Spørgsmål til RO

Spørgsmål til RO

Jeg har lavet en liste med de 15 oftest stillede spørgsmål om RO, der er landet hos mig. Du finder listen herunder – måske du også kan finde svar på dine spørgsmål.

1) Hvor lang tid skal jeg bruge på RO hver uge?

Du får tilsendt et nyt modul hver mandag morgen. Her får du hjælp til at planlægge, hvornår du bruger tid på forløbet, og hvor meget tid, du afsætter.

En tommelfingerregel er, at du skal bruge omkring 3 timer om ugen. Måske lidt mere i begyndelsen og mindre senere. Der er dog meget stor fleksibilitet i, hvor lang tid, du kan bruge på forløbet.

Og til dig der ikke kan overskue ret meget, har jeg lavet et “fokusspor” med enkelte øvelser, du kan bruge, indtil du får mere ro og fokus og kan tage mere ind. 
 

2) Skal jeg møde op til en bestemt tid? Hvad hvis jeg skal på ferie?

Det eneste, der tidsmæssigt ligger fast, er livesessionerne, hvor jeg svarer på spørgsmål, men du kan se optagelserne, hvis du ikke kan deltage live og kan også stille spørgsmål på andre tidspunkter. Du kan deltage i så mange eller få livesessioner, du har lyst til eller helt vælge dem fra.

Livesessionerne er ikke en essentiel del af forløbet. Kernen af RO er modulerne, der består af videolektioner + øvelser i mind/body-biblioteket, du selv kan planlægge og bruge i det daglige, når det passer dig. Når det så er sagt, så er mange er glade for livesessionerne. Du kan se alle datoer og tidspunkter for livesessioner her. 

Hvis du skal på ferie, holder pauser eller bruger længere tid end de 8 uger, betyder det ikke noget for dit udbytte af forløbet. Du har adgang til materialet for evigt, og mange bruger længere tid på at komme igennem materialet end de 8 uger.

3) Jeg arbejder og er ikke sygemeldt. Skal man være sygemeldt med stress for at få noget ud af RO?

Nej, du behøver ikke være sygemeldt.

Nogle er sygemeldt, men mange andre arbejder på fuld- eller deltid. Nogle er ikke sygemeldt fra et job men er i et forløb med kommunen, går hjemme eller er selvstændige. Andre igen er på vej væk fra arbejdsmarkedet eller er på barsel.
 

4) Min stress skyldes primært en privat situation, der ikke bare kan ændres. Kan RO hjælpe, hvis min stress ikke er arbejdsrelateret stress?

Det har ikke noget betydning, hvad din stresstilstand skyldes.

For nogle er det primært arbejdsrelateret, f.eks. på grund af et for stort arbejdspres for længe, omstruktureringer eller dårligt arbejdsmiljø. For andre er det en reaktion, der kommer i kølvandet på store belastninger på privatfronten – skilsmisse, alvorligt syge eller krævende børn eller andre pårørende, en flytning eller andet.

For mange er det en kombination af begge dele, og for mange har corona også været en hård tid, som vi stadig mærker følgerne af i krop og sind.
 

5) Jeg er i tvivl om, om jeg kan overkomme det. Kan jeg overskue indholdet og gennemføre?

Jeg har gjort meget ud af at strukturere forløbet på en måde, der er inspirerende og lærerig nok til, at du ikke går i stå. Jeg ved jo godt, hvor svært det er at få nye vaner og holde sig til ilden.

Du skal selvfølgelig være motiveret og gøre din del af arbejdet, men jeg er med dig hele vejen.

Du har desuden altid adgang til materialet, så du kan sagtens holde pause eller tage på ferie og lade det ligge i en periode. Der er også et fokusspor til dig, der ikke har ret megen tid eller energi, hvor du kan nøjes med en enkelt lektion plus en øvelse hver uge.
 

6) Hvad hvis jeg også oplever angst eller depression? Er RO stadig relevant?

Hvis du oplever både stress, angst og depression, så er du mere reglen end undtagelsen.

Nogle gange kommer angst som følge af stress, og andre gange kan det være en angstproblematik, du også havde før, du blev ramt af stress. Langvarig stress medfører helt naturligt symptomer på depression – fordi man bliver håbløs og udmattet.

Vi kommer ind på angst og depression undervejs i forløbet, og størstedelen af de øvelser, vi bruger, er effektive både ved stress, angst og depression. 
 

7) Virker et onlineforløb mod stress. Er det ikke bedre at gå til psykolog?

Min erfaring og mine evalueringer lige efter og nogle måneder efter mine tidligere stressforløb tyder på, at et onlineforløb kan være overraskende effektivt og forandrende. Lige som evalueringerne på mine stressforløb de sidste 4 år, peger forskning i lignende forløb på det samme.

Når det så er sagt, så kommer det helt an på, hvor du er i din proces, og hvad du har mest brug for. Nogle deltagere har enten gået eller går stadig til psykolog og tager forløbet ved siden af. Hvis du er i tvivl om, hvor vidt det er en god idé at kombinere, anbefaler jeg, at du spørger din psykolog, læge eller behandler.
 

8) Kan jeg lære noget nyt, hvis jeg allerede har arbejdet meget med mig selv og kender til f.eks. mindfulness?

Jeg kan så godt som garantere, at du vil lære noget nyt og få friske vinkler på, hvordan du kommer ud af stress – uanset hvad du har prøvet indtil videre. Evnen til at være bevidst nærværende (mindfulness) er én af grundstenene i forløbet men langt fra den eneste vigtige evne, du træner.

Desuden er der tilfredshedsgaranti på forløbet, så hvis du ikke er fuldt ud tilfreds, så kan du benytte dig af den. Du kan deltage de første 2 uger og få hele beløbet refunderet. Så du har alt at vinde.
 

9) Jeg er ikke på arbejdsmarkedet – jeg har selv valgt at gå tidligt på pension. Er dit forløb også for os, der ikke er på arbejdsmarkedet?

Ja da. RO er for alle, der gerne vil have mere ro, glæde og nærvær ind i hverdagen – uanset hvad hverdagen så består af. Faktisk er en del af de tidligere deltagere på forløbet enten gået på pension, hjemmegående eller arbejder på deltid.
 

10) Hvad er forskellen på RO og dit tidligere stressforløb Vejen Hjem? Får man noget ud af at deltage, hvis man allerede har deltaget på Vejen Hjem?

RO er et helt nyt forløb, og der er ikke noget materiale, der går igen. På forårsholdet var omkring 50 tidligere deltagere fra Vejen Hjem med på RO. Alle var glade for forløbet og havde en oplevelse af at få stort udbytte.

Når det er sagt, er der naturligvis visse principper og øvelser, der går igen. Men efter at have haft mere end 700 deltagere gennem “Vejen Hjem” i de seneste 4 år, har jeg forbedret strukturen og mange praktiske detaljer, bl.a. har jeg gjort lektionerne mere enkle.

RO er derfor baseret på min erfaring fra Vejen Hjem og er derfor mere gennemarbejdet. Og så har jeg valgt at have flere livesessioner og praktiske øvelser med på RO.

11) Er det anonymt? Kommer man i kontakt med andre på forløbet?

Ja, det er 100% anonymt. Jeg bruger ikke Facebookgrupper, og dine oplysninger er sikret. Jeg bruger kun systemer, der lever op til lovgivningen på området (og så er jeg jo desuden psykolog og underlagt tavshedspligt).

Jeg er stor tilhænger af grupper og deling af erfaring, så vi har livesessioner undervejs. Her kan du stille spørgmål, og vi laver øvelser sammen. Du bestemmer helt selv, om du deltager på livesessionerne.

12) Jeg har aldrig taget et onlineforløb før – jeg ved ikke om jeg kan få teknikken til at fungere.

Det er nemt og ligetil, og har du problemer, kan du også få teknisk assistance.

Når du tilmelder dig, får du tilsendt en mail med et brugernavn og en adgangkode. Det bruger du til at logge dig ind på en lukket hjemmeside, hvor alt dit materiale ligger. Du kan også vælge at bruge en app, hvis du hellere vil det. I en tidligere mail fik du en video med en guidet tur på platformen – du kan se den her og få et overblik over, hvordan det hele er bygget op, både på computer og mobil.

13) Kan jeg komme til at tale med Birgitte?

Du har adgang til min personlige sparring over telefon, hvis du har brug for det i de 8 uger, forløbet varer.  Du kan også altid sende mig spørgsmål, som jeg svarer på i livesessionerne. 

4) Hvad hvis jeg ikke har selvdisciplin eller energi nok til at fuldføre øvelserne? Jeg er bange for, at pengene er spildte, hvis jeg falder fra.

Mine tidligere forløb har haft en meget høj gennemførelsesprocent (omkring 90% hvilket er meget højt sammenlignet med lignende forløb). Det tror jeg er fordi, jeg ved, at mit forløb ikke kun handler om at give dig viden og værktøjer – men først og fremmest handler om at rokke ved dine daglige vaner og dine antagelser om, hvem du er, og hvad du kan.

Jeg har gjort mig umage med at skabe et forløb, der forhåbentligt er så inspirerende og giver en umiddelbar effekt på en måde, så du slet ikke kan lade være med at gennemføre. Og desuden står jeg altid klar til at holde dig i hånden og hjælpe dig op på hesten igen, hvis du for alvor falder af den og har brug for en hestesko.

15) Hvor længe har jeg materialet?

Du har alt materialet til evigt eje. Det vil sige hele mind/body biblioteket (yoga, qi gong, meditationer og afspændinger) samt alle moduler og ekstramaterialet. Derfor kan du holde pause, tage på ferie og vende tilbage, når det passer dig. Og du kan bruge, de øvelser og meditationer, du bliver glad for igen og igen.

Jeg håber, du blev lidt klogere på, om RO er noget for dig.

Ellers er du velkommen til at tjekke forløbet ud på min hjemmeside – det gør du nemt ved at klikke her.

Hvis du kan mærke, forløbet taler til dig, kan du gå direkte til tilmelding her.

Jeg krydser fingre for, at du hopper med ombord ????????

Kærlig hilsen

Birgitte