fbpx

Camilla Holmgaard om mindfulness og vigtige livsvalg

De fleste har nok hørt om mindfulness, men hvordan er det lige, man får nærvær ind i hverdagen. Har du også prøvet uden held?

Mange af os har snart hørt så meget om mindfulness, at vi er ved at få pip (sådan får jeg det i hvert fald), men lyt og lær noget nyt her, som forhåbentlig kan inspirere dig til rent faktisk at komme i gang i praksis.

Én af de ting, der rørte mig i interviewet var, da Camilla fortalte om, hvordan klienter nogle gange ender med at se tilbage på et liv med fortrydelse, fordi de ikke har levet det og foretaget bevidste valg. Det er jo ikke lige det, man ønsker, men det sker nemt, hvis man ikke står af stresshamsterhjulet og lige mærker efter.

 

Mindfulness og vigtige livsvalg, der giver mere ro, glæde og nærvær

I dag skal du høre en samtale mellem Camilla Holmgaard og så mig. Camilla er en psykolog, der har masser af erfaring med mindfulness. Hun har egen praksis midt i Århus, hvor hun arbejder med børn og unge og voksne. Camilla afholder kurser i forretningudvikling for psykologer og så uddanner hun fagfolk i mindfulness for børn. Derudover afholder hun jævnligt kurser og retreats i mindfulness, og privat bor hun i Århus og er gift med Thyge og sammen har de to drenge.

Du kan læse mere om Camilla her.

 • Hvorfor Camilla blev selvstændig
 • Hvordan hun tilfældigvis (og modvilligt) fik øjnene op for mindfulness
 • Hvad mindfulness er
 • Hvorfor mindfulness ikke altid er specielt nemt eller sjovt
 • Hvordan jeg selv forsøger at bevare nærvær i min nærvær
 • At mindfulness ikke handler om ikke at have masser af tanker (og hvad det så er)
 • Om uformel og formel praksis
 • Hvad prisen for ikke at være nærværende i livet kan være
 • Om Camillas egen mindfulnesspraksis og hvor hun anbefaler, man starter
 • Hvilke vigtige valg Camilla og hendes mand har foretaget for at leve et liv i overensstemmelse med deres sande værdier
 • Og meget andet godt og spændende!

Lyt til episoden her:

Mindfulness er nemt i teorien men knap så nemt i praksis

Det er nemmere sagt end gjort at etablere en daglig mindfulnesspraksis. Det virker jo ellers enkelt, men helt ærligt… Hvis det var så nemt og taget antallet af mindfulnesskurser i betragtning, så burde vi jo være den mest nærværende befolkning på jorden.

Og det er vi så ikke lige…

Det er der i hvert fald ikke noget, der tyder på, når man kigger på vores stressniveau, forekomsten af angst og depression og hvordan vi generelt har det på indersiden.

Er du ramt af stress og vil du gerne have mere ro i krop og sind?

Så overvej, om “RO” er noget for dig. RO er skabt af Birgitte Sølvstein og er et onlinebaseret forløb til stressramte, der bringer dig fra stress til mere ro, energi og glæde. Få hjælp til at etablere gode daglige vaner og lær effektive teknikker som hypnose, helende bevægelse og meditation.

Læs mere om RO og hvad tidligere deltagere siger om forløbet her.

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

1 kommentar

 1. Rasmus siger:

  Kan filen hentes, da jeg ikke har smartphone, og gerne vil høre podcastet når jeg træner??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.