Jeg er online psykolog – det vil sige, jeg har en online praksis og kan tale med dig uanset hvor du bor i ind- eller udland.

Derudover har jeg flere onlinebarede forløb, som du kan læse mere om her på siden. Jeg har bla. et forløb for stressramte og et selvhjælpsforløb til angst.

Derudover har jeg også en blog og en podcast samt et nyhedsbrev tirsdagsmailen, som du kan skrive dig op til lige her: Tirsdagsmailen

Ring på 51 94 28 67 (bedst hverdage mellem 12-13 men læg ellers gerne en besked) eller skriv til soelvstein@soelvstein.dk .

Jeg har samtaler over GotoMeeting, som er en nem, sikker og stabil platform, som kan tilgås fra computer, mobil eller tablet.

Læs mere om min praksis og om, hvordan du bestiller tid i min praksis lige her.

 

Jeg har en bred erfaring med arbejder især med:

 • Arbejdsrelateret stress
 • Stress og krise pga. andre belastninger, fx syge børn p
 • Angst
 • Depression
 • Lavt selvværd
 • Perfektionisme
 • Håndtering af svære følelser som vrede og skam
 • Arbejdsliv
 • Eksistentielle temaer (tomhed, ensomhed, meningsløshed) og livsovergange

Du kan få tilskud fra Danmark, og i mange tilfælde vil forsikringsselskaber dække. Jeg har ikke ydernummer og modtager derfor ikke henvisninger fra lægen.

Pris for individuelle samtaler (1 time): 950 kr

 

Online psykolog, hvad er det?

Dybest set er online samtaler med en psykolog præcis som almindelige psykologsamtaler – de foregår blot via en skærm. Fordelen er, at vi kan tale sammen uanset hvor i ind- eller udland du bor, og uanset, om du kan overskue at komme hjemmefra eller ej.

Der er selvfølgelig forskel på at møde hinanden i samme lokale og så via en skærm, men min erfaring er, at den er overraskende lille. Der vil være visse opgaver, jeg ikke påtager mig via online samtaler. Hvis jeg vurderer, at der er behov for samtaler ved fysisk fremmøde, afklarer jeg det altid inden opstart.

Mine online forløb er populære, og de kan ses som et kursus, man følger hjemmefra, og jeg får overvældende positive tilbagemeldinger. Her kan du lade dig inspirere og guide i dit eget tempo og i dit eget liv – det er en helt anden måde at bruge en psykolog på, og mange er glade for denne form.

Mennesker, bevægelse, natur og bøger af papir

Men…. er det ikke lidt overfladisk at arbejde online?

Det var et spørgsmål, jeg stillede mig selv, da jeg begyndte for nu et par år siden. Jeg er ikke selv ukritisk fan af hverken internettet, sociale medier eller diverse “enheder” som mobiler, tablets og bærbare. I virkeligheden er nogle af de vigtigste ting i mit liv:

 • Ægte og nærværende ansigt-til-ansigt-kontakt til andre mennesker i mit liv uden skyggen af en skærm i nærheden
 • Fysisk aktivitet som fx yoga eller en god powerwalk
 • At opholde mig alle andre steder end online, især i naturen
 • Stilhed på alle tænkelige måder – også langt fra fra digital støj
 • At læse bøger af papir og at skrive på papir

Og jeg holder meget af almindelige psykologsamtaler, almindelig undervisning og alskens offline aktiviteter. Jeg ved også at overdreven brug af internettet, computerspil, sociale medier og deslige kan være ikke bare uhensigtsmæssigt men dybt skadeligt for både børn og voksne med alvorlige mentale og fysiske konsekvenser til følge. Al forskning peger i den retning.

Jeg arbejder meget med stress og især det modsatte af stress: ro, glæde, mening, fokus, langtidsholdbar effektivitet og kreativitet. Og der er ingen tvivl om, at en meget stor del af de ting findes alle andre steder end online.

Men hvorfor i alverden går en stresspsykolog så alligevel online?

Når jeg alligevel er “gået online” med mit arbejde, så har det, udover ovenstående, en række vigtige årsager. Her kommer et par af de vigtigste.

Det er oplagt at hjælpe mennesker med stress, angst og depression online

Min erfaring er blevet, at det klassiske format med en ugentlig samtale hos en psykolog ikke altid er så ideelt, når det kommer til alvorligt stressramte eller til mennesker med angst eller depression.

For det første kan det være en alt for stor udfordring at komme ud af døren, og desuden er der tit brug for ikke bare en ugentlig samtale med et meget struktureret program, man kan følge i de første svære men kritiske uger, hvis man er hårdt ramt af stress. Man har simpelthen brug for daglig, nogle gange time-for-time vejledning i hvordan man skal forholde sig for at få det bedre. Det kan online-formatet.

Mange med angst eller depression vil meget nemmere kunne have enten samtaler eller tage et kursus online, hvilket kan være det afgørende skridt, der gør os i stand til at få det bedre og have mod på at træde ud af døren. Nogle mennesker er også indadvendte og for dem er tanken om at møde op hos en vildt fremmed psykolog og udbasunere deres inderste simpelthen bare for grænseoverskridende.

Man når mange flere – alle steder

Med online samtaler og især online kurser kan jeg nå ud til mange flere mennesker mange flere steder, end jeg ellers kunne. Jeg har undervist rundt omkring i landet, og jeg ved, der især i provinsen kan være langt mellem psykologer med netop den ekspertise eller stil, man leder efter.

Omkostningerne ved online kurser kan også holdes nede, da det ikke kræver transport, dyre lokaler osv.. Jeg har selv taget adskillige online kurser efterhånden og jeg bliver mere og mere vild med formatet.

Med min blog og min podcast når jeg også meget langt ud, og det er en stor glæde at dele ud af mine erfaringer på en måde, som så mange som muligt kan få glæde af.

Professionelt nærvær som online psykolog

Man skulle tro, at det at arbejde meget online gav en fornemmelse af at være længere væk fra de mennesker, man arbejder med og for.

Mange gange gange møder jeg ikke de mennesker, jeg kommunikerer med face to face, fordi jeg fx skriver eller laver lyd eller video, som andre så ser. Og dog har jeg en stærk fornemmelse af at nå folk og “røre” dem, fordi jeg hele tiden hører tilbage fra mennesker, der tager mine forløb eller lytter til min podcast. Det er en kæmpe fornøjelse og giver mening at bruge mit fag på den måde!

online psykolog

Selvfølgelig er det at kommunikere online ikke det samme som en samtale eller undervisning ansigt-til-ansigt. Og jeg er heller ikke sikker på, at hvis jeg ikke havde haft nogle års erfaring med samtaler og undervisning, at jeg ville have samme gode fornemmelse med folk.

Selvfølgelig kan online kommunikation eller læsning af, hvad andre har skrevet ikke erstatte almindelige samtaler. Og dog, så peger forskning på, at online samtaler virker lige så godt eller i nogle tilfælde bedre end almindelige samtaler.

Jeg har efterhånden erfaret, at den “kontakt” som er så essentiel, når vi taler psykoterapi, kan sagtens være dyb og meningsfuld, selvom den foregår online. På mange måder oplever jeg, at det at være online psykolog giver mig større mulighed for det jeg kalder “professionelt nærvær”, som er noget i stil med at være til stede som menneske og fagperson på en og samme tid uden dog at være privat.

Alt det bedste herfra

birgitte-underskrift-blog

 

 

 

Få minikurset "3 ting du skal gøre for ikke at hænge fast i stress og angst".

Tak for tilmeldingen - du har fået en mail!