fbpx

Mirjam Madsen om oprydning og indretning som vej til et meningsfuldt liv (1/2)

Hvis du har det som mig, så elsker du orden og smuk indretning. Men hvis du ligner mig bare lidt, så er det med oprydning og især bevare orden nemmere sagt end gjort. Især som børnefamilie. Men er det så vigtigt? Skal vi ikke fokusere på vigtigere ting, end hvad der hænger på væggen og om der er orden i skabet?

Denne podcastepisode handler om oprydning og indretning som vejen hen mod mere energi, glæde, ro, mening og tid til det og dem, der betyder allermest. Rod påvirker os psykologisk, og det at skabe orden omkring os betyder noget for, hvordan vi har det indeni. Det kan faktisk gøre en verden til forskel.

Jeg taler med Mirjam Madsen, som er oprydningskonsulent, og det slog mig, hvor ens vores arbejde egentligt er. Der kan være meget skam forbundet med at vise vores rod, præcis som det kan være en overvindelse at gå til psykolog og tale om det, vi kæmper med på de indre planer. Det er en privat sag, som kræver store mængder tillid. Og det kan gøre en kæmpe forskel at få hjælp til processen fra en anden, der kan give os et landkort.

Ekspert i oprydning og indretning – mød Mirjam Madsen

Sidste efterår var jeg på en workshop for selvstændige, og der mødte jeg Mirjam Madsen, som er oprydningskonsulent. Da jeg mødte hende tænkte jeg med det samme, at hende kunne jeg godt tænke mig at lære noget bedre at kende og høre mere om hendes arbejde. Hendes jordbundne facon tiltalte mig og manede mine fordomme til jorden om oprydningskonsulenter, som noget kun rige kvinder i Whiskybæltet bruger.

Heldigvis ville Mirjam gerne være med her i podcasten, så nu kan I også møde hende. Vi har haft to samtaler, hvoraf denne er den første og udover det, har Mirjam hjulpet mig lidt med at rydde og og indrette i vores nye hus, så I også kan se og høre, hvordan det foregår. Du får blandt andet indblik i mit rodede tøjskab!

Mirjam har altid været optaget af hvor meget ro og orden betyder, men i 2016 tog hun det skridtet videre og tog til San Francisco for som den første dansker at blive uddannet KonMari-konsulent. KonMari-metoden er skabt af Marie Kondo, som er internationalt anerkendt oprydningsguru og forfatter til flere bøger, bla. bogen “Magisk oprydning”. Marie Kondo har været med i den populære Netflixserie “Tidying up with Marie Kondo” som jeg var helt vildt med.

Men tilbage til Mirjam. Hun er oprindeligt uddannet pædagog og projektleder og bor i Gjern uden for Århus med sin mand og 2 børn. Hun lever af at hjælpe folk med at rydde op og organisere deres liv. Hun hjælper alle mulige – unge, gamle, handicappede, syge og raske – private og folk i det offentlige og i det private erhvervsliv. Du kan læse mere om Mirjam på hendes hjemmeside og følge hende på Instagram.

Om oprydning og indretning som vejen til et meningsfuldt liv (1/2)

Denne episode er den første af to. Vi taler om Mirjams erfaringer og hvad det betyder at få ryddet op og holde orden. Og så går vi ellers i gang med at rydde op i mit hjem, og du hører lidt uddrag fra den proces. I anden episode er der gået 3 måneder. Vi er flyttet i vores nye hus, og her taler vi mere om indretning og organisering, jeg viser Mirjam rundt i huset og får hjælp til at indrette og organisere køkkenet.

Lyt med herunder, hvor du kan høre:

 • Hvordan der ser ud i mit tøjskab, inden Mirjam hjælper mig med at glædetjekke og organisere mit tøj.
 • Mirjams egen rejse, og hvorfor hun blev oprydningskonsulent
 • Hvem hun typisk hjælper
 • Hvordan der ser ud hjemme hos Mirjam (er der orden a la Marie Kondo?)
 • Hvordan rod påvirker os psykologisk
 • Gode tips til din egen proces – 3 ting, du kan gøre for at komme godt i gang

Her finder du anden del af processen: Del 2, og herunder kan du se mit tøjskab før og efter oprydning!

I episoden nævner jeg et blogindlæg, jeg skrev om oprydning, hvor jeg fortæller om vores egen proces med at få ryddet op pg ryddet ud i vores ting. Den finder du lige her: Trænger du til energi og forandring: Sådan fik vi ryddet op i hele huset

Jeg har også tidligere lavet en podcastepisode om oprydning, som du finder lige her: Simple living: Ryd op

Jeg håber du blev inspireret!

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

1 kommentar

 1. Mirjam siger:

  Kære Birgitte

  Det var en god dag vi havde sammen i jeres midlertidige lejlighed, gode spørgsmål du havde og så var du også virkelig effektiv til at rydde op.

  Jeg deler et link til en : “Oprydningsguide, med fokus på taknemmelighed og glæde”, som er en god støtte til oprydning på den måde vi gjorde sammen.

  Ydre oprydning giver indre ro.

  Bogen er skrevet at Cathrine Sørensen fra “My pocket of time” og mig.

  Link til hvor den købes online, men den kan også findes i boghandlere, i afdelingen hvor selvhjælpsbøgerne står.

  https://mypocketoftime.dk/produkt/oprydningsguiden/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.