Jeg er psykolog og har en del af min praksis online – det vil sige, jeg har samtaler over video og kan tale med dig uanset hvor du bor i ind- eller udland.

Derudover har jeg flere onlinebarede forløb, som du kan læse mere om her på siden. Jeg har bla. et forløb for stressramte og et selvhjælpsforløb til angst.

Derudover har jeg også en blog og en podcast samt et nyhedsbrev tirsdagsmailen, som du kan skrive dig op til lige her: Tirsdagsmailen

Ring på 51 94 28 67 (bedst hverdage mellem 12-13 men læg ellers gerne en besked) eller skriv til soelvstein@soelvstein.dk .

Jeg har samtaler over GotoMeeting, som er en nem, sikker og stabil platform, som kan tilgås fra computer, mobil eller tablet.

 

Jeg er uddannet fra Københavns Universitet i 2008 og er autoriseret. Jeg har en bred erfaring med arbejder især med:

 • Arbejdsrelateret stress
 • Stress og krise pga. andre belastninger, fx syge børn p
 • Angst
 • Depression
 • Lavt selvværd
 • Perfektionisme
 • Håndtering af svære følelser som vrede og skam
 • Arbejdsliv
 • Eksistentielle temaer (tomhed, ensomhed, meningsløshed) og livsovergange

Du kan få tilskud fra Danmark, og i mange tilfælde vil forsikringsselskaber dække. 

Pris for individuelle samtaler (55 min): 950 kr

Pris for individuel supervision (1 time): 1100 kr.

 

 

Online psykolog, hvordan foregår det?

Dybest set er online samtaler med en psykolog præcis som almindelige psykologsamtaler – de foregår blot via en skærm. Der er selvfølgelig forskel på at møde hinanden i samme lokale og så via en skærm, men min erfaring er, at den er overraskende lille.

Der vil være visse opgaver, jeg ikke påtager mig via online samtaler. Hvis jeg vurderer, at der er behov for samtaler ved fysisk fremmøde, afklarer jeg det altid inden opstart.

Mennesker, bevægelse, natur og bøger af papir

Men…. er det ikke lidt overfladisk at arbejde online?

Det var et spørgsmål, jeg stillede mig selv, da jeg begyndte for nu et par år siden. Jeg er ikke selv ukritisk fan af hverken internettet, sociale medier eller diverse “enheder” som mobiler, tablets og bærbare. I virkeligheden er nogle af de vigtigste ting i mit liv:

 • Ægte og nærværende ansigt-til-ansigt-kontakt til andre mennesker i mit liv uden skyggen af en skærm i nærheden
 • Fysisk aktivitet som fx yoga eller en god powerwalk
 • At opholde mig alle andre steder end online, især i naturen
 • Stilhed på alle tænkelige måder – også langt fra fra digital støj
 • At læse bøger af papir og at skrive på papir

Og jeg holder meget af almindelige psykologsamtaler, almindelig undervisning og alskens offline aktiviteter. Jeg ved også at overdreven brug af internettet, computerspil, sociale medier og deslige kan være ikke bare uhensigtsmæssigt men dybt skadeligt for både børn og voksne med alvorlige mentale og fysiske konsekvenser til følge. Al forskning peger i den retning.

Men går en stresspsykolog så alligevel online?

Når jeg alligevel er “gået online” med mit arbejde, så har det, udover ovenstående, en række vigtige årsager. Her kommer et par af de vigtigste.

Det er oplagt at hjælpe mennesker med stress, angst og depression online

Min erfaring er blevet, at det klassiske format med en ugentlig samtale hos en psykolog ikke altid er så ideelt, når det kommer til alvorligt stressramte eller til mennesker med angst eller depression.

For det første kan det være en alt for stor udfordring at komme ud af døren, og desuden er der tit brug for ikke bare en ugentlig samtale med et meget struktureret program, man kan følge i de første svære men kritiske uger, hvis man er hårdt ramt af stress. Man har simpelthen brug for daglig, nogle gange time-for-time vejledning i hvordan man skal forholde sig for at få det bedre. Det kan online-formatet.

Mange med angst eller depression vil meget nemmere kunne have enten samtaler eller tage et kursus online, hvilket kan være det afgørende skridt, der gør os i stand til at få det bedre og have mod på at træde ud af døren. Nogle mennesker er også indadvendte og for dem er tanken om at møde op hos en vildt fremmed psykolog og udbasunere deres inderste simpelthen bare for grænseoverskridende.

Jeg når mange flere – alle steder

Med online samtaler og især online kurser kan jeg nå ud til mange flere mennesker mange flere steder, end jeg ellers kunne. Jeg har undervist rundt omkring i landet, og jeg ved, der især i provinsen kan være langt mellem psykologer med netop den ekspertise eller stil, man leder efter.

Omkostningerne ved online kurser kan også holdes nede, da det ikke kræver transport, dyre lokaler osv.. Jeg har selv taget adskillige online kurser efterhånden, og jeg bliver mere og mere vild med formatet.

Med min blog og min podcast når jeg også meget langt ud, og det er en stor glæde at dele ud af mine erfaringer på en måde, som så mange som muligt kan få glæde af.

Professionelt nærvær som online psykolog

Man skulle tro, at det at arbejde meget online gav en fornemmelse af at være længere væk fra de mennesker, man arbejder med og for. Men det er ikke min oplevelse. Jeg har en stærk fornemmelse af at nå folk og “røre” dem, fordi jeg hele tiden hører tilbage fra mennesker, der tager mine forløb eller lytter til min podcast. Det er en kæmpe fornøjelse og giver mening at bruge mit fag på den måde!

Jeg har efterhånden erfaret, at den “kontakt” som er så essentiel, når vi taler psykoterapi, kan sagtens være dyb og meningsfuld, selvom den foregår online enten via samtaler eller online forløb.

Kig dig omkring her på siden og kontakt mig enten på soelvstein(snabela) soelvstein.dk eller på 51 94 28 67, hvis du gerne vil have samtaler. Lige nu er min ventetid på omkring 2 uger. 

KH

birgitte-underskrift-blog

 

 

 

Er du stresset?

Få min

morgenmeditation!

Begynd din dag med fokus, ro og en klar intention. Det gør en forskel!

Tak for tilmeldingen - du har fået en mail!