fbpx

Naturen er ikke aflyst: Efterårsmeditation

Jeg ved ikke med jer derude, men jeg er ved at være træt af ting, der er aflyst.

Jeg har egentlig ikke haft de store problemer på den front, for jeg elsker ro og enkelhed. Men efterhånden bliver jeg utålmodig både på mine egne og på mine børns vegne. Alt er aflyst – går Corona ikke snart over?

Her får du en episode, hvor jeg taler lidt om tabet af normalen, om hvad jeg vil gøre, når Corona er slut, og hvorfor det er vigtigt at huske naturen. Du får en efterårsmeditation, der giver dig jordforbindelse, ro og hvile. (Længere nede kan du downloade meditationen uden intro).

Tabet af normalen

Vi har det jo godt her i Danmark sammenlignet med mange andre steder i verden, så vi vil jo ikke klage. Men savnet af hverdagen og verden før Corona kan efterhånden mærkes. Tabet af normalen og begrænsninger, der gør, at vi ikke kan dyrke fællesskab, familie og fester, som vi plejer, er et reelt tab.

Der vil altid være nogen, der har det værre end os, men det betyder ikke, at vi ikke må have det, som vi har det. Den anden dag tog jeg mig selv i at lave en mental liste over ting, jeg ville gøre, når Corona går over. Og det slog mig, at det måske også er godt at lære, hvordan det er, når vi ikke bare har frihed til at gøre, hvad vi vil. For sådan er der mange, der har levet både tidligere og stadig gør rundt omkring i verden.

Nå, men min mentale liste begyndte sådan her. Når Corona går over, vil jeg:

  • tage på interrail med min mor, for det har hun drømt om i mange år.
  • tage på tur med autocamper ned gennem Europa med familien.
  • invitere masser af gæster og især familien.
  • tage til København og se mine veninder og bare tage byen ind. Jeg har ikke været der siden før Corona (byen jeg ellers havde boet i i knap 20 år indtil sidste år).
  • være glad for at droppe håndsprit og fokus på hygiejne. Jeg tror på at beskidte børn og masser af baktusser giver det stærkeste immunforsvar (når Corona altså ikke lige er i omløb!).
  • give krammere til flere, end jeg plejer.
  • tage på et kursus i London.
  • gå mod uret rundt om vores badesø og nyde en proppet sauna.
  • tage i Tivoli.
  • tage til de 5 rytme-dansegrupper (og ja, det er lige præcis så flippet, som det lyder).

Hvad med dig – hvordan ser din liste ud?

Naturen er ikke aflyst

Nå, men én af de ting, som jeg løbende finder trøst og ro i, er naturen. Og den anden dag delte min mor et opslag, hvor der stod en liste over alle de ting, der ikke aflyst. Det er der heldigvis mange ting, der ikke er. Inklusiv naturen.

Jeg vil anbefale alle, der føler, at Corona og måske andre ting i livet er lidt tungt at danse med lige for tiden at fordybe sig i kontakten med naturen. Bevæg dig ud i den, mærk luften og regnen, duft efteråret og kig op i himlen, hvad end den er grå eller stjerneklar. Vi har brug for at læne os op ad noget større end os selv, og her er naturen et sted, hvor vi kan finde tryghed.

Efterårsmeditation til at finde jordforbindelse, ro og hvile

Her har du en efterårsmeditation, som jeg lavede sidste år, og som mange har været glade for. Jeg har aldrig før genudsendt en podcastepisode, men én gang skal jo være den første. Udover at meditationen er lige så perfekt til dette efterår som til sidste efterår og det kommende efterår, så fandt jeg også en form for trøst og nostalgi i at finde en episode frem, som jeg lavede før Corona.

Der var et før, og der bliver et efter Corona. Men både før, under og efter Corona er vi omgivet af naturen, som vi selv er en del af. Og både før under og efter Corona vil den ene årstid aflyse den anden. Sæsoner kommer og går. Dagene bliver kortere lige nu for så igen at blive længere. Det er der noget betryggende i, og vi har alle brug for at komme mere i kontakt med naturens naturlige rytmer.

I efterårsmeditationen tuner du ind på dig selv, din krop og naturens rytme. Du får kontakt med jorden og finder indre ro og hvile. Meditationen varer 15 minutter og kan downloades længere nede.

Kunne du lide denne meditation, så lyt også til mine andre årstidsmeditationer:

Mange er desuden også glade for min morgenmeditation og aftenmeditation.

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.