fbpx

Anne og Birgitte om at være menneske og psykolog på samme tid og om den indre kritiker, som bare aldrig holder fri

Her kan du høre en samtale mellem Anne Agerbo og Birgitte Sølvstein – 2 kvinder (og psykologer), som vender en række spørgsmål om, hvordan vi kan håndtere situationen med Corona, men vi taler også om meget andet.

Anne Agerbo er privatpraktiserende psykolog og forfatter til bogen Fra Offer til Overlever – ACT med traumer. Hun er indehaver er firmaet Actinlife, der tilbyder terapi, undervisning og supervision. Birgitte Sølvstein er privatpraktiserende psykolog med speciale i stress og angst, og hun har udover almindelig praksis en blog og en podcast og har skabt flere onlinebaserede selvhjælpsforløb.

Dette er anden halvdel af samtalen. Du kan lytte til første halvdel af samtalen her: Anne og Birgitte om Corona og uvished som adgang til nærvær i nu’et.

Lyt med i denne del, hvor vi stiller hinanden følgende spørgsmål:

 • Hvordan vi forsøger at være både menneske og psykolog på samme tid, og hvad der gjorde, at vi hver især besluttede os for at være menneske først
 • Hvad vores indre kritikere kan finde på at sige til os, og hvordan vi dealer med den
 • Om krisen har vakt noget i os, der kalder på os på en ny måde
 • Vi hver især om en bog, der har hjulpet os meget

Du finder første del af samtalen her: Anne og Birgitte om Corona og uvished som vej ind i nu’et

Ting nævnt i episoden:

 • Steven Hayes, ophavsmanden til teorien bag ACT
 • Pema Chödron: Comfortable With Uncertainty
 • Janwillem van de Wetering: Det Tomme Spejl

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

4 kommentarer

 1. Peter siger:

  Det har virkelig været berigende og opmuntrende at høre din samtale med Anne. Tak for det og for inspiration til interessante bogtitler.
  Bh Peter

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Selv tak Peter – dejligt det kunne bruges:)

 2. Birgit siger:

  Tak for virkelig givende samtale.
  Jeg kan, blandt andet, virkelig relatere til den med at være både menneske og fagperson. Jeg er uddannet biolog, og (lang historie) er endt med at have en profil, der hænger ret meget sammen med min person. Det havde jeg egentlig ikke set komme, da jeg læste, i sin tid. Og, jeg synes jeg tumler med en del af de samme overvejelser som jer…
  Jeg kan også relatere til jeres overvejelser omkring at være soloselvstændig; selvom jeg i tiden har min gang ved uni, så føler jeg mig på ingen måde som en ‘universitets-ansat’, fordi min(e) ansættelse(r) er så tidsbegrænsede og ustabile. Så, jeg skal i høj grad forhold mig til hvad jeg er ‘for en’ og hvor jeg er på vej hen. -det kræver en masse mental energi, og det er meget ‘learning by doing’; jeg føler egentlig ikke rigtig at jeg har redskaberne til det…
  Tak for en go podcast!

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Selv tak Birgit:)
   Måske er det også noget med at droppe at regne ud, hvad vi er for nogen og så bare gøre det, der giver mening. Livet skal leves forlæns og forstås baglæns, som Kierkegaard sagde.
   KH Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.