fbpx

DecemberRO + boganbefaling om det særlige forældreskab + prisnominering

I dagens podcastepisode kommer jeg ind lidt af hvert, men det handler især om det særlige forældreskab og især giver jeg en boganbefaling. Jeg har læst psykolog Anette Due Madsens bog “Uden Manual – At være forælder til et barn med særlige behov”, som jeg i den grad vil anbefale alle forældre med et særligt forældreskab at læse.

Lyt med herunder, hvor jeg kommer ind på bla:

  • Hvorfor forældre til børn med handicaps og særlige behov har brug for støtte og hjælp (se links til forskning længere nede)
  • Anettes bog “Uden manual” og nogle af de emner, hun beskriver fra en både faglig og personlig vinkel som fx. separationsprocessen mellem børn og forældre, parforholdet og sorg.
  • At jeg føler bogen er en stor og meget betydningsfuld håndrækning til alle os forældre, der kæmper en ofte meget ensom kæmp i hverdagen
  • Hvorfor jeg ikke selv arbejder med det særlige forældreskab som psykolog (endnu)
  • At det er en priviligeret position at have et særligt forældreskab, fordi det giver en særlig visdom
  • Skilmisseraterne blandt særlige forældre og at det muligvis er en myte, at vi oftere bliver skilt
  • Endnu en boganbefaling om det særlige forældreskab: Natten af Sara Gordan
  • De etiske dilemmaer i “sharenting” – når vi deler oplysninger om vores børn og forældreskab offentligt
  • At jeg har det meget dobbelt med sociale arrangementer og er såkaldt “ambivert” og lidt om, at ophavsmanden til begreberne “introvert” og “outrovert” Carl Jung ret hurtigt droppede begreberne, selvom de har overlevet til i dag.
  • Og andet godt:)

Jeg fortæller desuden også om julekalenderen DecemberRO, som nu har åben for tilmelding. Håber du – som 1200 andre – vil være med og på den måde også være med til at støtte Red Barnets arbejde, da jeg er Erhverssponsor for Red Barnet. Se mere om DecemberRO og tilmeld dig her!

Derudover nævner jeg også, at jeg er vildt beæret over at være blevet nomineret til den fornemme og fantastiske pris Ka’selle-prisen, som er en pris til selvstændige. Du kan læse mere om Ka’selle-prisen og stemme på de nominerede i de 4 seje kategorier lige her:

>>> Stem på de nominerede til Ka’selleprisen senest onsdag d. 13.11. kl. 13.00



Links til forskning i det særlige forældreskab:

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

2 kommentarer

  1. Kirsten siger:

    Tak for dit fokus på forældre til børn med særlige behov. Mine børn er i dag 23 og 25 år, men først nu forstår jeg hvorfor jeg konstant opholder mig i en stressboble. Jeg er altid tilgængelig.
    Begge mine børn har været og er udfordrede med bl.a add og angstproblematik. Deres far er fraværende, så jeg har stået med det alene.
    Dine ord hjælper og støtter mig til at se på min situation på en mere selvkærlig måde.
    Det har haft så store konsekvenser for mig at være alene om det. Selvom mine børn er voksne nu, har jeg netop erfaret at add’en ikke forsvinder og at jeg til stadighed er ekstra på mht støtte. Oplever at det kræver at jeg har “dobbelt energi” og overskud. Hvorfor jeg heller ikke rigtig har haft et voksenliv med en mand/kæreste. Sådan blev det bare!
    Mvh Kirsten

    1. Birgitte Sølvstein siger:

      Hej Kirsten
      Ja, man er altid tilgængelig, og det går ikke lige over, når børnene bliver ved med at have brug for os. Jeg tror dog, der er meget, vi kan gøre ift. at skabe pauser og nærvær, selvom omstændighederne kræver, vi hjælper vores store/voksne børn. Der vil altid være nogen, der kan hjælpe – også selvom der ikke er en far inde i billedet – og måske er det, dit “arbejdspunkt”. At lære at opsøge hjælp til dine børn. Men ved godt, det ikke er nemt eller så enkelt, som det kan virke!
      KH Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.