fbpx

Få styr på dit liv – en trin-for-trin-guide til at komme igang med din første bullet journal

Få styr på dit liv – det er meget at love! Men jeg havde selv en oplevelse af at få styr på mit liv, da jeg gik i gang med min første bullet journal for nu 4 år siden. Jeg har sværget til den enkle metode til planlægning og overblik lige siden og bruger det i mit arbejde og mit familieliv.

I denne episode (og i blogindlægget herunder) introducerer jeg dig til, hvad en bullet journal er, og hvordan du kommer i gang trin for trin.

Husk også at tjekke denne populære 3 timers onlineworkshop ud:
Stressfri planlægning med bullet journal-metoden

En bullet journal kan bruges af alle, der kan skrive

Modsat hvad mange tror, så handler en bullet journal ikke om at være kreativ eller bruge tid på at sidde og tegne eller lave sirlige lister i en notesbog. En bullet journal er først og fremmest et praktisk værktøj, og metoden blev oprindeligt udviklet af Ryder Caroll, som har ADHD og havde brug for noget, der kunne hjælpe ham til at holde styr på alt det, hans hjerne kæmpede med at holde styr på. Det viste sig, at hans metode var brugbar for alle, og den er nu verdenskendt og bliver mere og mere udbredt.

Metoden, jeg beskriver her, kan bruges af alle – selvstændige, ledere, almindelige medarbejdere, hjemmegående husmødre m.fl. Den er universel, og den er enkel og fleksibel, og måske netop derfor er den blevet så populær. Hvis du gerne vil være kreativ og tegne i din bullet journal, er det selvfølgelig en mulighed, men det er absolut ikke nødvendigt!

Læs eller lyt med i denne guide, hvor jeg fortæller om min egen tilgang til dette fantastiske værktøj. Jeg kommer bl.a. ind på følgende:

 • Hvorfor jeg selv gik fra avancerede digitale apps til planlægning i en simpel notesbog
 • Fordele ved at skrive i hånden og planlægge og notere i en bullet journal
 • Hvorfor planlægning ikke handler om at nå mere men om at få mere ro til at nyde livet
 • Hvad en bullet journal er – the basics
 • Hvordan du kommer i gang – en trin-for-trin-guide
 • Mine bedste tips til særlige sider i din bullet journal.

Hvorfor jeg skiftede fra avancerede planlægningsapps til en simpel notesbog

Jeg har i mange år brugt to-do-liste og en kalender, men da jeg blev selvstændig og især i takt med, at min podcast og diverse projekter voksede, fik jeg brug for et bedre projekstyringsværktøj. Jeg brugte tid på at lære om planlægningsstrategier og fandt et system med digitale apps, der virkede.

Eller… det virkede ikke helt alligevel. Jeg havde for det første følelsen af alligevel ikke at have det fulde overblik, fordi ting nemt blev væk i mit system. Ting der potentielt kunne indeholde uendeligt mange noter, idéer og to do’s. Jeg havde også følelsen af, at jeg arbejdede intenst men alligevel ikke nåede nok.

Jeg læste om en forfatter, der havde haft præcis sammen oplevelse, som nu sværgede til et bullet journal. Jeg havde hørt om konceptet før men tænkte umiddelbart, at en notesbog var alt for besværlig og ufleksibel at bruge frem for diverse apps. Men jeg blev klogere. Det er nu mere end fire år siden, og jeg kunne ikke forestille mig hverken mit arbejds- eller familieliv uden.

Fordele ved at planlægge og have to do-lister i en bullet journal

Nogle af de vigtigste fordele, jeg har oplevet ved at bruge en bullet journal, er:

 • Planlægning og prioritering på papir giver et uforstyrret rum langt fra det distraherende internet og apps på min telefon.
 • Dét at skrive i hånden går lidt langsommere, og det er en god ting. Det giver mig rum til reflektion og er en god modvægt til min naturlige utålmodighed.
 • Jeg er mere forbundet med mig selv, når jeg skriver i hånden. Det involverer flere sanser, og jeg tror, der er en direkte forbindelse mellem hånden og hjertet.
 • Jeg kan se, hvad jeg har udrettet, fordi mine afkrydsede to do’s ikke bare forsvinder ud i den blå luft, som de gjorde i min tidligere app.
 • Jeg kan bladre mig igennem tidligere projekter og lære af mine erfaringer. Mine noter, idéer og lister er nemme at finde pga. det enkle index-system.
 • Mindre stress og mere overblik – jeg når i højere grad i mål med mine projekter, fordi jeg er blevet bedre til at prioritere og hele tiden holde mig for øje, hvad jeg vil bruge min tid på.

Det er ikke meningen, dit liv skal føles som én lang to-do-liste

Modsat hvad man skulle tro, så handler effektiv planlægning ikke om at presse så mange gøremål og projekter ind som muligt i din dag. Tværtimod. Som jeg lærer mine deltagere på mit stressforløb, så giver planlægning en god struktur på dagen, så der også er tid til at have absolut ingenting.

Meningen med en tilpas mængde planlægning og overblik (og derfor med en bullet journal) er:

 • At vide, at du har alle løse ender, idéer, planer og gøremål parkeret på papir, så du kan give din hjerne fri.
 • At du kan være til stede her og nu, fordi du har styr på dine planer og projekter.
 • At du har overblik over dine prioriteringer, så du når det vigtige og trygt kan ignorere resten.
 • At planlægge din tid, så der er plads til både arbejde, praktiske gøremål, fornøjelse og ren og skær afslapning og stilhed.

Din første bullet journal – the basics

En bullet journal er i bund og grund et notesbog med prikker i stedet for linjer. Det med prikker vender vi tilbage til lige om lidt. En bullet journal er, hvad du gør den til, men selvom det virker meget enkelt, så er det i virkeligheden et fleksibelt og supereffektivt arbejdsredskab.

Du kan bruge en bullet journal til at organisere både dit arbejds- og privatliv. Personligt har jeg én bullet journal til hele mit liv – mit arbejde, mine børn, mig selv, hus og have. ALT.

Formålet med en bullet journal er at få styr på dit liv. Ryder Caroll selv siger, at en bullet journal i bund og grund handler om at leve et liv med bevidste intentioner frem for bare at lade tiden gå. Min oplevelse har været, at jeg har fået samlet alle noter, idéer og to do’s ét sted i stedet for på diverse lister, notesblokke, hæfter og i diverse dokumenter og apps. Det er lidt som et eksternt harddrive til min hjerne – bare på papir.

3 grundlæggende ting, du skal vide:

1. Hvilken notesbog skal du bruge?

Du skal bruge en notesbog med prikker og sidetal. Jeg bruger selv Leuchturms A5 bullet journals, og jeg køber dem hos Viking, som har det største udvalg herhjemme. Der findes deciderede bullet journals, der er designet til den oprindelige metode, men jeg holder mig til den almindelige prikkede notesbog. Der findes vildt mange varianter af bullet journals – hovedsagen er, at du får skaffet et notesbog i første omgang.

2. Hvad skal du skrive med?

Jeg bruger ikke farver i min bullet journal – kun sort. Og som regel bruger jeg en sort Staedtler fineliner eller andet tilsvarende i tykkelse 0,3. Hvis du føler dig kreativ, kan du bruge tuchser eller fineliners i flere farver eller hvad som helst andet at skrive med, der ikke går igennem siderne.

3. Hvad skal du skrive i din bullet journal?

Det finder du ud af hen ad vejen. Et godt sted at starte er at skrive dine to do’s og idéer ned. Alt det, du ellers ville skrive ned på et stykke papir eller i en to do-app. Længere nede kommer jeg med tips til andre sider, du kan overveje at have i din bullet journal. Du vælger selv, om du også vil bruge din bullet journal som kalender. Personligt bruger jeg en digital kalender og har stort set alt andet min bullet journal.

OBS! Dette er ikke en komplet men til gengæld meget enkel guide til at komme i gang. Hvis du gerne vil vide mere om den oprindelige metode, så kan jeg anbefale, at du læser Ryder Carolls bog Bullet Journal Metoden.

Sådan kommer du i gang med din første bullet journal – en trin-for-trin guide

1. Afsæt tid

Du kan komme igang med din bullet journal på 5 minutter ved simpelthen bare at slå op på første side og gå i gang og så finde ud af, hvordan du vil bruge den hen ad vejen. Denne guide forudsætter, at du gerne vil gå lidt mere grundigt til værks, og til nedenstående guide skal du bruge 1-2 timer. Skim alle 10 trin igennem, inden du går i gang.

2. Den store indsamling af løse ender

Første trin er at indsamle alle dine “løse ender”. Du kan ikke få alt med i første omgang, men tag din kalender, din nuværende to do-liste, diverse løse noter osv. og læg dem foran dig. Tag så et stykke blankt papir og skriv ALT ned, du føler, du gerne vil huske og have overblik over. Alle store og små ting, du skal huske, løbende projekter, ting, der skal undersøges, ting, der skal købes. Hvad som helst men især de ting, du føler, du skal handle på enten nu eller senere, og som er vigtige ikke bliver glemt.

Del evt. disse ting op i en arbejdsmæssig og privat kategori. Nogle har en bullet journal til arbejde og en anden til private ting. Jeg har alt samlet i én og synes, det er mere praktisk, så jeg ikke skal slæbe rundt på to, og så min hjerne kun skal forholde sig til én bullet journal.

3. Beslut dig for en “nøgle”

“Nøglen” er en række tegn, der fortæller dig, hvad type note du har tage, og hvad status er på den. Billedet herunder viser en typisk nøgle, jeg bruger, og du kan udvikle din egen hen ad vejen. Mit bedste råd er at holde det enkelt. Skriv nøglen op på første side i bogen.

4. Del dine gøremål op i nu, senere og måske

Der er mange måder, du kan organisere din bullet journal og dine store samt små projekter på (“projekt” betyder i denne sammenhæng bare alle gøremål, der kræver mere end én handling). En enkel måde at få overblik på, det er at samle alt fra “den store indsamling” og dele det op i 3 kategorier:

 • Nu (med det samme eller i løbet af få dage eller uger)
 • Senere (næste måned eller næste år)
 • Måske (idéer, ønsker og ting, du gerne vil nå, men som ikke er absolut nødvendige)

Du kan lave oversigten i din bullet journal eller på løst papir (du kommer til at fordele dem på forskellige sider i de følgende punkter).

5. Lav en månedsoversigt

Jeg plejer at dedikere en side til hver ny måned. Her skriver jeg alt ned, jeg gerne vil gøre i den kommende måned måned. Uanset hvor i måneden, du er, når du begynder din første bullet journal, så begynd med indeværende måned og tag ting fra din liste over kategorien “Nu”.

Jeg laver hver måned en nogenlunde prioriteret liste for både arbejdsmæssige og private ting. Måske giver det mening for dig kun at have én samlet liste eller måske flere. Jeg deler også mine gøremål op i need-to-do’s både arbejdsmæssigt og privat og nice-to-do’s både arbejdsmæssigt og privat.

6. Lav en ugeoversigt

Det er forskelligt, hvad der virker for hvem, men jeg planlægger altid én uge ad gangen og henter ting fra min månedoversigt over til den enkelte uge. Jeg deler også min ugeoversigt op i arbejdsmæssigt og privat.

Her skriver jeg de store og små ting ned, jeg vil nå i løbet af ugen og igen i nogenlunde prioriteret rækkefølge. Hvis noget tager mange timer, deler jeg det op i mindre dele, så det ikke bare bliver: “skriv blogindlæg og lav podcast om en guide til at komme i gang med en bullet journal”. Dette kan tage mange timer, så istedet deler jeg det op som følgende:

 • Lav udkast til guide (1/2 time)
 • Skriv første halvdel af blogindlæg (2 timer)
 • Skriv næste halvdel af blogindlæg + billeder (3 timer)
 • Indtal podcast (1 time)
 • Send videre til assistent til korrektur og redigering (10 min)
 • Tjek igennem (15 min)

Møder og aftaler på bestemte tidspunkter står i min digitale kalender, men alt andet står på min ugeoversigt i min bullet journal inkl. fx forberedelse til møder.

7. Lav en fremtidsoversigt

“Fremtidsoversigten” er én eller flere sider, du dedikerer til de ting, der kommer op, som hører til længere frem i tiden end indeværende uge eller måned. Du kan dele din fremtidsoversigt op i måneder og skrive tingene ind, hvor de passer, men jeg har altid bare en lang liste. Det vil være ting, du skal gøre senere, men som ikke har en fast dato (hvis de har en fast dato, så hører de til i din kalender).

I fremtidsoversigten skriver du alle dine ting fra punktet “senere” ned, og når du laver din månedlige gennemgang (se længere nede) tjekker du din fremtidsoversigt for projekter, der er blevet aktuelle.

8. Lav dit index

Én af de smarte ting ved en bullet journal er, at du laver et index (en indholdsfortegnelse.) På den første side, skriver du sidetal ned på de forskellige lister. Personligt skriver jeg ikke sidetal ned på uger og måneder men på stort set alt andet (se billede herunder) for typer af forskellige sider og lister. Et emne har ofte flere sider, og her skriver du bare i index, hvilke sider, du har skrevet om emnet på. Fx har jeg møder med en rådgiver, og jeg tager løbende noter til vores møder. I mit index har noter fra de møder adskillige sidetal. Du behøver altså ikke på forhånd vide, hvor meget noget fylder.

Efterhånden som du fylder dine bullet journals ud (jeg bruger typisk 3 om året), kan du nemt gå tilbage og slå op i index og finde dine noter fra et bestemt kursus, en liste over idéer eller en opskrift.

9. Gå i gang med at bruge din bullet fra dag til dag og få overblik og ro i sindet

Så er du klar til at gå i gang! Oplevelsen af at få styr på alle løse ender og have overblik over dit liv kommer efterhånden, som du tager din bullet journal i brug og finder ud af, hvordan du bruger den bedst.

Jeg gør dét, at jeg hver dag slår op på en ny side i min bullet journal og skriver datoen øverst. Og så bruger jeg 5 minutter på at skrive de vigtigste ting ned, jeg skal nå og huske den dag og evt. nogle flere, jeg gerne vil nå, hvis jeg har tid. Jeg har både en arbejdsmæssig og privat liste.

Nøglen er at skrive ting ned i prioriteret rækkefølge og så gå i gang med den vigtigste, så du ikke spilder tiden med gøremål, der ikke er din vigtigste prioritet. Det er også vigtigt ikke at overfylde din dag hverken arbejdsmæssigt eller privat. Det kommer jeg altid til, men jeg arbejder konstant på at skrive et mere realistisk antal gøremål ned. Den prioriterede rækkefølge gør dog, at jeg som regel kommer videre med vigtige projekter.

Du kan evt. skrive ud for hvert gøremål, hvor lang tid hver ting ca. tager. Det gør jeg i både min ugeoversigt og i min daglige oversigt. Det ender som regel med, at det bliver tydeligt for mig, at jeg regner med at kunne nå 60 timers arbejde på en 30 timers arbejdsuge og også lige nå 10 projekter i weekenden, hvor jeg egentligt gerne vil slappe af. Så må jeg i gang med at prioritere og strege ud. Og huske mig selv på, at ting tager længere tid, end jeg regner med, og at der skal være tid til pauser og uforudsete ting, som jo altid dukker op.

Udover mine planlagte to do’s bruger jeg også min daglige side til at notere stort og småt. Ting, jeg udretter, skal huske, idéer, jeg får, citater, jeg hører i forbifarten eller hvad som helst. På den måde er der ikke noget, der går tabt, og jævnligt (eller som minimum når jeg skifter til en ny bullet journal) samler jeg op på diverse ting, jeg har skrevet ned.

10: Den ugentlige og månedlige gennemgang 

En altafgørende del af at bruge en bullet journal til at skabe overblik og blive god til at prioritere er den ugentlige og månedlige gennemgang.

Den ugentlige gennemgang laver jeg typisk fredag eftermiddag, søndag aften eller mandag morgen. Her gennemgår jeg alle noter fra ugen inden. Jeg overfører to do’s til den kommende uge fra ugen inden og fra den månedlige oversigt. Jeg gennemgår også alle noter for at se, om der er noget, der skal skrives på en liste som fx et citat eller en idé eller bare noget, jeg gerne vil huske. Når jeg har gennemgået den forgangne uge, laver jeg en ny ugeoversigt som beskrevet ovenfor.

Den månedlige gennemgang sker ved udgangen af hver måned. Her kigger jeg på, hvad jeg har nået, om der er noget, der skal videreføres eller droppes. Og så laver jeg en ny månedsoversigt, hvor jeg planlægger, hvad jeg skal og vil nå i den kommende måned, og her kigger jeg også på fremtidsoversigten og min kalender. Efter den månedlige gennemgang laver jeg en ny månedsoversigt som beskrevet ovenfor.

Mine yndlingslister + andre sider, jeg har i min bullet journal

Her til sidst vil jeg dele med dig, hvilke lister jeg har været særligt glad for og bruger i hver eneste bullet journal. Du kan have lister og sider dedikeret til et hvilket som helst emne; dine kæledyr, dine idéer til en haveplan, karakterer i din kommende roman, julegaver til dine børnebørn.. hvad som helst. Her er mine yndlingslister:

 • En oversigt over mine mål for det pågældende år rent arbejdsmæssigt
 • Vigtige opmærksomhedspunkter for hvert af mine børn
 • En liste over drømme for det næste årti
 • Skriveidéer til min blog og til bøger, jeg måske skriver en dag
 • En liste over bøger, jeg gerne vil læse
 • Kursusnoter, noter til når jeg skal deltage i et interview, noter til podcastepisoder
 • Sider dedikeret til større projekter, som fx når jeg skal producere et nyt forløb, eller vi skal renovere noget i huset
 • En løbende ønskeliste til hvert medlem af familien
 • Liste over citater
 • Liste til mine samarbejdspartnere – min assistent, min webdesigner, min revisor, min rådgivningsdame, min videomand og min markedsføringsdame har hver deres side
 • Pakkeliste.

Og det var det – nu er du klar til at gå i gang med at bruge din bullet journal!

Hvis du blev inspireret af dette indlæg, så tjek også følgende ud:

Kærlig hilsen

Birgitte Sølvstein

19 kommentarer

 1. Annette siger:

  Jeg er virkelig blevet inspireret til at komme igang. Jeg har haft en for et par år siden.
  Rigtig glædelig jul til dig og din familie
  Kh
  Annette

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Hvor er det godt at høre Anette – du må afsætte en par timer i juleferien. Også glædelig jul til dig og dine:) KH Birgitte

 2. anna louise siger:

  Hej Birgitte
  Hvad er grunden til at bruge tusch? Den kan jo ikke viskes ud, hvis jeg får skrevet forkert.
  Mange Tak for en enkel og brugbar vejledning, der var lige nogle ideer jeg manglede, for at bruge min Bullet Journal endnu bedre.
  Glædelig Jul til dig og dine.
  Kh Anna

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Hej Anna Louise
   du kan sagtens bruge blyant, hvis du synes. Traditionelt set bruger man en pen – måske også fordi det ikke gør noget, at man skriver noget forkert. I hvert fald er min bullet journal fuld af “fejl” og overstregninger, men det er en del af processen føler jeg. Men det er nok smag og behag:)
   Kh Birgitte

 3. Rikke Obasi siger:

  Tusind tak for en fin og meget personlig indføring til bulletjournaling.

  Jeg er selv en glad bruger af metoden og genkender mange af dine overvejelser. Jeg har lyst til at anbefale BUJO U, som er et digitalt fællesskab om bulletjournaling med fokus på den praksis, som du så fint beskriver. Der findes både inspiration og kurser fra Ryder Carroll, samtaler mellem brugere og events. Det er et godt sted at udvikle sin praksis, for bulletjournaling er lige så meget en ting, som en praksis.

  Glædelig jul!

  https://community.bulletjournal.com/

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Tusind tak fordi du deler Rikke! Man kan virkeligt blive helt blidt af det. Vil straks tjekke ud:) KH og glædelig jul
   /Birgitte

 4. Susanne siger:

  Ihhh tak for julegaven Birgitte ???? Har længe bøvlet med at få gjort de ting, jeg ved er godt for mig. Det har været for uoverskueligt.
  Mens jeg hørte din podcast gik det op for mig at sådan en bullet journal da kan bruges til andet end rent planlægning. Så mit bøvl faldt på plads … eller i hvert fald så jeg en vej. Så nu har jeg købt ind … fandt et sted med tilbud ???? … og glæder mig til at få system i det uhåndgribelige. Det føles så rigtigt mens jeg skriver her ❤️ Tak!

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Hej Susanne
   Hvor lyder det godt. Den kan bruges til alt – også uhåndgribeligt bøvl! Én af de ting, jeg også gør er at skrive “issues” ned, jeg skal kigge på/forholde mig til/reflektere over. Så jeg minder mig selv om, hvad jeg skal tage stillig til. God fornøjelse:)
   KH Birgitte

 5. Anne Katrine siger:

  Kære Birgitte
  Super spændende men også overvældende på en eller anden måde. Har forsøgt mig lidt med et par bullet journals men de er i strandede projekters klub nu.
  Men måske kan det lykkes denne gang!????
  Enkelt spørgsmål:
  Laver du en side med privatlisten og en anden side med arbejdsting, eller deler du siden ned med midtpå med to kolonner eller laver du listerne over og under hinanden?
  På forhånd mange tak og de bedste julehilsner

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Hej Anne Katrine
   Ja – det kan godt være lidt overvældende. Jeg tror også, det kan være fint simpelthen at slå op på side 1 og så bare gå i gang med at bruge den og lade det forme sig hen ad vejen. Men…det er nok bare én af de ting, der kræver lidt tid og energi til en start. Jeg bruger en side til hver ja. Også fordi jeg godt kan lide, der er godt med plads på mine sider, selvom jeg måske ikke bruger al pladsen.
   KH og god fornøjelse:)
   /Birgitte

 6. Emily siger:

  Kære Birgitte!
  Det var lige hvad jeg har brug for til min krøllede ADHD, ADD hjerne.????
  Jeg har nemlig 1000 gule, Post- its, der flyver rundt i hovedet, papirer, lapper, der flyder over det hele, og intet overblik!
  Det er selvom at jeg har en papirkalender, blok med ting hjemmehjælperen skal hjælpe med, og en ugeplan på køleskabet!
  Så tusind tak!
  Kærlig hilsen Emily

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Selv tak Emily
   Håber du kommer godt i gang og får knap så mange løse sedler. Jeg har nu stadig dage/uger, hvor jeg ender med en masse løse noter, men de vigtige ryger ind i min bullet journal ved ugens slutning, og så er der “rent bord” igen.
   KH Birgitte

 7. Sanne siger:

  Kære Birgitte

  Tak for altid spændende podcast 🙂

  Jeg blev helt konkret nysgerrig på om du skriver alt indhold et I rækkefølge forfra fra side 1 af eller om du laver månedsliste, ugeliste og daglige lister forfra i bogen og så laver de andre mere kreative lister bagfra i din bujo? 🙂 håber det iver mig hvad jeg spørger om.

  Har selv været i gang ad flere omgange, men din deling inspirerede mig til at forstå at en bujo faktisk kan indeholde alt man selv føler for og synes man har brug for at få skrevet ned. Ved ikke lige hvorfor, men det har faktisk ikke ‘klikket’ sådan for mig før så tak fordi du deler 😉

  Kh Sanne.

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Hej Sanne
   det giver mening – jeg starter som udgangspunkt bare på s. 1 og fortsætter derudad. Der er dog et par lister – dem jeg ved, jeg bruger igen og igen, som får en plads forresten eller bagerst i min bullet journal, så de er nemme at finde, og ellers kan man også bruge snorene til at markere, hvor ofte brugte lister er.

   Og hvor er det godt, det har inspireret dig til at komme i gang – det er netop noget, man gør præcist, som man synes, og så kan det udvikle sig hen ad vejen:)
   KH Birgitte

 8. Cecillie siger:

  Hej Birgitte

  Tusind tak for din inspiration. Jeg har lister alle vegne og så bliver de væk i bunkerne og jeg laver nye inden de stort set er begyndt. Efter stress i mange år og et hoved fuldt at ideer hele tiden er det et stort kaos og svært for mig at prioritere og følge noget somhelst til dørs ????

  Jeg tænker jeg skal forsøge mig med en bullet journal.

  Dem du linker til, Vikings, ser ikke ud til at de har sidenummer, i hver fald står de ikke nederst i højre hjørne. Har de det? Og er de så gode at du kan bruge dem på begge sider uden det kan ses igennem?

  Du siger og skriver at du vender tilbage til hvorfor det skal være med prikker og ikke linjer eller blankt papir, men det er ikke lykkes mig at finde der hvor du forklarer det.

  Jeg håber du har tid til at svare ????
  Bedste hilsner Cecillie

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Hej Cecilie

   Tak for din kommentar og dejligt det kan bruges – håber du får stor glæde og gavn.

   Der er sidetal, men jeg kan godt se, det ikke ser sådan ud på billederne. Det står dog i beskrivelsen. Og beklager hvis jeg ikke fik vendt tilbage til det – det er egentligt fordi, jeg synes, man lidt bedre kan holde orden, og lister osv. bliver mere ordentligt – for mit vedkommende i hvert fald. Men det er smag og behag:)
   KH Birgitte

 9. Josefine siger:

  Hej Birgitte. Rigtig fint indlæg! Jeg har, som flere andre, forsøgt mig med bullet journals, men de er alle strandet. Det jeg tror der gør at det strander er, at jeg ikke altid har min journal ved hånden. Fx kommer jeg i tanke om noget jeg skal undersøge på vej i seng, men min journal ligger i tasken i stuen. Så er jeg måske bare lidt dovent anlagt, men jeg rejser mig ikke lige og henter den. Så skal jeg huske det og skrive det ind dagen efter, og det fungerer ikke for mig.
  Hvordan sørger du for at du har din bog ved hånden hele tiden? Eller er du bare ikke lige så dovent anlagt som mig?

  Mvh Josefine

  1. Birgitte Sølvstein siger:

   Hej Josefine
   Det er et godt spørgsmål – jeg er selv ret dovent anlagt:) Jeg tager heller ikke min bullet journal med alle steder – så jeg har den heller ikke i soveværelset, på køreture osv. Hvis det er meget vigtigt, skriver jeg en note til mig selv på min telefon eller på en lap papir (jeg har små notesbøger liggende et par steder i huset). Men ellers stoler jeg nok på, at hvis det er vigtigt nok, så kommer det til mig på et senere tidspunkt.

   Håber det er en hjælp
   KH Birgitte

 10. Thomas Nielsen siger:

  Hej Josefine.

  Jeg er lige ved at starte op og frygter selv at havne i samme grøft. Men jeg har tænkt over følgende strategier:
  – A6 notes blok med spiral i toppen til ad-hoc noter, som jeg kan overfører til min journal.
  – Bytte mobilen ud med min Journal ved natbordet, så jeg bruger de sidste minutter på noget analogt og ikke mobilen.
  – Bruge mobilen til små notater hvis A6 blokken ikke er i nærheden. (Jeg har fundet ud at at hvis jeg indtaler et audio-notat så husker jeg det meget nemmere senere på dagen)

  Hvis du selv har fundet noget der virker er jeg meget interesseret i at høre om din løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.