fbpx

Nadja Vienberg om stress, spisning og vægttab på en sund og selvkærlig måde

Jeg har været på besøg hos den dygtige Nadja Vienberg, og jeg har glædet mig til at dele dette interview med jer derude. Nadja Vienberg er klinisk diætist, underviser, podcaster og forfatter, og hun arbejder især med tanker og vaner omkring mad, som hæmmer os i at have et afslappet og naturligt forhold til mad og til kroppen.

Mange kæmper med et forstyrret forhold til spisning og lavt selvværd omkring krop og udseende. Selvom det er relativt få, der lider af en alvorlig spiseforstyrrelse, er der mange, der kæmper med vores forhold til mad og dermed forholdet til os selv. Og hvad gør vi, når vi kæmper med vægten? Dropper vi kampen og accepter kroppen, som den er, eller er det ok at ville smide de ekstra kilo?

Lyt med til denne snak, hvor vi kommer ind på:

  • Nadjas rejse hen mod at beskæftige sig med mad og spisning, og hvordan vigtige voksnes udtalelser om hendes krop som barn havde alvorlige konsekvenser.
  • Om en brystoperation og om at få fjernet implantaterne igen – og hvad Nadja lovede sin krop efter det – og om at tilgive sig selv ikke at have behandlet kroppen kærligt.
  • Hvordan stress og spisning hører sammen, og hvorfor slankekure ikke virker.
  • Hvorfor det ikke kan anbefales, at man vejer sig hver morgen og hvad der skete, da Nadja nåede sit mål på 47 kg.
  • Om det vægtcentrerede paradigme vs. vægtneutral sundhed, hvor vi respekterer kroppen, som den er. Og hvad man gør, hvis man stadig gerne vil tabe sig.
  • Birgittes kamp med de relativt få men ikke desto mindre genstridige ekstra kilo og behovet for en ny tilgang til vægttab
  • Hvad man gør, hvis man gerne vil tabe sig men på en sund og selvkærlig måde
  • Og andre spændende ting.


Jeg kan i høj grad anbefale dig at lytte til Nadjas podcast “Du Burde ingenting”, som jeg selv også gæstede for nylig. Du finder den her. Du kan læse mere om Nadja og hendes arbejde her på hendes hjemmeside, og du finder hende også på Instagram.

Håber du blev inspireret og at du hørte noget her, du kan bruge!

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.