Jeg er online psykolog – det vil sige, jeg har en online praksis og kan tale med dig uanset hvor du bor i ind- eller udland.

Ring på 51 94 28 67 eller skriv til soelvstein@soelvstein.dk for at bestille en tid.

Jeg har samtaler over Psychcon, som er en nem, sikker og stabil platform.

Læs mere om min praksis og om, hvordan du bestiller tid i min praksis lige her.

Jeg har en bred erfaring med arbejder især med:

Arbejdsrelateret stress

Stress på grund af på grund af børn eller andre pårørende (Se evt. mit blogindlæg om Når børn er kilde til alvorlig stress)

Angst

Depression

Selvværd

Arbejdsliv

Eksistentielle kriser og perfektionisme.

Lige pt er der ikke lang ventetid – max et par uger.

 

Online psykolog, hvad er nu det for noget?”

Det der med online lugter måske lidt useriøst og af irriterende reklamer for ferier sydpå, der forfølger os rundt på internettet. Jeg skal i hvert fald hilse og sige, at jeg har oplevet, at en del psykologer er skeptiske overfor hele online-ideen. Inkl. mig selv! Måske fordi vi tager vores faglighed seriøst og lægger vægt på høj kvalitet og viden med tyngde fremfor overfladiske quick fixes og platte løsninger.

Jeg har var ret bekymret for, hvordan det ville blive opfattet, da jeg begyndte at blogge og arbejde online. Mest fordi, jeg egentligt ikke synes “online” siger så meget om, hvem jeg er som psykolog eller som menneske i det hele taget.

Mennesker, bevægelse, natur og bøger af papir

Jeg er ikke selv ukritisk fan af hverken internettet, sociale medier eller diverse “enheder” som mobiler, tablets og bærbare. I virkeligheden er nogle af de vigtigste ting i mit liv:

  • Ægte og nærværende ansigt-til-ansigt-kontakt til andre mennesker i mit liv uden skyggen af en skærm i nærheden
  • Fysisk aktivitet som fx yoga eller en god powerwalk
  • At opholde mig alle andre steder end online, især i naturen
  • Stilhed på alle tænkelige måder – også langt fra fra digital støj
  • At læse bøger af papir og at skrive på papir

Jeg ved at overdreven brug af internettet, computerspil, sociale medier og deslige kan være ikke bare uhensigtsmæssigt men dybt skadeligt for både børn og voksne med alvorlige mentale og fysiske konsekvenser til følge. Al forskning peger i den retning.

Jeg arbejder meget med stress og især det modsatte af stress: ro, glæde, mening, fokus, langtidsholdbar effektivitet og kreativitet. Og der er ingen tvivl om, at en meget stor del af de ting findes alle andre steder end online.

Men hvorfor i alverden går en stresspsykolog så alligevel online?

Der er desværre stadig masser af halv- eller heldårlige ting online, når det gælder det psykologfaglige område såvel som andre områder.

Jeg har selv været lamslået over nogle af de tilbud om “behandling” af fx stress, angst og depression, jeg er stødt ind i i min research af, hvad der findes online. Der er gode muligheder, men der er også ting af tvivlsom kvalitet. Det er måske ikke så kritisk, hvis produktet er tandpasta, men når det kommer til et produkt, der skal hjælpe folk på ret køl efter et alvorligt stresssammenbrud, med at håndtere svær angst eller bryde en depression, så er det vigtigt, at der findes noget ordentligt.

Det er ikke fordi jeg mener, mit arbejde er “bedre” end så mange andres, eller at man nødvendigvis skal være psykolog eller læge for at tilbyde ordentlig behandling. På ingen måde. De mennesker, der har hjulpet mig mest er alt fra ganske almindelige mennesker til forfattere, åndelige lærere, forretningsfolk og nå ja, også et par dygtige psykologer!

Når jeg alligevel er “gået online” med mit arbejde, så har det, udover ovenstående, en række vigtige årsager.

1: Det er oplagt at hjælpe mennesker med stress, angst og depression online

Min erfaring er blevet, at det klassiske format med en ugentlig samtale hos en psykolog ikke altid er så ideelt, når det kommer til alvorligt stressramte eller til mennesker med angst eller depression.

For det første kan det være en alt for stor udfordring at komme ud af døren, og desuden er der tit brug for ikke bare en ugentlig samtale med et meget struktureret program, man kan følge i de første svære men kritiske uger, hvis man er hårdt ramt af stress. Man har simpelthen brug for daglig, nogle gange time-for-time vejledning i hvordan man skal forholde sig for at få det bedre. Det kan online-formatet.

Mange med angst eller depression vil meget nemmere kunne have enten samtaler eller tage et kursus online, hvilket kan være det afgørende skridt, der gør os i stand til at få det bedre og have mod på at træde ud af døren.

Nogle mennesker er også indadvendte og for dem er tanken om at møde op hos en vildt fremmed psykolog og udbasunere deres inderste simpelthen bare for grænseoverskridende.

2: Man når mange flere – alle steder

Med online samtaler og især online kurser kan jeg nå ud til mange flere mennesker mange flere steder, end jeg ellers kunne.

Jeg har undervist rundt omkring i landet, og jeg ved, der især i provinsen kan være langt mellem psykologer med netop den ekspertise eller stil, man leder efter.

Omkostningerne ved online kurser kan også holdes nede, da det ikke kræver transport, dyre lokaler osv.. Jeg har selv taget adskillige online kurser efterhånden og jeg bliver mere og mere vild med formatet. Som mor til to små børn er det ikke realistisk for mig hverken økonomisk eller tidsmæssigt lige at tage til England eller USA for at tage et kursus med en inspirerende lærer.

Online kurser gør det muligt, og det har givet mig masser af ny viden og inspiration, som jeg meget nødig ville undvære

3: Det er på tide, at psykologer (og andre fagfolk) kommer på banen

I stedet for at være bange for at blive associeret med irriterende markedsføring og billige tricks, har jeg besluttet mig for, at det er på tide, at psykologer og andre fagfolk med gavnlig viden, kommer på banen, når det gælder digitale medier.

At vi simpelthen også har lov til at fylde noget online og at vi på den anden side ikke skal føle os for fine til det. Det kan ikke nytte noget, at vi føler os hævet over det medie eller skræmt af det, fordi teknikken er overvældende (og det kan den være, skal jeg hilse at sige).

I mine øjne er det vigtigt, at vi er til stede som fagpersoner, der hvor mennesker rent faktisk opholder sig. Og de opholder sig altså en hel del online.

Professionelt nærvær som online psykolog

Man skulle tro, at det at arbejde meget online gav en fornemmelse af at være længere væk fra de mennesker, man arbejder med og for.

Mange gange gange møder jeg ikke de mennesker, jeg kommunikerer med face to face, fordi jeg fx skriver noget, som andre så læser senere. Og dog har jeg en fornemmelse af at gøre en større forskel end jeg gjorde tidligere, fordi jeg får mails og beskeder fra alle mulige mennesker, der har taget mine online kurser, læst mine blogindlæg eller mine tirsdagsmails.

Det er faktisk lidt vildt!

online psykolog

Selvfølgelig er det at kommunikere online ikke det samme som en samtale eller undervisning ansigt-til-ansigt. Og jeg er heller ikke sikker på, at hvis jeg ikke havde haft nogle års erfaring med samtaler og undervisning, at jeg ville have samme fornemmelse af at vide, hvad stress handler om, og hvad folk har brug for.

Og selvfølgeligt kan online kommunikation eller læsning af, hvad andre har skrevet ikke erstatte almindelige samtaler. Og dog, så peger forskning på, at online samtaler virker lige så godt eller i nogle tilfælde bedre end almindelige samtaler.

Jeg er sikker på, at de, der opsøger mig online har en fornemmelse af at kende mig langt bedre, end de mennesker jeg har mødt som “almindelig” psykolog og underviser nok har. Og det er fordi, min blog giver mig mulighed for at kommunikere på en helt anden måde, end jeg ellers har kunnet.

Jeg producerer indhold til min blog på ugentligt basis, hvad end det er på skrift, lyd eller video, og jeg kommunikerer også via sociale medier. Det vil sige, at jeg over tid kan opbygge tillid og relationer og lære folk at kende. Det giver mig muligheden for at:

  • At dele relevant viden og inspiration
  • At lære mine læsere at kende
  • At vise hvem jeg er

Den “kontakt” som er så essentiel, når vi taler psykoterapi, kan sagtens være dyb og meningsfuld, selvom den foregår online. På mange måder oplever jeg, at det at være online psykolog giver mig større mulighed for det jeg kalder “professionelt nærvær”, som er noget i stil med at være til stede som menneske og fagperson på en og samme tid uden dog at være privat.

Hvordan fungerer det i praksis?

Det praktiske

Ring på tlf. 51 94 28 67 eller skriv til soelvstein (snabela)soelvstein.dk for at bestille en tid eller for at vende din situation og hva du har brug for.

Du får en mail tilsendt med et link til samtalen, du blot skal logge ind på ved samtalens start.

Pris for individiuelle samtaler: 950 kr.

Pris for individuel supervison af psykologer eller andre faggrupper: 1150 kr.

Alt det bedste herfra

birgitte-underskrift-blog

 

 

 

Hej, må jeg sende dig noget?

Få udfordringen "10 DAGE" (10 enkle øvelser til mere ro og glæde via mail) og bliv seriøst inspireret af Birgittes tirsdagsmail

Tak for tilmeldingen - du har fået en mail!