fbpx

Få en god genåbning. 4 spørgsmål til bevidst gendeltagelse i samfundet

Bevidst gendeltagelse – et begreb, jeg vil dele med dig her. Jeg faldt over begrebet i en mail fra den inspirerende psykolog Hedy Schleifer. Jeg havde den kæmpe ære at tilbringe et par dage i hendes selskab sammen med min mand for et par år siden – du kan se hendes fænomenale Ted talk her: The Power of Connection.

Workshop i bevidst gendeltagelse

Det seneste år har vi alle været revet ud af de normale og daglige rutiner. Vi har oplevet ting, som vi ikke troede, vi skulle opleve. Og i hvad der kan føles som en evighed, har vi ventet på, at samfundet ville åbne op igen sådan rigtigt. Selvom alt ikke bliver normalt med det samme, så begynder der dog at være et lys for enden af tunnellen. I takt med den begyndende og langsomme genåbning, er jeg så småt også begyndt at overveje, hvordan jeg igen vil deltage i samfundet. Meget bliver som det plejede men ikke alt.

Lige nu har vi mulighed for lige at træde et skridt tilbage og reflektere over, hvad vi har lært om os selv og vores prioriteringer. Corona har uden tvivl forandret os alle – både på godt og ondt. Så hvad ønsker vi egentlig at tage med os videre?

Denne podcastepisode handler om, hvordan du, på en bevidst måde, deltager i samfundet igen, når det gradvist åbner sig mere og mere op. Jeg stiller dig 4 spørgsmål, som du kan anvende som et slags genåbningsritual, og som minder dig om de ting, du gerne vil tage med dig fra denne helt særlige epoke i dit liv.

Lyt med herunder, hvor jeg bl.a. taler om følgende:

 • Hvordan Corona har forandret os alle
 • Nye ord i vores ordforråd – bl.a. bevidst gendeltagelse (conscious reentry)
 • Hvordan ekstroverte måske burde få vaccinen før andre
 • Hvordan introverte måske har trivedes mere i den ro, som Corona også har ført med sig
 • 4 spørgsmål til dig, som kan hjælpe med at finde ud af, hvad du ønsker at tage med dig
 • Hvordan jeg selv vil deltage mere bevidst i samfundet

De 4 spørgsmål til bevidst gendeltagelse:

 1. Hvad har der været mindre af under Corona, som jeg har savnet? Hvor meget af det har jeg brug for, og hvor meget af det vil jeg tilføje igen?
 2. Hvad har der været mindre af under Corona, som jeg ikke har savnet, og er der noget, jeg vælger fra eller vil have mindre af fremover?
 3. Hvad har jeg gjort under Corona, som har været godt for mig, og som jeg vil blive ved med at gøre?
 4. Hvem har jeg især savnet under Corona, hvem skal jeg især bruge tid sammen med fremover og hvordan?

Hvis du kunne lide denne podcastepisode, så læs og lyt også til følgende:

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

2 kommentarer

 1. Cecilie siger:

  Kære Birgitte,
  På min liste over nye gode vaner under nedlukningen står dine Podcasts på førstepladsen! De har både givet mig ro, indsigt, refleksion på lange traveture og inspiration til nye spor i livet. Tak for dig og for så generøst at dele med alle os andre over en dejlig virtuel kop te. Mange hilsner Cecilie

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Kære Cecilie

   Tusind tak for dine ord – hvor er det godt at høre!

   KH Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.