, tjekliste til arbejdsgiver m.m.
 • En sektion med hypnoser specifikt til stress og til bl.a. problemer med hukommelse og koncentration.

… Og mere.

Vi bruger Simon Krohns yoga

Simon Krohn er en af landet mest erfarne yogalærere, og vi bruger to typer af yoga – en meget beroligende og groundende yoga og en mere dynamisk og styrkepræget yoga.

Vi bruger Ane Kathrine Becks hypnoser 

Ane Kathrine Beck er psykolog og specialiseret i hypnoser mod bl.a. stress. Hun er kendt fra DR, og i “Vejen Hjem” bruger vi to hypnoser målrettet ro i nervesystemet, koncentration og hukommelse.

Qi gong – en ældgammel kinesisk bevægelseskunst

Jeg er uddannet qi gong-instruktør og har lavet 3 flows specielt til deltagere på forløbet. De 3 flows er:

 • Flow for calm and strength
 • Flow for joy and energy
 • Sunrise flow

Qi gong gavner nervesystemet, krop og sind og er “meditation i bevægelse”.


Ekstra! Pga. Corona har jeg produceret 4 særlige lydsessioner inkl. øvelser og arbejdsark

 1. Coronapandemien: Frygt, angst og forsvarsmekanismer
 2. Om OCD, sygdomsangst og angst for smitte – hvad du skal være særligt opmærksom på
 3. SLD-åndedrættet: Stille, dybt og langsomt åndedræt til ro, antiviral effekt og bedre iltoptag
 4. Brahmari-åndedrættet: Åndedræt med vibration for ro i nervesystemet og antiviral effekt

Til dig der er klar til forandring

 • Dette er ikke en hurtig løsning. Det er til dig, der er klar til forandring. Du kæmper med stress og dårlig trivsel og er evt. helt eller delvist sygemeldt.
 • Du skal være parat til at investere tid i dit eget psykologiske og fysiske helbred.
 • Du skal være klar til at være åben overfor en helhedsorienteret tilgang, hvor vi arbejder med både psykologfaglige metoder og principper hentet fra andre traditioner.

Forløbet er OGSÅ til dig, der

 • Er ramt af alvorlige eller langvarige symptomer på stress.
 • Går hos en psykolog, læge eller psykoterapeut, men som gerne selv vil gøre yderligere for at genvinde fysisk og psykisk trivsel*.
 • Lider af angst, depression eller andre psykologiske problemer*.
 • Er belastet pga. andet end dit arbejde.

* Kontakt mig eller tal med din læge eller psykolog, hvis du er i tvivl, om forløbet er det rette for dig

2975,- (inkl. moms) 

Du kan betale i 1 eller 3 rater

Det får du ud af de enkelte moduler

MODUL 1

STRESSBASICS & KROPSBEVIDSTHED

Du får vigtig viden om stress, og hvorfor kropsbevidsthed er vigtigt. Du lærer om, hvordan du bliver nærværende og bringer kroppen i helingstilstand. Derudover fokuserer vi på self compassion i praksis.

MODUL 2

HELENDE BEVÆGELSE, ÅNDEDRÆT & ENERGI

Du lærer om, hvilke former for bevægelse din krop og dit nervesystem har brug for, og du vælger din egen praksis. Du lærer om effekten af yoga, om qi gong og om at arbejde med kroppens energi samt åndedrættet, som en vigtig vej til ro i nervesystemet.

MODUL 3

NATUREN SOM MEDICIN MOD STRESS

Her arbejder du med praktiske øvelser, der giver dig en oplevelse af, hvordan naturen kan hjælpe dig med at finde bevidst nærvær og ro. Vi arbejder med jordforbindelse, med sanserne og med at få nydelse og glæde tilbage i livet.

MODUL 4

VANENS PSYKOLOGI & DIGITAL TRIVSEL

I dette modul lærer du om vaners betydning, og du identificerer dine egne røde og grønne vaner, så du ved, hvilken nøglevane du skal begynde med at ændre. Du lærer også om, hvordan digitale medier kan øge stress og får enkle tips til at skabe gode digitale vaner.

MODUL 5

MEDITATION & PSYKOLOGISK FLEKSIBILITET 

Du lærer om psykologisk fleksibilitet og robusthed og arbejder med forskellige former for meditation. Du lærer, hvordan du får et godt forhold til dine tanker og følelser, så du mindsker indre stress. Her får du essentielle værktøjer til at stoppe tankemylder og bevare nærvær.

MODUL 6

ANGST & DEPRESSION

Du får vigtig viden om angst og depression, samt om sammenhængen med stress. Du lærer en effektiv øvelse til intense følelser som angst, og så lærer du om effektive midler mod depression, så du kan øge din livsglæde og vitalitet.

MODUL 7

LEV FRA DIT HJERTE

Her arbejder du med at åbne op følelsesmæssigt, og du udfører øvelser, der hjælper dig med at leve fra dit hjerte. Du lærer om det paradoksale i sårbarhedens styrke og at praktisere kærlig venlighed overfor både dig selv og andre.

MODUL 8

SELVVÆRD & STYRKE

I dette modul arbejder du med dit selvværd og din indre kritiker, så du ikke længere saboteres af negative tanker og selvkritik. Du identificerer dine styrker og udfører en øvelse, hvor du opdager dine kvaliteter set med andres øjne, hvilket kan være en øjenåbner.

MODUL 9

PRIORITETER & BESLUTNINGER

Her arbejder du med at finde dine sande værdier. Du arbejder også med kommunikation og grænser og laver en visualisering med “din indre mentor”, der kan give dig vigtige svar på konkrete spørgsmål.

MODUL 10

ARBEJDSLIV & LIVETS FLOW

I dette afsluttende modul arbejder du med dit arbejdsliv og dit “indre og ydre kald”. Du lærer også et vigtigt princip, der handler om at følge glæden i dit liv, som øjeblikkeligt vil gøre dit liv nemmere og sjovere.

 Udover modulerne får du bl.a. også:

 • Hypnoser til dyb ro, forbedret koncentration, søvn og selvværd.
 • En enkel guide til kost og kosttilskud, da maven er en vigtig del af nervesystemet.
 • Yoga- og qi gong-videoer. Fysisk træning, hvor du arbejder med at bringe ro, stabilitet og god energi til dit nervesystem.
 • Min personlige historie med stress og angst.
 • En hel sektion med alt det praktiske omkring sygemelding; samarbejde med jobcentret, tilbagevenden til arbejdspladsen og meget mere.
 • Guide til en bedre søvn – enkle men virkningsfulde midler, der vil hjælpe dig ind i en god døgnrytme.
 • En ekstra sektion særligt rettet mod frygt, angst og stress under Corona.

DET SIGER TIDLIGERE DELTAGERE!

Helende bevægelse i kombination med mindfull self compassion har nok været de primære kilder til, at min stress og angst næsten er helt væk.

Jeg implementerede yoga som en næsten daglig event, og det har gjort en kæmpe forskel. Min krop var så urolig, og derfor kunne det være svært at meditere. Yogaen blev en slags meditation i bevægelse – så dejligt!

— Marie, 2020

Forløbet fungerede som en øjenåbner, og jeg blev klar over, hvor stresset jeg egentligt var. Jeg har konkret fået gode input til en optrapningsplan og til, hvordan jeg kommunikerer med kommunen. Enkel og konkret hjælp til at navigere i en kontekst med diverse krav, som kan virke uoverskuelige, når man er lav på energi og ressourcer.

Jeg ville ønske, at jeg havde haft forløbet, mens jeg var fuldtidssygemeldt. Jeg tror, det kan give en rigtig god struktur for dagene og en følelse af, at man bruger tiden til at få det bedre.

Jeg var glad for “Helende bevægelse, Åndedræt og Energi” – særligt om yoga og stress og om qi gong. Også modulet om “Vanens Psykologi”. Jeg er blevet bedre til at strukturere min hverdag, så det bliver nemmere for mig at holde ved de nærende vaner, og jeg bruger mindre tid på dårlige vaner. 

Jeg vil anbefale “Vejen Hjem” til andre. Dit kursus er en god vidensbank, som man kan hente inspiration og hjælp i ift. individuelle behov og ressourcer og i eget tempo.

— Malene, 2020

Jeg var sygemeldt med stress fra mit job som overlæge. Havde ikke overskud til at skulle møde op på kommunens stresskursus. Jeg havde set nogle af dine videoer og læst noget af det, du havde skrevet. Synes at det ramte mig SÅ godt.

Er blevet klogere på stress og meget klogere på mig selv. Blevet bedre til nærvær og har fået det bedre med mere ro og bedre søvn.

Jeg har været rigtig glad for forløbet – det har hjulpet mig meget. Kæmpe ros til dig for et super flot online kursus og 1000 tak for nogle gode og informative uger.

Det har været en kæmpe hjælp og glæde at følge forløbet. Jeg vil helt sikkert vende tilbage til alle sessionerne og bruge dem igen.

Jeg har arbejdet fuld tid samtidig med, at jeg har fulgt med i forløbet. Derfor er det kun nogle af øvelserne, jeg har lavet. Men alligevel har jeg fået meget ud af at følge med, og jeg har lyttet til det hele. Alle er virkelig gode og brugbare. Jeg var specielt glad for modulerne  “Naturen som medicin”, “Vanens psykologi og trivsel”, “Angst og depression” og “Arbejdsliv og mening og det med prioriteter”.

Jeg har fået energi og overskud tilbage igen – også selvom jeg stadig er udfordret i mit privatliv. Tusind tak for et fantastisk forløb som jeg klart vil anbefale til andre.

— Charlotte, 2020

Tusind tak for et super godt forløb. Da jeg var meget stresset, hjalp sessionerne omkring naturen mig godt. Har virkelig fået en ny erkendelse af, at ophold i naturen giver mig ro.

Øvelsen vedrørende taknemmelighed har hjulpet mig, selvom jeg altid har strittet lidt imod den tilgang. Men nu gav jeg det en chance. Jeg føler, jeg har mistet en del, og jeg kan mærke, at den tilgang gør mit humør bedre.

Jeg vil klart anbefale forløbet til andre, fordi det rummer ALT, hvad jeg kan forestille mig, man kan have behov for i et online stress forløb!

Du er simpelthen så vidende indenfor stress området og en rigtig god formidler!

— Mette, 2020

Jeg har mærket mig selv igen – jeg kan mærke mine følelser, hvilket jeg ikke kunne før.

Forløbet er så givende, veltilrettelagt og fuld af gode elementer, som jeg ikke ville have undværet. Du forstår at gøre klart, at man skal tage det, man kan bruge, når man er klar. Og at der ikke er en bestemt opskrift på heling efter stress, men at man kan få det bedre.

Jeg har allerede anbefalet det til både andre stressede og fagpersoner.

Jeg har fået en forståelse for, hvad der egentlig sker i med kroppen, når den er stressramt samt hvilke værktøjer, jeg kan bruge for at give den optimale betingelser for at få det bedre. 

Noget af det, der hjalp mig mest, var mindful self compassion, fordi det var det modsatte af det, der var med til at give mig stress: selvbebrejdelse og hård kritik af mig selv.

Hypnosen har jeg også haft glæde af – den var med til at give mig en utrolig dybde af ro, som jeg ikke anede eksisterede.

— Brian, 2020

Det er fantastisk at vide, at jeg har forløbet liggende og kan tage det frem når som helst. 

Dine meget konkrete redskaber hele vejen igennem forløbet er en kæmpe hjælp for mig, og jeg har anbefalet dig til mange. Det er årevis siden, jeg har haft det så godt, som jeg har nu.

Jeg fik indtrykket af, at du tager fat på stressbehandling og viden om stress på en anderledes og helhedsorienteret måde, og jeg er glad for, at jeg besluttede mig for at købe forløbet. Det bliver samlet i en meget brugbar og brugervenlig ”pakke”. En guldgrube af spændende sessioner og øvelser, som jeg kommer til at vende tilbage til.

Før jeg meldte mig til forløbet oplevede jeg et stort arbejdspres – på job og i familelivet. Jeg havde en følelse af, at det ikke holdt i længden og havde et stort behov for redskaber til at gøre noget ved min situation.

Jeg har brugt tid på mig selv på en anden måde, end jeg plejer – og det har været så godt. Jeg ser på mine prioriteringer og valg på en anden måde, og det har hjulpet mig med at identificere, hvor jeg kan sætte ind og ændre på vaner –  både praktiske men også personlige/mentale vaner.

Jeg vil ikke tøve med at anbefale det til andre.

— Bente, 2020

Jeg har meget at takke dig for. Det har været et fantastisk godt forløb, og du har været virkelig oprigtig og nærværende. Ingen standardsvar men altid udførlige og uddybende, kloge og empatiske svar. Det skal du have tusind tak for.

Det var et ret stort skridt for mig at tilmelde mig forløbet, da det hele mere eller mindre lige var ramlet sammen.

Jeg vil anbefale forløbet til andre. Jeg har været meget glad for, at have noget konkret at skulle forholde mig til hver dag. Det har betydet alverden, selvom jeg endnu ikke er landet med begge ben solidt på jorden endnu.

Jeg har – mens forløbet stod på – ofte delt ud af de pointer, som jeg nu synes, at jeg fik ud af de forskellige sessioner. Måske mest for mig selv, men andre har lyttet meget opmærksomt og har vist interesse i det.

— Caroline, 2020

Jeg har tidligere gået hos psykologer som led i en stress-sygemelding for flere år siden, men synes ikke jeg for alvor fik håndgribelige værktøjer. Forløbet tilbyder så mange meget konkrete og håndterbare teknikker til stresshåndtering.

Stor ros for rigtig mange gode værktøjer, som jeg kunne have haft rigtig god brug af under min stresssygemelding for flere år siden. Men som jeg nu med glæde vil vende tilbage til, når det hele kører lidt for stærkt, og jeg falder tilbage i gamle og dårlige vaner.

Jeg har lært, at jeg ikke skal føle skam eller skyld over at have fået stress. Det gør det kun værre. Jeg er ikke alene om situationen. 

Jeg har fået perspektiv på min situation og er klar over, at det tager tid.  Har fundet mere ro og tålmodighed i min helbredelsesprocess. Det var en perfekt kombi af både fysiske og mentale øvelser.   

Jeg har lyttet til sessionerne flere gange, da jeg hver gang lærer noget nyt. Er især glad for qi gong-videoerne og meditationerne. Jeg kan varmt anbefale forløbet som det mest komplette, nede-på-jorden og fagligt funderede kursus. 

Jeg elsker din nordjyske facon. Du har en meget behagelig stemme, og jeg har kunnet mærke, at du selv har oplevet det, du fortæller om, hvilket har givet en særlig dybde og empati.  

— Mette, 2019

Jeg er blevet bedre til at “acceptere”, at nogle ting er, som de er, uden at det er et stort problem for mig.

Det har været godt, at der er et fast program – altså noget at gå i gang med for selv at gøre noget ved tilstanden.

Da jeg tilmeldte mig, var jeg lige startet op på arbejde igen og var meget hudløs. Der skulle ikke meget til, før jeg var overtræt og var meget lysfølsom og med støj i hovedet. Det er nu blevet bedre.  

Dine bodyscan har jeg lyttet til et utal af gange. Yoga-sessioner, qi gong og det med self compassion og teori bag stress har også været lærerigt. 

Jeg vil helt sikkert anbefale forløbet til andre, fordi det er professionelt lavet, og man får så mange værktøjer og muligheder for at plukke det, som man selv kan bruge. 

 — Peter, 2019

Jeg var sygemeldt med stress og gik så på pension. Jeg troede, at når der kom ro på, ville stressen forsvinde af sig selv. Dette skete ikke. Da jeg tilmeldte mig, havde jeg det forfærdeligt, og jeg synes tingene gradvist blev værre. Jeg isolerede mig socialt, havde mange fysiske symptomer og var i dårligt humør.

Nu efter forløbet er jeg stoppet med at kæmpe imod og forsøger nu at samarbejde med min krop og lytte efter. Mine fysiske symptomer er formindsket. Jeg er også kommet ret langt med at undgå bekymringstanker. Og jeg har omsider lært, at det er ok at sætte sig selv i første række ind imellem.

Den teoretiske viden har været guld værd, og du præsenterer det så elegant. Forståelse og indsigt sammen med det praktiske tror jeg, giver mig større udbytte. Jeg vil bestemt anbefale forløbet til andre – jeg har haft stor glæde af selv at bestemme, hvornår jeg var på. Det var rart ikke at hænge i en klokkestreng. 

— Karen, 2019

Jeg er bare så glad og taknemmelig over, at jeg tilfældigvis faldt over det her forløb. Det faldt virkelig på et tørt sted!

Jeg vil klart anbefale det til andre, fordi det er denne her tilgang med daglige input i ens eget tempo, som man har brug for som stressramt.

Efter at være blevet stressramt havde jeg et stort behov for at vide mere om stress. Jeg søgte nogle konkrete værktøjer til at håndtere og komme af med stressen igen. Beskrivelsen af “Vejen Hjem”-forløbet levede til fulde op til disse behov, og jeg blev ret begejstret for, at det handlede om meget mere end “bare” at lære og trække vejret og dyrke mindfulness.

Jeg er blevet nærværende på en måde, som jeg ikke mindes at have været i lang, lang tid. Det gælder både samværet med andre mennesker, men også, når jeg går tur i skoven/naturen.

Jeg har fået meget mere ro i kroppen, og så oplever jeg, at jeg har fået bedre kontakt til mig selv – både fysisk og intuitivt. Derudover har jeg fået øjnene op for, hvordan naturen kan bruges som helende terapi, og jeg er blevet helt afhængig af en daglig gåtur – gerne i skoven. 

Og så er jeg blevet bedre til at sige fra – og det er en fed følelse.

— Kia, 2018

Det har givet mig en god struktur og et indhold i nogle af de uger, hvor jeg synes det var hårdest at sidde hjemme alene i en sådan situation.

I forhold til at det har været online, har det været helt genialt. Jeg har kunne gøre det helt i mit tempo og med de småafbrydelser, som jeg havde brug for.

Tusind tak for et godt og relevant, meningsgivende og meget sjæls-styrkende forløb. Jeg har fået god hjælp til at komme tilbage til gode vaner vedr. prioritering af natur og rolig motion. Sover bedre i øjeblikket og føler mig mere robust og med flere redskaber. 

Nogle af de bedste elementer var spejløvelserne, self compassion øvelserne og yoga med Simon Krohn.

Jeg vil helt sikkert anbefale forløbet til andre. Synes virkelig det er godt struktureret – det bedste online forløb, jeg har fulgt hidtil. Kan godt lide at man bliver taget i hånden – både strukturmæssigt men også med adgangen til hjælp og feedback fra dig.

— Marta, 2018

Jeg blev meget inspireret af især din tilgang til at bruge naturen som terapi – jeg er nu ligefrem begyndt at vandre!

Jeg kan lide din tilgang til psykologi, som er teoretisk virkelig velfunderet men også baseret på dine erfaringer, hvilket for mig gør det mere tilgængeligt, at der er et menneske bag, som selv har mærket og ved, hvad det handler om.

Jeg har fundet indre ro ved at lave yoga de fleste dage, og jeg har fået en meget stor opmærksomhed på digital støj og mine dårlige vaner og er stadig i gang med at sortere og rydde ud i disse – for hele familien faktisk.

Tak for et rigtig godt forløb med “Vejen Hjem”. Min intuition sagde mig: det skal du prøve! Og godt jeg gjorde det, for det er det bedste jeg har gjort for mig selv meget længe.

Min situation sidste efterår var præget af nul energi, ingen lyst til at deltage i ret meget, skulle presse mig selv til til at være sammen med familien. Heller ikke kreative ting kunne lokke mig, hvilket altid har været en stor del af min hverdag. Alle gamle stresssymptomer fra en tidligere sygemelding var vendt tilbage.

Jeg har nu fået energi igen, siger ikke nej til noget og fx har jeg været afsted til 5 gode ting på en uge. Været til middag med gode venner til kl 01.30, uden at være ødelagt dagene efter. Alt i alt synes jeg, det går supergodt.

Det er alle moduler, der har givet mig noget. Du giver mig andre vinkler på stress, end jeg har læst mig til før. Specielt yoga, qi gong  og at lære at være i nu’et har været godt. Jeg vil klart anbefale forløbet til andre og har allerede gjort det.

Jeg har desuden for et par uger siden besluttet at begynde forfra med modulerne, og jeg er sikker på, det giver endnu mere næste gang. Det glæder jeg mig til.

— Dorthe, 2019

Jeg valgte at tilmelde mig, fordi jeg følte, jeg stod fast. Jeg havde snakket med 2 psykologer, og jeg synes bare ikke rigtigt, at jeg fik det mærkbart bedre, og jeg var desperat for at gøre noget. Jeg havde problemer med at sove, og tanker omkring et ubehageligt forløb på min arbejdsplads blev ved med at fylde. Jeg havde meget uro i kroppen og havde brug for at få af vide, hvad jeg helt konkret kunne gøre for at få det bedre.

Jeg sover bedre nu, og jeg har lært mig selv bedre at kende. Nu er jeg i fuld gang på jobbet og er fuldt bevidst om at passe på mig selv.

Jeg har været glad for forløbet og har allerede anbefalet det til min kollega, som lige er gået ned med stress.

— Karin, 2020

Jeg fik et stresssammenbrud for tre år siden. Jeg forsøgte at passe mit fuldtidsarbejde som folkeskolelærer, men måtte give op til sidst. Efterhånden havde jeg både udviklet angst og en middelsvær depression. Jeg blev fuldtidssygemeldt i to måneder og er derfra gradvist gået op på næsten fuld tid igen.

Dit forløb er fuldt af gode ideer og en masse visdom, som jeg har suget til mig af. Jeg opfatter det som endnu en brik i min helingsproces og synes, jeg har lært rigtig meget af det. Hypnoserne er supergode! Jeg har det bare godt efter at have lyttet til sådan en – totalt fredfyldt og veltilpas. Du har virkelig fat i den lange ende med din seriøsitet, store viden, erfaring og åbenhed over for andre tænkemåder.

— Christina, 2019

Spørgsmål, jeg ofte får, inden deltagere tilmelder sig

Virker forløbet?

Mange oplever, at forløbet kan medføre en stor forandring. Mere end 200 deltagere har været med, og jeg får overvældende positive tilbagemeldinger fra de fleste. Mange nævner, at det var en rigtig god investering. Prisen svarer rundt regnet til 3 individuelle samtaler hos mig, og jeg kan på ingen mulig måde hjælpe dig lige så meget i løbet af 3 samtaler, som jeg kan i dette 10 ugers format.

Jeg yder desuden fuld garanti, fordi jeg er interesseret i glade deltagere. Så hvis forløbet – mod forventning – ikke lever op til dine forventninger, så kan du få dine penge tilbage indenfor 3 uger, efter modul 1 er begyndt.

Kan jeg tilmelde min medarbejder eller borger?

Det er også muligt for arbejdspladser eller kommuner at tilmelde deltagere. Man kan som arbejdsplads selv betale og tilmelde medarbejderen ved almindelig tilmelding her på siden, og ellers kan man kontakte mig med spørgsmål eller hvis du har brug for fakturering via EAN-faktura.

Hvad sker der, når jeg tilmelder mig?

Når du tilmelder dig, så får du en mail med adgang til introduktionen med det samme. Det er en video samt et par lydsessioner, som jeg anbefaler, at du ser og lytter til, inden vi går i gang med modul 1.

De kommende 10 uger får du hver mandag morgen adgang til et nyt modul. Hvert modul er bygget op af 4 lektioner, som du kan tage i dit eget tempo, men jeg anbefaler som udgangspunkt, at du tager en lektion om dagen fx mandag-torsdag. Herudover får du løbende adgang til ekstramateriale.

Herudover holder vi 3 livesessioner, som du kan deltage i, hvis du vil, hvor du kan stille de spørgsmål, du har til mig.

Kan jeg tilmelde mig, selvom jeg ikke er sygemeldt?

Ja, det er der er en del, der gør. Mange deltagere er sygemeldt helt eller delvist med stress og/eller angst og depression. En del deltagere arbejder dog på almindelig vis og tager forløbet for at forebygge en sygemelding og for at få generel støtte og inspiration til at få mere ro og glæde ind i livet.

Forløbet er for alle uanset årsagen til stress, og ofte er årsagerne til stress en blanding af arbejdsmæssige og private forhold. Mange har også symptomer på angst og/eller depression.

Er der en garanti?

Jeg giver en fuld tilfredshedsgaranti, hvilket betyder, at du, hvis indholdet ikke lever op til dine forventninger, kan få hele beløbet retur indenfor 3 uger, efter forløbet går igang.

Kan jeg tale med Birgitte?

Jeg er personligt tilgængelig til de 3 livesessioner, der bliver holdt i de 10 uger, som forløbet foregår. Her kan du stille de spørgsmål, som du har på mail inden eller direkte til mig. Disse livesessioner er anonyme.

Hvor lang tid tager det at blive fri af stress?

Hvor lang tid, det tager, afhænger helt af din nuværende situation, graden af dine symptomer og de ressourcer, som du har tilgængelige omkring dig samt din egen indsats i løbet af de 10 uger.

Min erfaring er, at gradvis forandring ofte er den mest holdbare. Det at finde nærvær og glæde i livet er ikke noget, der kan fikses på kort tid – det er på mange måder en livslang proces.

Min tilgang bærer præg af, at det ikke kun er et spørgsmål om at fjerne stresssymptomer men i høj grad at blive et helt menneske igen og leve et meningsfuldt og glædesfyldt liv på trods af udfordringer.

Mange tidligere deltagere har haft langvarige stresssymptomer og har været sygemeldt helt eller delvist i flere år, og mange har oplevet væsentlig bedring i både symptomer og livskvalitet.

Nogle har oplevet drastisk bedring, og nogle har oplevet, at de har fået energi og struktur, der har gjort dem i stand til at tage vigtige skridt i den rigtige retning.

Hvad hvis jeg er meget hårdt ramt af stress?

Min erfaring er, at selvom du er hårdt ramt og har været det i flere år, så kan du få det bedre. Når det så er sagt, så er det også vigtigt at erkende, at der er visse ting, vi skal lære at leve med. Forløbet handler ikke kun om at fjerne stressymptomer men i lige så høj grad om at trives i det liv, du nu engang har.

Min erfaring med stresssygemeldte samt forskningen peger på, at man kan accelerere bedringen væsentligt, hvis man engagerer sig i et målrettet struktureret program for at rehabilitere nervesystemet. Her er et onlinebaseret forløb optimalt.

Det er svært – hvis ikke umuligt – at komme ud af døren til diverse aktiviteteter, hvis man er hårdt ramt af stress, og ofte vil det være optimalt at begynde rehabiliteringen hjemmefra.

Desuden kan prisen holdes på et helt andet niveau, og du kan deltage i forløbet hjemmefra og altså uanset, hvor du bor.

Når det så er sagt, så anbefaler jeg naturligvis, at du – når du er klar til det – også deltager i aktiviteter med andre, da fællesskab, erfaringsdeling og ganske almindeligt hyggeligt samvær er vigtigt for din trivsel.

Virker det lige så godt som almindelige psykologsamtaler?

Det korte svar er: ja. På mange måder får du langt mere, end jeg kan give dig i et almindeligt samtaleforløb. Min erfaring er blevet, at jeg hjælper mennesker med stress langt bedre med mit onlineforløb end med samtaler alene.

På den anden side er psykologsamtaler og et onlineforløb 2 forskellige ting, og man kan også have brug for psykologsamtaler. Onlineforløbet kan enten stå alene eller være et supplement til almindelige psykologsamtaler, til samtaler med din læge og til samarbejde med din arbejdsplads eller evt. kommunen.

Kan jeg kombinere det med et psykologforløb eller anden behandling?

Det er helt individuelt, og du er velkommen til at henvende dig, hvis du er i tvivl om dit eget behov.

Du kan evt. vise din psykolog eller læge denne side og tale med vedkommende om, om det passer ind i dit forløb.

Tager Birgitte individuelle klienter ind?

Jeg har almindelige samtaler med klienter men tager ikke nye klienter ind pt. Jeg fører heller ikke venteliste, men når du deltager på mit stressforløb, og hvis du har brug for psykologsamtaler, så hjælper jeg gerne med at anbefale én i dit område.

Hvor længe har jeg adgang til materialet?

Du har adgang til al materialet for evigt. Så hvis du skal på ferie eller bare gerne vil vende tilbage til visse sessioner, så kan du gøre det. Du kan tage forløbet i dit eget tempo og mange vender tilbage til særlige øvelser eller meditationer igen og igen. Du kan også downloade materialet, hvis du vil.

Du får en mail hver mandag morgen med adgang til et nyt modul. Det hele ligger samlet på en hjemmeside, som er nem at finde rundt i. Du kan også downloade meditationerne, hvis du gerne vil have have dem samlet eller med på farten, hvor der ikke er internetforbindelse.

De 10 moduler bliver liggende, og det hele er dit til evigt eje. Du kan tage det i dit eget tempo og kan altid vende tilbage til øvelser og meditationer, når du vil.

Er det ikke for overvældende med et 10 ugers forløb, hvis man er stresset?

Det vil være meget forskelligt, hvor meget man, som stressramt, kan forholde sig til. Derfor er forløbet skruet sammen på en måde, så du kan tage det i det tempo, der passer til dig. Der er 10 moduler, men mange af de forskellige emner handler dybest set om de samme grundprincipper, og derfor gentager jeg samme budskab mange gange.

Du har desuden al materiale til rådighed for evigt, så der er ikke noget, du skal nå, og der er ikke noget krav om, at du tager et modul om ugen eller på særlige tidspunkter i løbet af ugen.

Hvilke metoder bygger forløbet på?

Forløbet er bygget op omkring nøje udvalgte metoder, der hjælper nervesystemet, krop og sind i balance efter alvorlig stress (samt angst og depression, som ofte opstår i kølvandet på stress).

Jeg trækker på flere års psykologfaglig erfaring med stress samt andre metoder, hvilket indbefatter:

 • Forskning i neuropsykologi og anden psykologisk forskning
 • Min faglige og personlige erfaring
 • Forskellige typer af stressreducerende bevægelse og meditation – jeg er selv uddannet qi gong-instruktør
 • Buddhistisk psykologi og praksis
 • Nyere kognitive terapier bl.a. mindfulnessbaseret kognitiv terapi og compassion fokuseret terapi
 • Naturbaseret terapi
 • Klinisk hypnose

Er det ikke indviklet, når det er online?

Alt du skal bruge (meditationer, yoga, hypnose osv.) er samlet ét sted på en brugervenlig digital platform. Filerne kan også downloades til offline brug.

Kan alle få det bedre?

Min erfaring er, at med den rette indsats kan selv alvorlig stress forbedres væsentligt på få uger, men alle situationer er forskellige. Nogle oplever en meget stor forandring, og andre oplever stor fremgang eller i hvert fald et godt skridt i den rigtige retning.

Er du stadig i tvivl om forløbet er noget for dig?

Du er altid velkommen til at ringe på 51 94 28 67 og ellers skriv til soelvstein@soelvstein.dk, og jeg kan hjælpe dig med at afklare, om forløbet er relevant for dig.