fbpx

Sådan finder du styrke og robusthed i dit ophav, når du gennemlever noget svært

Ligesom vi kan nedarve traumer, nedarver vi også styrke, visdom og erfaring fra tidligere generationer. Med et fint ord, kan vi kalde det epigenetisk og psykologisk arv, men der er flere måder at anskue det på.

Hvis du er et sted i dit liv, hvor du har brug for ekstraordinær styrke og hjælp til at klare noget svært, kan du trække på ikke bare den familie, du har i dit liv nu men også på tidligere generationer. Lyder det mystisk? Lyt med her og lær, hvordan du kan gøre det i praksis, og hvorfor det er naturligt også at trække på dit ophav, når du har brug for hjælp.

Du hører om:

 • Hvad der fik mig til at tænke på, at jeg selv har brug for tidligere generationers styrke
 • Forskellen på almindelige udfordringer og livsomvæltende begivenheder
 • Landskaber, slægtsled tilbage i tiden, steder og hvorfor, de sidder i dine gener
 • At du kan tænke på, hvad du er rundet af og hvilken styrke, du har i dig
 • Epigenetisk arv og intergenerationel psykologi
 • Det smukke i, at udvikling kan løbe hen over flere generationer
 • Hvordan du i praksis trækker på dine forfædres styrke
 • Og andre gode ting.

I episoden nævner jeg Mark Wolynn bog It Did’nt Start With You, som også er oversat til dansk. Du finder den her: Du er ikke bare dig.

Hvis du blev inspireret af episoden, så tjek også disse ud:

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

4 kommentarer

 1. Bettina siger:

  Hej Birgitte
  Min mand og jeg har siddet og lytte til dig i dag. Tusind tak for alt det du siger, det giver så meget mening hos os begge. Jeg har sendt et link til vores søn på 30 år, som er i gang med at skrive en bog, som han startede på for år tilbage og nu skriver samtidig med at han er startet på forfatterskolen i kbh. Han bruger netop sine oplevelser og styrker fra sit ophav. Spørg os alle og vil lave dage hos hans bedsteforældre, hvor han optager deres samtaler om deres liv og generationer liv.
  Ej, men der er bare så spændende og jeg synes det er meget vigtigt at vide at der netop findes styrker og svagheder som vi kan bruge selv. Svagheder .. eller kriser som vores ophav har stået igennem.
  Kunne de , så kan jeg også ????????♥️
  Tak for dig og ha det godt
  Mvh et trofast lytter
  Bettina

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Hej Bettina
   Dejligt I lytter med og at det giver mening. Og hvor lyder det helt fantastisk med Forfatterskolen – sikke et nåleøje at komme igennem (jeg har altid drømt om at blive forfatter og har den dybeste respekt for den profession). Og ja netop – hvis det kunne, så kan vi også❤️
   KH Birgitte

 2. Mariann siger:

  Interessant at du tager dette op. Jeg har selv altid stærkt følt, at man “arver noget vigtigt” i adfærd fra fortidens generationer efter generationer. Det bærer jeg med i mit liv, og udvikler videre på???? Og tænk at du kom til dette lidt skjulte emne også. Men….
  Hvis ikke du sku ku, hvem sku så sku ku????????♥️????

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Hej Mariann

   Godt at høre, du kunne bruge det. Og ha ha, ja – jeg har det med at komme omkring mange emner. Og jeg har det jo på samme måde – at vi arver noget vigtigt.

   KH Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.