fbpx

Vil du gerne undgå konflikter i julen? 3 principper der kan hjælpe

Vil du gerne undgå konflikter i julen?

Så lyt med her, hvor psykolog Birgitte Sølvstein kommer ind på 3 principper, der vil hjælpe dig med at undgå konflikter.

Vil du gerne undgå konflikter i julen? 3 principper der kan hjælpe

Vi elsker julen, og julen er familiens højtid.

Men hvorfor er det så, det kan være svært?

Har du følelsen af, at du er tvunget til at deltage i julearrangementer med familiemedlemmer, du dybest set synes er svære at være sammen med, eller ender jeres julefest – trods alle gode intentioner – med konflikt eller i hvert fald en fornemmelse af, at det ikke er særligt hyggeligt?

Så ligner du mange andre. Familien er vigtig, og netop fordi den er så vigtig, kan følelserne blive højspændte, og en julefest kan ende med at blive alt andet end hyggelig, hvis hengemte følelserne bryder ud i lys lue.

Forhåbentlig kan du lære noget her, der vil hjælpe dig til ikke blot at undgå konflikt men faktisk aktivt være med til at skabe hyggelige stunder og fred for både dig selv og andre.

Lyt til podcasten, mens du smutter mandler, pakker gaver ind eller kører hjem til familien i Jylland.

Og lær om:

  • Princip nr. 1: Fokusér på helheden frem for dig selv, og hvordan du holder dit ego i tjek, når bølgerne begynder at gå højt
  • Hvad Birgitte selv især synes kan være svært at håndtere
  • Princip nr. 2, der handler om, at du skal tage ansvar for din egen måde at deltage (eller ikke deltage) i konflikten på, og hvorfor det kan være svært at give slip på vrede og lade være med at få ind i en diskussion
  • En klient jeg engang havde, der blev overrasket over, at hun selv vælger, hvordan hun holder jul
  • Princip nr. 3: Giv slip på fortiden – som handler om at blive i nutiden og enten lade vigtige samtaler ligge til en anden dag (hvor der er knap så mange til stede og knap så megen rødvin på bordet) eller give helt slip
  • Hvad du gør, hvis du oplever uacceptabel adfærd her og nu

Lyt til episoden her:

Sådan bevarer du harmoni i  familien…

Er ikke et emne, der udtømmes i en enkel podcastepisode. Til gengæld er det vigtig læring og noget de fleste af os må arbejde på livet igennem.

Jeg har været så heldig i mit liv at have lært meget om, hvordan jeg skaber harmoni i mit eget liv, og langt hen ad vejen handler det jo om relationer. Jeg formår langt fra (meget langt fra!) altid at omsætte det, jeg ved i praksis, men i det omfang, jeg gør, virker det.

I episoden lærer jeg lidt af det, jeg har lært fra mig og målretter det “Kunsten at undgå konflikter i julen” som er en del af en større lærdom, der handler om at bevare harmonien i familien trods forskelligheder. Det er et vigtigt emne, som man kunne tale meget om.

Det kan være, jeg kommer til at lave mere om emnet, men i hvert fald, så håber jeg du her får inspiration og praktiske idéer til, hvordan du selv kan fremme fred og harmoni i juledagene for dig selv og andre.

Glædelig jul:)

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.