fbpx

Spørg Birgitte om alt + hvad jeg lærte i min ferie

I denne episode fortæller Birgitte om vigtige erfaringer, hun gjorde sig hen over sommeren og hun introducerer et helt nyt koncept: spørg Birgitte om alt!

Lyt med herunder, hvor du kan høre om:

 • Planer for podcasten hen over efteråret
 • Hvorfor det ikke er svært at få nye idéer til podcasten men hvad der til gengæld kan være svært, når man har en fast ugentligt podcast
 • Hvad Birgitte har lavet hen over sommeren (fra Tour de France i København til sommerhus i Thy)
 • Den uventede drejning, som renovering af brændeskuret tog, og hvad Birgitte udleder af den erfaring
 • Den bedste bog, Birgitte længe har læst og hvilke længsler, den vækkede
 • Hvordan tidligere generationers tilknytning til jord og steder kan bo i os
 • Det nye tiltag på podcasten: “Spørg Birgitte”, hvor du kan stille spørgsmål, som Birgitte svarer på i podcasten

Links til ting nævnt i podcastepisoden:

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

9 kommentarer

 1. Malene Marie siger:

  Hej Birgitte
  Tusind tak, fordi du ikke slukkede mikrofonen i dag, da du blev rørt.
  Jeg har været på forløbet Ro og her genhørt afsnittet om sammenhængen mellem sorg og stress adskillelige gange. Særligt det, du siger, om hverdagssorg gir så meget mening.
  Du siger også, at vi alt for ofte gemmer vores tårer væk.
  At du holdt mikrofonen tændt i dag, synes jeg er fantastisk stærkt og gir mod til selv at stå mere frem med min sårbarheden uden skam!
  Så igen: tak 🙂

  De bedste hilsner
  Malene

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Hej Malene

   Tusind tak for dine ord. Og ja, vi gemmer alt for ofte vores tårer væk, så jeg må jo praktisere, hvad jeg prædiker:)

   Og hvor er det godt at høre, du var glad for delen om sorg og stress. Jeg synes selv, det er én af de vigtigste dele af hele forløbet❤️.

   Kærlig hilsen
   Birgitte

 2. Thomas siger:

  Hej Birgitte
  Tak for podcasten i dag og fordi du er tilbage. Tilslutter mig Malenes tanker.
  Jeg er meget optaget af det med vores hjemstavns betydning for vores dannelse og for hvem vi bliver. Jeg tror der er geografiske steder der får en særlig betydning for vores livsvandring. Jeg kan dog ikke helt sætte ord på hvori betydningen består. Har det noget at gøre med sansninger (lyde,dufte, smage osv)? Eller med relationer til mennesker på de steder? Kunne du vende tilbage til det tema i en senere podcast? Bare forslag.
  Kom til at tænke på Tove Ditlevsens :,,,Jeg er din barndomsgade, jeg er dit væsens rod..” Der har vi også forbindelsen mellem opvækst og dannelse. Højskolesangbogen nr. 106
  Alt godt
  Thomas

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Hej Thomas

   Ja, det er virkeligt interessant og noget, jeg også tænker mere og mere over, jo ældre, jeg bliver og des mere bevidst, jeg bliver om de forskellige steder, jeg føler, jeg hører til. Og den sang elsker jeg simpelthen. Måske både fordi, jeg har boet på Vestebro nogle år lige om hjørnet fra Tove Ditlevsens barndomsgade, men også fordi den fanger noget universelt. Jeg tror, det er noget med, at vi sanser mere og er mere tilstede og “tilgængelige” for vores omgivelser som børn. Relationerne er jo vigtige, men det er som om, det tit er det sanselige, man husker. Det ryger på listen over fremtidige emner. Tak for dine input:)

   KH Birgitte

 3. Merete siger:

  Jeg er i sorg lige nu fordi jeg har mistet min bedste veninde. Men sorg er også kærlighed. Det må vi ikke glemme. Jeg synes at det er en god idé at du spørger lytterne hvad de vil spørge om.
  Nogle gange er det rart at føle sig lille. Så er man ikke så sårbar for andres kritik. Jeg håber at du finder den rette balance. Gud er stor og god. Det tror jeg på. Om Gud så er naturen eller din hjemstavn. Det ved du bedst selv.
  Tak for spændende podcast.
  Knus Merete ????

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Kære Merete
   Hvor er jeg ked af at høre, du har mistet din bedste veninde. Det må være en kæmpe sorg❤️. Og ja, mængden af sorg afspejler jo mængden af kærlighed, så vi vil jo egentligt ikke undvære nogen af delene. Og du har helt ret. Det er godt og sundt at finde den rette plads i universet, hvor man jo er helt utroligt lille og ubetydelig. Det hjælper også mig til at tage mig selv og mit liv lidt mindre seriøst – på den gode måde:)

   KH Birgitte

 4. Merete siger:

  Fin idé at lytterne til podcasten stiller spørgsmål ????

 5. Marie siger:

  Tak fordi du er tilbage. Det er ligesom at se en god kollega efter en lang ferie.
  Tak fordi du satte ord på hvordan jeg også er i ferierne: Har svært ved at slappe af og lave ingenting. Og har tendens til, at hver en ledig stund skal fyldes med et projekt, bare fordi tiden er ledig. Det er bare rart at vide, jeg ikke er den eneste.

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Åh altså – tak Marie. Også fordi du lytter. Det føles også lidt som at være tilbage på kontoret blandt gode kolleger, fordi jeg jo får jeres gode respons her og andre steder:) Du er absolut ikke den eneste. Jeg har lavet SommerRO netop fordi, jeg ved, at så mange – inkl. mig selv – ikke er ret gode til at slappe af og bare være.
   KH Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.