fbpx

10 ting, jeg ved, er sande

Hvad ved vi egentligt er sandt, når det kommer til stykket?

For nogle år siden var jeg igennem en svær periode med langvarig stress og angst. Det ændrede mit syn på mange ting inkl. mit fag psykologien. Jeg følte ikke længere, at jeg kunne stå og udtale mig om noget med sikkerhed, bare fordi det var gængs viden i psykologien. Jeg havde fået en større ydmyghed overfor, hvad det vil sige at kæmpe og have det svært.

Dette medførte bla, at jeg skrev en kronik, som bl.a. omhandlede min egen angst, og den gav genlyd. På det tidspunkt var jeg ikke vandt til at skrive i det offentlige rum, og det var overvældende med al den opmærksomhed. Men jeg oplevede, hvordan andre psykologer var taknemmlige for netop det, jeg havde at sige, og det gav mig en fornemmelse af, at det også kan give andre end mig selv noget at være ærlig.

Nu er der gået nogle år. Og der er stadig ret få ting, jeg føler, jeg med sikkerhed ved er sandt. I denne podcastepisode nævner jeg 10 af dem. Tjek desuden også dette opslag på Instagram, hvor jeg for nogle dage siden spurgte ud til, hvad I med sikkerhed ved er sandt. Der kom mange gode sandheder!

 1. Kærlighed overvinder alt.
 2. Dét, vi har modstand mod, har en tendens til at blive større og endnu mere problematisk, indtil vi giver slip på det.
 3. Ting går aldrig efter planen.
 4. Livet er et mysterie, der ikke findes nogen løsning på eller vejviser til.
 5. Vi har brug for hinanden.
 6. Mange af vores problemer opstår ikke pga. det, der sker i vores liv, men pga. vores indstilling til det.
 7. Jeg skal lade være med at dømme – det kunne lige så godt være mig.
 8. Lidelse og udfordringer er måske det eneste, der for alvor kan lære os noget.
 9. Din personlighed er ikke hele dig.
 10. Jo mere vi ved, des mere ved vi, at vi ikke ved.

Links til ting der er nævnt i episoden:

Lyt herunder til andre podcastepisoder, som minder om:

Jeg håber, at du blev inspirereret.

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

2 kommentarer

 1. Gitte siger:

  Tak Birgitte.

  Det giver så god mening for mig, det du skriver.
  I en alder af 62 lærer jeg stadig meget og er dybt taknemlig for denne mulighed. Jeg har selv erfaret, at min patienter opfatter mig autentisk, når jeg slipper mig selv “løs”. Når jeg tør mærker efter indeni og stole på hvad der giver mening at sige el gøre…el blot være.
  Skønt at “blive mødt” af dig. Det er der altid brug for :-).
  Det bedste til dig.
  Kærlig hilsen Gitte

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Hej Gitte
   tusind tak – jeg tager det altid som en stor kompliment, når mennesker med mere livserfaring end jeg selv, synes det kan bruges og giver mening!
   KH Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.