fbpx

Jane Piper om minimalisme: færre ting mere mening

“Minimalisme” er et ord, som mange måske forbinder med at skære ting væk og undvære. Men her kan du lære om minimalisme, og at det i virkeligheden handler om at få mere af det, der betyder noget og giver os livskvalitet.

Hvilke ting vi omgiver os med, og hvor mange ting vi omgiver os med, betyder mere end man lige skulle tro. Jeg har selv været på den rejse nogle år nu. Jeg (og vi – min mand har været med) har ryddet op og har skåret ind til benet, fået et helt andet overblik over vores ting og måde at bruge penge på.

Jeg er blevet inspireret af mange forskellige på min vej. En af de danskere, som jeg har været glad for at følge, er Jane Ibsen Piper. Derfor var det en stor fornøjelse at interviewe hende til min podcast, og jeg glæder mig til at dele vores snak med dig her. 

Lær om minimalisme, og hvordan du kommer i gang

Lige lidt om Jane. Jane Ibsen Piper har en baggrund som jurist og har bloggen Project Handmade, hvor hun, siden 2014, har delt tanker om minimalisme og bæredygtigt forbrug. Jane er forfatter til bøgerne Den lille guide til Opsparing og Den Lille Guide til Minimalisme. Hun bestyrer også en stor Facebookgruppe, der hedder Minimalisme og Købestop, som jeg selv har fulgt de seneste par år, og så har hun desuden podcasten Minimalisme &…, som jeg kun kan anbefale.

I samtalen kommer vi ind på:

  • Janes egen historie (bl.a. om den efterhånden berømte kartoffelskræller)
  • At minimalisme ikke kun handler om at have færre ting
  • Hvordan det påvirker os psykologisk at have for mange ting
  • At rod repræsenterer løse ender, som stresser dig
  • Forskellige typer af minimalisme (hvilken type er du?)
  • Om gæld, der stresser vs. at få penge til at gro
  • At ting godt må tage tid
  • Konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at rydde op i dit liv
  • Og andre gode ting 🙂

Lyt med her:

minimalisme

Blev du inspireret til at dykke mere ned i minimalisme?

Her har du en liste over de links, der bliver nævnt i episoden samt nogle af mine andre indlæg og podcastepisoder, du med garanti også vil blive inspireret af:

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.