I denne episode deler jeg med dig, hvad jeg læser for tiden. Jeg læser meget i perioder. Både skønlitteratur og faglitteratur. Det er heldigvis en del af mit arbejde, og jeg er efterhånden også kommet ret godt omkring i den nordiske litteratur, fordi jeg siden Corona har været med i en fantastisk læsekreds, hvor vi kun læser nyere nordisk litteratur.
I dag deler jeg med dig, hvad jeg læser lige for tiden, og så deler jeg også et par enkle opskrifter plus lidt løst og fast.
Lyt herunder og se listen af bøger samt opskrifterne lidt længere nede.
Liste over bøger, der nævnes i episoden:
Opskrift på æblefad og avocadodressing
Jeg elsker enkle opskrifter med meget få ingredienser. Her er et par af mine yndlings; æblefad og avocadodressing. Som du kan se på anvisningerne herunder, er jeg ikke typen, der bruger nøjagtige mål. Jeg bruger en opskrift mere som inspiration og smager mig så frem.
Æblefadet anrettes ved at skære ét eller flere æbler i helt tynde både. De lægges på en tallerken eller et fad. Hak nødder fint på et skærebræt og bland med sukker og kanel. Mængde efter smag og behag. Drys nøddeblandingen hen over fadet og spis enten som dessert, morgenmad eller eftermiddagsret! Du kan lave et fad eller bare en lille tallerken, som jeg har gjort herunder.
Avocadodressingen laves af 1 avocado, 2 store spiseskefulde creme fraiche (eller yoghurt naturel) en håndfuld hakket purløg samt 2 spiseskefulde citronsaft. Det hele blendes i en skål med en stavblender – smag til med salt og peber og juster de øvrige ingredienser, til du synes, dressingen har den ønskede skarphed. Dressingen kan bruges til alt muligt. Jeg elsker den til rejer, som dip og som dressing til en nudelsalat.
Kærlig hilsen