Her kan du skrive dig op til det nye angstforløb “Fri af Angst”

Jeg er i gang med at skabe et nyt angstforløb, som er en viderudvikling af mit populære forløb “Selvhjælp til Angst”, som mere end 1200 har deltaget i siden 2018. “Fri af Angst” er den foreløbige arbejdstitel på forløbet – måske ender det med at hedde noget andet.

Forløbet er et enkelt forløb på 10 korte lektioner. Du får essentielle strategier og øvelser til at håndtere angst i hverdagen, så du kan udvide din komfortzone og håndtere og reducere angst.

OBS! Selvhjælp til Angst kan ikke længere købes.

Forløbet “Selvhjælp til Angst”, som er beskrevet herunder, erstattes med et nyt og opdateret forløb i begyndelsen af 2024. Skriv dig op på interesselisten herover for at få besked, når det nye forløb er klar.


Oplever du, at angst gør visse situationer umulige eller svære at være i?

Eller oplever du:

 • angstfyldte tanker, der kommer ud af kontrol?
 • problemer med at sove pga. angst?
 • angst i kroppen, f.eks. uro, hjertebanken, svimmelhed og ubehag?

Måske har du bebrejdet dig selv for, at du har angst. Hvorfor kan det ikke bare gå væk?

Sandheden er, at angst er en kæmpe udfordring. Du kan have masser af indsigt og ressourcer og stadig kæmpe med angst – og det kan være opslidende og medføre håbløshed.

Selvhjælpsforløb – lær at håndtere angst (og over tid fjerne angst)

Det ville være rart, hvis vi kunne fjerne angst med et snuptag. Angst kan faktisk forsvinde nærmest fra den ene dag til den anden, men ofte tager det tid og tålmodighed.

Hvis det var nemt, ville du og mange andre jo ikke kæmpe med angst!

Måske er det dit livs udfordring. Det har i hvert fald været min. Du skal selv gå vejen, men det hjælper at have en guide med på turen. Derfor har jeg lavet dette selvhjælpsforløb, som mere end 1200 deltagere allerede har brugt som en hjælp på vejen ud af angst.

Læs mere om forløbet herunder og giv dig selv den gave, det er, at kunne leve et liv med mere frihed, nærvær og glæde.


Selvhjælp til Angst er til dig, der:

 • Kæmper med enhver form for angst.
 • Er indstillet på at gøre noget selv og er åben overfor en helhedsorienteret tilgang.
 • Er træt af angst og villig til at tage kampen op for at få dit liv tilbage.
 • Gerne vil have enkle praktiske øvelser og viden af høj kvalitet.
 • Gerne vil lære af en psykolog, der har personlig erfaring med, hvordan angst føles.
 • Evt. går hos en psykolog eller læge men gerne selv vil gøre noget yderligere.*

* kontakt mig på kontakt@soelvstein.dk eller tal med din læge eller psykolog, hvis du er i tvivl, om forløbet er det rette for dig.

Enkelt men ikke overfladisk

Selvhjælp til Angst er et enkelt forløb, som er nemt at gå til, men det er ikke en overfladisk løsning. Du får grundig viden om angst og øvelser, der ikke bare dæmper angst i øjeblikket – men lærer dig at hive angst op ved roden over tid.

Det siger andre deltagere om Selvhjælp til Angst

Det har givet mig redskaber og information om, hvorfor angst opstår og får påtrængende tanker. Det er ikke en del af mit liv, og jeg er super taknemmelig. Jeg troede ikke, at man via simple metoder at man kunne ændre så meget.

Anders 2022

Jeg har ikke symptomer på angst længere og har det generelt bedre, fordi jeg har taget dine lektioner til mig. Meditation har klart være den metode, der gav bedst resultat og dyrker det stadigvæk primært om aftenen, inden jeg går i seng.

Signe 2022

Jeg nyder at lytte til dig og din rolige stemme. Jeg er glad for de værktøjer jeg får at arbejde med og som jeg bruger i mange tilfælde på mit arbejde.

Lone 2022

Forløbet blev min redningsplanke i en meget svær periode. Jeg følte mig støttet og forstået som aldrig før, så af hjertet tak❤️

Birgitte 2022

Jeg har fået langt større forståelse for, hvad det er der sker i min krop og i mit hoved. Jeg er ikke så bange for angsten længere – er virkeligt godt forløb med noget til både hjerne og krop.

Morten 2022

Jeg har fået mange gode redskaber, jeg kan bruge og bruger hver dag.

Jeg har tidligere gået hos en psykolog, men desværre en psykolog som ikke kendte nok til angst. Derfor anbefaler jeg dit forløb til andre med angst,

Anna 2022

Det var enormt rart at høre din egen historie, fordi det får dig til at træde tydeligere frem som menneske. Det har været et spændende og givende forløb.

Signe 2022

“Selvhjælp til Angst” har givet mig håb og drømme om fremtiden tilbage. Jeg har indset, at tanker ikke er virkelighed, og at de ikke behøver at være en del af mig.
Jeg vil anbefale forløbet til alle, der har tendens til angst og for mange tanker.

Signe 2021

Hjælp til håndtering af angst i det virkelige liv, når du har allermest brug for det

Selvhjælp til Angst er et forløb på 10 lydlektioner (+ ekstra materiale), som du får adgang til med det samme, når du tilmelder dig.

Du får vigtig viden om angst og lærer at håndtere angst i krop og sind med viden, praktiske øvelser og meditationer. Jeg har lavet de 10 lektioner på lyd, for jeg ved, hvor vigtigt det er at have hjælpen lige ved hånden.

Hver lektion tager omkring 30 minutter. Jeg anbefaler, du tager lektionerne over ca. 3 uger, men du bestemmer selv tempoet.

Jeg anbefaler, at du tager de 10 lektioner i rækkefølge og lytter til en enkelt session om dagen og holder et par dages pause, før du går videre til en ny.

Enkelte deltagere har dog lyttet til det hele på en weekend og har fået stor hjælp af forløbet på den måde – så alle er forskellige!


Evidensbaserede metoder kombineret med erfaring

Selvhjælp til Angst er baseret på evidensbaserede metoder, der har en dokumenteret effekt på angst. Forløbet bruger især metoder fra:

– MSC (Mindful Self Compassion)
– ACT (Acceptance & Commitment Therapy)
– ISTDP (Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy)

Derudover trækker jeg på yogatraditionen og faglige samt personlige erfaringer med angst gennem mange år.

Hvilke typer af angst kan forløbet hjælpe med?

Angst kommer i mange former og grader. Forløbet kan hjælpe med både let, middel og svær angst, og det kan som udgangspunkt hjælpe med de fleste typer af angst som f.eks:

 • Panikangst
 • Social angst
 • Helbredsangst
 • Generaliseret angst
 • Angst som følge af stress eller traumer
 • Specifikke fobier (angst for at flyve eller andet)
 • Tendens til bekymring
 • Angst der primært mærkes i kroppen

Bemærk: Der er tale om et selvhjælpsforløb. For nogle vil der være behov for behandling eller anden hjælp. Tal evt. med din læge eller psykolog, hvis du er i tvivl. Ved svær OCD eller en grad af angst, der er meget overvældende, vil jeg anbefale dig at opsøge læge eller psykolog.


Det får du, når du tilmelder dig:

 • Et enkelt og struktureret forløb på 10 lydlektioner + ekstramateriale. Du bestemmer selv tempoet – indholdet er dit til evigt eje.
 • De 10 lydlektioner varer typisk 20-30 minutter og indeholder praktiske øvelser og/eller meditationer.
 • Ekstramateriale (klik her og se, hvad ekstramaterialet består af).
 • Tilfredshedsgaranti. Er du mod forventning ikke tilfreds, kan du få dine penge retur i op til 10 dage efter køb.
 • Et forløb, der er nemt at bruge. Det hele ligger på en overskuelig digital platform, som du kan tilgå fra både computer og via app på mobil eller tablet.
 • Fuld anonymitet. Dine personlige data beskyttes.
 • Indhold, der er tilgængeligt med det samme. Tilmeld dig nu, og du er i gang.

Hvem er jeg – og hvorfor har jeg lavet et selvhjælpsforløb til dig med angst?

Jeg er autoriseret psykolog og er uddannet ved Københavns Universitet samt UBC i Vancouver i Canada i 2008. Mit speciale er stress og angst, og jeg er vært på den landskendte podcast “Psykologen i Øret”. Jeg har lavet flere populære onlineforløb – mere end 1200 har indtil videre deltaget i Selvhjælp til Angst.

Angst er et stigende problem og har store personlige og samfundsmæssige konsekvenser.

Min primære motivation for at skabe et selvhjælpsforløb til angst var, at jeg selv har oplevet invaliderende angst. Først som stor teenager og senere som voksen. Jeg har forståelse for, hvor svært og ubehageligt det er at håndtere angst.

Det ville være urealistisk at påstå, at mit forløb med garanti kan fjerne din angst med det samme og for evigt. Det vigtigste er i første omgang, at du får din frihed og glæde tilbage. Så du ikke bare skal overleve, men så du kan nyde dit liv og gøre de ting, du har lyst til og brug for at gøre.

Det har været vigtigt for mig at skabe et forløb, hvor jeg formidler viden og praktiske teknikker på en realistisk måde og i øjenhøjde fra menneske til menneske.

Du får (evig) adgang til følgende 10 lydlektioner:

1) Du er ikke angst – men hvem er du så?

2) Nøglen til det hele

3) Vigtig viden om angst

4) Tal til din krop og dit hjerte

5) Ro i nervesystemet: Havåndedrættet

6) Frihed fra tanker – Den forgiftede papegøje

7) Hjerteøvelsen – giv og få ro

8) Dine skridt ud af angsten og ind i livet

9) Nærværets sværd – stærk angst

10) Yoga nidra – heling af angst


Ekstramateriale – du får 4 ekstra lydlektioner:

 1. En guide til sammenhængen mellem stress, depression og angst – og hvor du skal begynde, hvis du er ramt af det hele.
 2. En guide der giver dig indblik i årsagerne til angst.
 3. Information om forskellige typer af angst, og hvad du især skal være opmærksom på.
 4. En lydfil hvor jeg fortæller om mine personlige erfaringer med angst.

Her er svar på de oftest stillede spørgsmål:

 • Det korte svar er: Nej, ikke altid.  Min erfaring er, at et onlineforløb kan være en kæmpe hjælp. Og i visse tilfælde er det langt mere effektivt end psykologsamtaler.  Hvad der vil hjælpe dig bedst, kommer helt an på, hvor du er i din proces. En del af mine deltagere har enten gået eller går stadig til psykolog og tager forløbet ved siden af. Andre tager forløbet som det første og eneste.
 • Jeg kan så godt som garantere, at du vil lære noget nyt og få friske vinkler på, hvordan du bliver fri af angst – uanset hvad du har prøvet indtil videre. En del psykologer tager endda forløbet som faglig inspiration, og her hører jeg tit tilbage, at øvelserne er originale og anderledes og derfor giver noget nyt. Evnen til at være bevidst nærværende (mindfulness) er én af grundstenene i forløbet men langt fra den eneste vigtige evne, du træner. Og så er der desuden tilfredshedsgaranti på forløbet, så hvis du ikke er fuldt ud tilfreds, så kan du benytte dig af den. Du kan afprøve forløbet i 10 dage, så du har alt at vinde 🙂
 • Alle typer af angst. Mange deltagere, der lider af sygdomsangst, social angst, generaliseret angst, panikangst og angst som følge af traumer, har især været glade for forløbet. Principperne er dog universelle og deltagere med fx specifikke fobier kan også havde glæde af øvelserne. I én af forløbets ekstralektioner fortæller jeg om specifikke typer af angst, og her kommer jeg ind på, hvornår der kan være brug for behandling eller anden hjælp.
 • Ja, det er 100% anonymt. Jeg bruger ikke Facebookgrupper, og dine oplysninger er sikret. Jeg har databehandleraftaler med alle de løsninger, jeg bruger. Jeg bruger kun systemer, der lever op til lovgivningen på området (og så er jeg jo desuden psykolog og underlagt tavshedspligt).
 • Jeg har gjort meget ud af at strukturere forløbet på en måde, der er inspirerende og lærerig nok til, at du ikke går i stå. Jeg ved jo godt, hvor svært det er at få nye vaner og holde sig til ilden. Du skal selvfølgelig være motiveret og gøre din del af arbejdet, men jeg er med dig hele vejen. Du har desuden adgang til materialet for evigt, så du kan altid vende tilbage til indholdet og øvelserne.
 • Når du tilmelder dig, får du tilsendt en mail med adgang med det samme. Dit materiale ligger samlet på en overskuelig måde i et digitalt space, og du kan også tilgå indholdet via en app, hvis du hellere vil det. Materialet består af lydsessioner, der typisk varer 20-30 minutter, og som indeholder en praktisk øvelse. Det kan fx være spørgsmål, du skal svare på, en meditation eller anden praktisk øvelse. Hvis du har problemer, kan du altid sende os en mail, og vi står klar til at hjælpe:)
 • Hvis du oplever både stress, angst og depression, er du mere reglen end undtagelsen. Det er der mange, der gør! Angst medfører ofte håbløshed. Stress medfører ofte udmattelse og angst. Depression medfører ofte angst. Der er mange overlap mellem de 3 tilstande, og du kan sagtens deltage, selvom du også er ramt af stress eller depression. Husk også, at forløbet har en tilfredshedsgaranti. Du kan altid prøve det af og få dine penge refunderet i op til 10 dage efter, hvis det viser sig ikke at ramme plet ift. der, hvor du er lige nu.
 • Forløbet består af 10 lydlektioner, der tager i gennemsnit 30 minutter at gennemgøre – nogle lidt mindre og nogle mere. Jeg anbefaler, at du holder et par dages pause mellem hver lektion og bruger omkring 3 uger på forløbet. Men dette er kun vejledende – du kan tage det i det tempo, du føler, passer.
 • Hjemme hos dig selv eller, hvor det passer dig. Det hele foregår online via sessioner på lyd og kræver blot en computer, tablet eller smartphone samt internetforbindelse. Alle lektioner er samlet ét sted på en brugervenlig digital platform. Filerne kan også downloades til offline brug. Du tilmelder dig og får med det samme tilsendt en mail med adgang til alle 10 lydlektioner samt ekstramateriale.
 • Det afhænger af din situation. Nogle tager forløbet sideløbende med et psykologforløb. Du kan evt. spørge din psykolog eller terapeut, hvis du er i tvivl. Mange tager forløbet uden at få andet hjælp. I forløbet fortæller jeg løbende, hvordan du afgør, om du har brug for yderligere hjælp.
 • Jeg yder fuld tilfredshedsgaranti. Lever indholdet ikke op til dine forventninger kan du få dine penge retur i op til 10 dage efter tilmelding.
 • Dette forløb er et selvhjælpsforløb, du tager på egen hånd. Derfor er det også muligt at holde prisen på et lavt niveau, hvor de fleste kan være med. Derfor er der ikke adgang til personlig sparring. Du kan dog altid sende mig en mail, hvis du har spørgsmål. 

Det siger andre deltagere om Selvhjælp til Angst

Den største forandring har været at få viden om, at den del af mig, som skaber angst, er en meget sårbar og bange del af mig, som egentlig bare vil beskytte mig.

Tidligere har jeg i den grad forsøgt at ignorerer den og mit største ønske var at komme af med den. Jeg oplever nu, at jeg har masser af kærlighed og en kæmpe omsorg for den del af mig, der oplever angst.

Angsten havde gradvis gjort min verden meget lille, men med ny viden, om at den bedste måde at regulerer nervesystemet på er i kontakt med andre mennesker, har gjort en kæmpe forskel. Jeg har genoptaget kontakten med mine venner, som jeg ellers havde sat på pause.

Jeg vil uden undtagelse anbefale det til alle, der oplever angst. Tak for et helt fantastisk forløb og for at dele dine egne erfaringer. Jeg er vildt imponeret af din viden, og jeg er endnu mere imponeret og fuld af beundring for dine evner til at formidle et stof, som kan være kompleks. Du udtrykker dig kort og præcis og gør stoffet tilgængeligt for alle, det er virkelig en helt unik evne. Jeg har med det her forløb fået meget, meget mere end jeg nogen sinde havde forestillet mig, da jeg købte det.

Heidi 2022

Jeg har oplevet store forandringer og har fået indsigt i angstens væsen, hvilket gør mig i stand til at være med angsten på en helt anden måde. Jeg har fået meget mere ro indeni.

Jeg har altid været på vej væk fra ubehaget indeni. Nu er jeg ved at lære en helt anden måde at rumme og være med angsten. Det er helt vildt.

Jeg er blevet klar over, at angst har fyldt meget i mit liv. Som om, jeg har været spærret inde i et fængsel af angst og uhensigtsmæssige tanker og følelser. Jeg har fået håb, tro og mod på, at jeg kan for at komme til roden af problemerne, Jeg er dig inderligt taknemlig.

Ditte 2022

Allerførst TUSIND TAK for et super brugbart og helt fantastisk angstforløb. Jeg fik voldsom angst i forbindelse med kæmpe stresskollaps.

Jeg har svært ved gode råd fra både professionelle og andre, når de ikke selv har prøvet angst. En helt afgørende faktor for mig var, at du har prøvet det.

Jeg er blevet mere omsorgsfuld og accepterende overfor mig selv. Selvom jeg stadig er på en rejse med at leve med angsten, så har jeg fået en masse gode og brugbare redskaber. Jeg vil klart anbefale forløbet til andre.

Anne Mette 2022

Selvom jeg har gennemført forløbet og lavet opgaverne på mindre end en uge, har forandringerne været fantastiske. Intet mindre. Meget intenst og med kæmpe effekt.

Jeg har virkelig lært meget om mine oplevelser og forståelsen af dem. Jeg elsker havåndedrættet og meditationen er blevet en daglig ting. Yoga Nidra-øvelsen blev for alvor vendepunktet for mig, og alt faldt på plads!

Bo 2022

Jeg har fået ro i kroppen, og jeg har opdaget, at selv små ændringer i daglige rutiner kan gøre en kæmpe forskel for både krop og sind.
Det har været det bedste, jeg har gjort for mig selv efter en periode med for højt arbejdspres og sorg efter flere tab. Du er ikke fordømmende og presser ikke en bestemt tilgang ned over hovedet.

Din måde at forklare tingene på er ukomplicerede, og kombinationen af øvelser og lektioner er perfekt.
For mig har forløbet været en “game changer”. Jeg var skeptisk om et onlineforløb kunne gøre noget godt, og jeg må bare sige, at det er bedre end den psykolog, jeg går hos nu, fordi du kommer hele vejen rundt med både øvelser og inputs.

Kirsten 2022

Den største forandring, jeg har oplevet med forløbet er, at jeg ikke længere reagerer på de tanker, som før ville fremkalde angst.
Jeg vidste godt rationelt set, at bevidst nærvær kan reducere angst, men jeg har aldrig haft held med at gøre det i praksis og forstå det på et dybere plan. Jeg husker nu dagligt at fokusere på mit åndedræt og være bevidst nærværende.
Jeg vil anbefale forløbet til andre, der oplever angst og er klar på at prøve en ny tilgang. Dit fokus på at bringe ro i kroppen og bruge bevidst nærvær har været så givende, og så er du god til at forklare angsten og angstens mekanismer, så man virkelig forstår det.

Malene 2021