fbpx

Q&A “Slået omkuld af angst”

Er du også slået omkuld af angst lige nu? Eller af noget andet svært i dit liv?

Så vil du med sikkerhed kunne bruge det svar, jeg giver Signe i dagens Q&A-episode af podcasten.

 

#42 Q&A “Slået omkuld af angst

I de kommende uger, kommer der en række Q&A-episoder på podcasten, hvor jeg svarer på nogle af de spørgsmål, jeg har fået, og som jeg ofte får som psykolog.

Dagens spørgsmål er fra en ung kvinde, som føler sig slået omkuld af angst.

Signe har sendt mig en mail, hvor hun skriver:

Kære Birgitte,

Jeg skriver til dig, fordi jeg lige nu er slået omkuld af angst, jeg er stresset og trist over min situation.

Det hele startede, da jeg begyndte i en stilling som fuldmægtig i et ministerium to uger, efter jeg havde afleveret speciale. Først angst i det små, og på nuværende tidpunkt er hver dag ren overlevelse til jeg kan komme hjem og få luft. Jeg har også oplevet at få angst uden for arbejdspladsen, sammen med folk jeg er tryg ved, og det gør mig rigtig fortvivlet.

Jeg er bange for, at angsten er et tegn på, at jeg ikke kan klare tjansen og er svag. Og jeg føler absolut ikke, at jeg kan gå neden om og hjem nu. Jeg har haft en depression for 7 år siden, og jeg er rigtig bange for, at det er her jeg ender igen.

Indtil nu har jeg været stærk, glad, kendt mig selv godt, har haft styr på mine værdier og været spændt på livet og uden
de store bekymringer. Nu er jeg slet ikke mig selv. Jeg er overhovedet ikke i kontrol, og det er utroligt angstprovokerende.

Jeg læser og læser og forsøger at forstå, hvad der går galt, men det giver kun mere angst. Angst for ikke at være glad, ikke at være i kontrol og for at det hele falder sammen om ørene på mig. At jeg aldrig bliver mig selv igen. Måske må sige op, indlægges, osv…

Kan det ende med, at jeg kan køre mig selv helt af sporet og aldrig kommer tilbage på rette kurs igen?

Jeg skriver til dig, fordi du virker dygtig og virker til at have indsigt i hvad det vil sige at kæmpe med angst, og fordi jeg kan spejle mig rigtig meget i den måde du beskriver angst og stress på.

Tak for dine mails, og tak for din podcast????

Med venligste hilsner
Signe

Lyt til mit svar i dagens podcastepisode her:

Skriv dig op til min tirsdagsmail her: tirsdagsmail

Læs mere om “Selvhjælp til Angst” her: Selvhjælp til Angst

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

2 kommentarer

  1. Marie siger:

    Nøj, det var godt nok en brugbar og relevant omgang for mig! Tak skal du have.
    Mvh Marie

    1. Birgitte Sølvstein siger:

      Selv tak Marie:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.