fbpx

Mai-Britt Guldin om sorg som en vigtig del af livet

Sorg er et emne, som vi måske umiddelbart forbinder med døden. Men efterhånden, som jeg selv har fået mere livserfaring, og jo flere mennesker jeg lærer at kende gennem mit arbejde og møder i min hverdag, des mere går det op for mig, at sorg handler om meget andet end det.

Der findes mange forskellige former for sorg. Det kan være, at du har oplevet ufrivillig barnløshed, at du har et barn, der ikke er raskt, eller at du har haft sygdom tæt ind livet. Måske flytter dine børn snart hjemmefra. Måske har du mistet din virksomhed. Måske har du mistet din førlighed, din frihed eller en drøm…

Vi kommer alle tid at møde sorg – det er vigtigt at have en god sorgevne

Vi kommer alle til at møde sorg. Og det er gået op for mig, at vi har brug for at være gode til at sørge. Jeg kalder det din sorgevne. Det kan virke som en mærkelig ting at være god til. Men hvis vi skal leve videre med glæde og os selv i behold, når vi møder livets store sorger, så er det vigtigt at have netop den evne.

Derfor har jeg inviteret én af landet absolut mest vidende og erfarne eksperter på sorgområdet i podcaststudiet; Mai-Britt Guldin. For et stykke tid siden spurgte jeg mine lyttere, hvilke spørgsmål I havde om sorg, og der kom mange forskellige og gode spørgsmål, som jeg stiller hende nogle af.

Mai-Britt Guldin – ekspert i sorg og i livet

Lige lidt om Mai-Britt:

Mai-Britt Guldin er psykolog, specialist i psykoterapi og har arbejdet med mennesker med tab og sorg i mange år. Hun er både kliniker og forsker og har udgivet en række bøger. Hun er bl.a. forfatteren bag bogen “Tab og Sorg” og medforfatter til bogen “Giv Sorgen Ord”. Jeg har selv læst en del af hendes bøger og kan på det varmeste anbefale dem.

sorg

Mai-britt underviser også psykologer og andre faggrupper, og jeg havde selv fornøjelsen af at deltage på et af hendes specialistkurser for nogle år siden i sorg og krise hos voksne. Hun er en kæmpe kapacitet, som har både hjerne og hjerte på rette sted. Jeg er taknemmlig og glad for for, at hun ville være med her på podcasten, og jeg glæder mig til, at I alle skal møde hende.

Lyt med i podcastepisoden herunder

Lyt med herunder, hvor vi bl.a. kommer ind på følgende:

  • Hvorfor Mai-Britt blev psykolog, og hvorfor hun endte med at arbejde med sorg
  • Den nye sorgdiagnose – fordele og faldgruber
  • Sorgterapi – hvordan behandler man sorg, og skal sorg overhovedet behandles?
  • Om sorgens faser og om det overhovedet er relevant at tale om faser
  • Hvordan sorg fysisk kan påvirke kroppen og medføre stress og fysisk sygdom
  • Om forskellige former for sorg, som ikke nødvendigvis handler om døden
  • Hvornår man skal opsøge professionel hjælp
  • Tosporsmodellen – det indre og ydre spor og enkle og konkrete råd til at komme videre med sorgen
  • Posttraumatisk vækst og hvad Mai-Britt selv har lært ved at arbejde med sorg.

Links:

Hvis du fandt dette emne spændende, så tjek også følgende ud:

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.