fbpx

Hvorfor vi bærer nag, og hvordan du giver slip (for din egen skyld).

Bærer du nag over noget? Så er du ikke alene. Vi er måske ikke stolte af at indrømme det, men de fleste af os bærer rundt på nag, fordi det er svært at give slip. Især når der er tale om store svigt og begivenheder, der ikke er så nemme at lægge bag sig.

Hvad stiller vi op? Er der ikke bare ting, der ikke er ok, og derfor er vi vrede? Har vi ikke lov til at være vrede? Og jo, det har vi. Problemet er bare, at nag kan være som ukrudt i en have. Pludseligt er det ikke bare et hjørne af haven men hele haven, der er invaderet af ukrudt. Og når nag og vrede fylder for meget, går det ud over både din fysiske og psykologiske trivsel.

Men hvordan giver vi slip, og hvordan kommer vi videre, uden at vi skal undertrykke sorg, skuffelse eller vrede? Det handler dagens podcastepisode om.

En vigtig livsevne: at lære at håndtere nag og gammel vrede.

For nylig skrev jeg et opslag på min Instagramprofil, hvor jeg spurgte jer, hvad I bærer nag over. Det væltede ind med både beskeder, kommentarer og mails! Nogle af de ting, I skrev, deler jeg i dagens podcastepisode (i anonymiseret form), og jeg kommer desuden også ind på:

  • Hvorfor det at lære at håndtere nag og gammel vrede er en vigtig livsevne.
  • Hvorfor vi bærer nag – hvad sætter sig fast som nag og vrede?
  • Om nag som naturlig og sund følelse (et stykke hen ad vejen).
  • Hvornår nag kammer over og bliver destruktivt – og hvilke negative konsekvenser det at bære nag kan have.
  • Hvad der kan hjælpe dig med at give slip, hvis du er vred på andre, og de ikke fortjener din tilgivelse. At du fx. kan give slip på nag men samtidigt også give slip på relationen.
  • Hvorfor det at tage ansvar for din egen mentale trivsel er første skridt på rejsen.
  • At det at give slip på nag handler både om at kultivere positive egenskaber som taknemmelighed, tilgivelse og tålmodighed, men også handler om at lære at hive nag op ved roden.
  • Hvordan du bedst får adgang til underliggende følelser, der kan sætte dig fri.

Hvis du kunne bruge denne episode, så tjek også disse ud:

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.